Yunan adalarında Türklere 7 günlük vize muafiyeti

Yunan adalarında vize

Yunanistan, Türk vatandaşlarına Ege’deki 10 ada için 7 günlük turist vizesi verecek. Açıklamayı Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina’da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Miçotakis, Yunan adalarında Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi. Erdoğan ise Yunanistan-Türkiye ilişkilerine yönelik önemli mesajlar verdi; “Aramızda çözülemeyecek sorun yok.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı kapsamında Yunanistan’a ziyarette bulunuyor.


Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile ikili görüşmesinin ardından Başbakan Kiryakos Miçotakis’i kabul etti. İki lider görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti.

Miçotakis konuşmasında vize konusuna değindi. Yunan Başbakan Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın işbirliği sağlanması için vizeden muafiyesi meselesini ele aldıklarını söyledi.

Yunan adalarına kapıda vize konusu için ise Miçotakis, “Doğu Ege’de yıl boyunca 7 gün süre ile vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyareti serbestisini ele aldık.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Türkiye-Yunanistan ilişkilerine yönelik mesajlar verdi. Miçotakis ile yılda en az 1 kere buluşma kararı aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Yunanistan ile bizim aramızda çözülemeyecek hiçbir sorun yok. Ege’yi barış ve işbirliği denizi haline getirelim.” dedi.

İki liderin konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 

— Yılda en az 1 kere buluşma kararı aldık. Mevcut sorunlarımızı, yapıcı diyalog, iyi komşuluk, uluslararası hukuk çerçevesinde müşterek çabalarla çözüme kavuşturmak temennimizdir.

— İpsala Sınır Kapısı’nda 2. köprünün önemine işaret ettik.


— Ege ve Doğu Akdeniz’deki tutumlarımız hakkında görüş alışverişinde bulunduk, Dışişleri bakanlarımızdan çalışmaları ele almalarını istedik.

— Ülkelerimizdeki azınlıkların refahının atması ilişkilerimizi iyi yönde etkileyecektir.

— Kıbrıs meselesinin adadaki gerçekler temelinde adil ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulması önemlidir.

— İşgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan dramı ele aldık. Yaşananların Gazze halkının toplu şekilde cezalandırılmasına dönüşmesi, 17 bin masum Filistinli sivilin katledilmesi vicdanları yaralamaktadır. Kalıcı ateşkesin bir an evvel tesisi, insani yardımların temini hepimizin önceliği olmalıdır. Bağımsız, egemen, toprak bütünlüğüne haiz Filistin devletinin kaçınılmaz olduğunu gördük.

Yunan adalarında Türklere 7 günlük vize muafiyeti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis:

— İkili ticarette 10 milyar dolar hedefini koyduk.

— Doğu Ege’de yıl boyunca 7 günlük süre boyunca vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyaret etme serbestisini karar olarak ele aldık.

— Sayın Cumhurbaşkanıyla çevremizde cereyan eden olayların analizini yaptık ve bütün aşırı tavırların bertaraf edilmesi ve aynı zamanda insani değerlere saygı, silahsız sivillerin korunması konusunda hemfikir kaldık.

— Kıbrıs konusunda BMGK’nnı kararları bizim için çok önemlidir. Kıbrıs konusundaki gelişmeler bu doğrultuda.

Türklere 7 günlük vize muafiyeti uygulanacak Yunan adaları:


10 Yunan adasına vize serbestisi uygulanacak:

  • Sakız
  • Samos
  • Kos
  • Rodos
  • Simi
  • Meis
  • Midilli (Lesvos)
  • Limni
  • Kalymnos
  • Leros

Avrupa’da en iyi ve en kötü İngilizce konuşulan ülkeler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.