Türkiye’nin konuştuğu kaza: Kaza tutanağında en küçük detay yok

Kaza tutanağında

Eylem Tok ve Bülent Cihantimur’un 17 yaşındaki oğlu, Kemerburgaz’da ehliyetsiz araç kullanarak kaza yapmış ve 1 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Olay yerine ilk giden polislerin hazırladığı kaza tutanağında detaylara yer verilmediği görüldü. Kaza tutanağının sanki maddi hasarlı trafik kazası gibi tutulduğu belirtildi.

1 Mart Cuma akşamı Eyüpsultan ilçesine bağlı Kemerburgaz’da yaşanan olayda, Sarıyer’den 3 ATV motoru ile geziye çıkan Oğuz Murat Acı (29), Tahsin Arslan (23), Süleyman Keçeci (21), Hasan Topal (25), İbrahim Gümüş (27), motorlardan birinin arızalanması üzerine emniyet şeridinde durdu.

Evli ve 1 çocuk babası Oğuz Murat Acı, başka bir ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem almaya çalıştı. Diğerleri ise arızalanan motorla ilgilendi. O sırada hızla gelen Porsche marka araç beş kişiye çarptı. Kazada Murat Acı hayatını kaybetti. Kazayı yazar Eylem Tok ile estetik cerrahı Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu T.C.’nin yaptığı belirlendi. Olay yerinden firar eden T.C., daha sonra annesi tarafından Mısır’a kaçırıldı.


Olay yerine ilk giden polislerin hazırladığı kaza tutanağında detaylara yer verilmediği görüldü.

MedyaRadar’ın ulaştığı kaza tutanağında özetle şu ifadeler yer aldı:

“01.03.2024 günü saat 23.30 sıralarında haber merkezi anonsu üzerine Davutpaşa yolu üzerindeki belirtilen konuma gidildiğinde kaza yerinde 34 PLA 320 plakalı, 34 DJD 284 plakalı, bir plakasız olmak üzere üç adet arazi aracı ve 34 EGG 06 plakalı bir adet otomobil olmak üzere dört aracın kazaya karıştığı tespit edilmiştir. 34 EGG 06 plakalı araç sürücüsü firar ettiği tespit edilmiş, kazaya karışan beş adet yaralının isimleri; İbrahim Gümüş, Tahsin Arslan, Süleyman Keçeci, Oğuz Murat Aci, Hasan Topal. Bu kazanın oluşumunda otomobil sürücüsünün firar etmesi, arazi araçlarının sürücü ve yolcuların tespit edilememesi, kaza yerinde görüntü kaydı olmaması ve kazanın nasıl gerçekleştiğine dair herhangi bir iz ve emare olmaması sebebiyle kusur dağılımı yapılamamıştır.”

“Kaza tutanağının maddi hasarlı trafik kazası gibi tutulmuş”

Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, kaza sonrası polislerin hazırladığı kaza tutanağının sanki maddi hasarlı trafik kazası gibi tutulduğunu söyledi.

Erdin, “Kaza tutanağı normal hasarlı bir kaza gibi tutulmuş. Ayrıntı yok. Kazayla ilgili en ufak detay yok. Normal bir hasarlı trafik kazasında bile olay yeri krokisi çiziliyor. Kazaya karışan araç ile ATV araçlarının olay yerindeki görüntüleri bir kere bu kazanın çok şiddetli olduğunu gösteriyor. ATV araçlarına şiddetli çarpılmış. İçeri doğru hasar almışlar. Vuran araç da çok sağlam olmasına rağmen ön tarafı çarpmadan dolayı çok hasar almış. Bu şiddetli kaza fotoğraflarını gördükten sonra tutulan kaza tutanağı biraz sorunlu olmuş. Kaza tutanağında kusur oranı yapamayabilirler ancak gördüklerini yazmaları gerekiyordu. Birincisi fren izi olup olmadığı yazılmalıydı. Araçların hangi bölgelerinin hasarlı olduğu tutanağa geçirmeliydi. Kaza yerinde araçların birbirlerine olan mesafeleri de yine raporda olmayan önemli bir detay. Bu davaya şimdi acilen bilirkişi atanması gerekiyor. Kusur oranları belirlenip raporun detaylı bir şekilde yargılamayı yapacak savcılığa gönderilmesi gerekiyor.”


Başsavcılıktan, Mısır’a kaçan Eylem Tok ve oğlu ile ilgili açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eyüpsultan’da, 1 Mart’ta kullandığı lüks arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Acı’nın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan 16 yaşındaki T.C’nin, adli kolluk görevlilerinden önce olay yerine gelen annesi tarafından kaçırıldığını bildirdi.

‘Suçluyu kayırma’ suçu işlendi

Açıklamada, 1 Mart’ta saat 23.50 sıralarında Eyüpsultan ilçesi sınırları içerisinde 18 yaşından küçük araç sürücüsü T.C’nin 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında park edilen ATV tipi 3 araca çarpması sonucu bir kişinin öldüğü, birden fazla kişinin de yaralandığı hatırlatılarak, şöyle devam edildi:

“Kazadan hemen sonra adli kolluk görevlileri olay yerine intikal etmeden, T.C’nin annesinin olay yerine gelerek T.C’yi kaçırdığı anlaşılmıştır. Olay yerine intikal eden adli kolluk görevlileri tarafından kazaya sebebiyet veren araç sürücüsünün tespiti amacıyla ivedi şekilde soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Kazaya karışan aracın şirket adına kayıtlı olması nedeniyle aracı kullanan şahıs ve adres bilgileri tespit edildikten sonra yapılan araştırmada, T.C. ile annesi Eylem Tok’un 2 Mart’ta saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanı’ndan Mısır ülkesine çıkış yaptıkları tespit edilmiştir. Aynı gün 2 Mart’ta T.C. hakkında ‘bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan, şüpheli Eylem Tok hakkında ‘suçluyu kayırma’ suçundan yakalama kararı çıkartılmıştır. Soruşturma tüm yönleriyle titiz şekilde devam etmektedir.”

Mısır’a kaçan Eylem Tok ve oğlu için kırmızı bülten çıkarılacak

Adalet Bakanı Tunç 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin yaralanmasına neden olan T.C. ve annesi yazar Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarılacağını, kaçtıkları Mısır’dan iadelerinin isteneceğini açıkladı.

Katıldığı televizyon yayınında, Eylem Tok ve T.C.’nin yurtdışına kaçışı ve sonrasında işletilen sürece ilişkin değerlendirme yapan Tunç, şunları söyledi: “Sanık ve annesinin Mısır’a gittiği belirlendi. Cumhuriyet başsavcılığımız soruşturmayı başlatmış ve yakalama kararı çıkartılmıştı. Mısır’dan iadesini talep edecek ve bir kırmızı bülten çıkartacağız. Bu konudaki süreci yakinen takip ediyoruz.


Suça sürüklenen çocukla ilgili ve onunla beraber annesinin de suçluyu kaçırma suçu var. Kırmızı bültenle ilgili süreç başladı. Mısır adli makamlarına bilgi ve belgeler iletilecek. Sanıkların Mısır’dan Türkiye’ye intikalini sağlamak için çalışıyoruz.”

Ehliyetsiz kaza yapan oğlunu Mısır’a kaçıran Eylem Tok ve oğlu hakkında yakalama kararı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.