Çocukla tatil yapan aileler için ideal destinasyon önerileri

çocuk tatil önerileri

Çocukla tatil yapan ailelerin tatile çıkmadan önce pek çok konuyu düşünmeleri gerekiyor. Gidilecek yerde çocuk dostu oteller var mı? Hem çocuğumla ilgilenip hem de rahatlatıcı bir yaz tatili yaşayabilecek imkanlarım olacak mı?

Çocuğumun denize güvenli bir şekilde girebilmesi için deniz yeterince sığ mı? Konaklama tesisinde çocuk havuzu var mı? Odada park yatakları bulunuyor mu? Bebeklere süt ısıtmak için odalarda ısıtıcı makineler var mı? Çocukların yaşlarına uygun oyun alanları ve yemek menüleri hazırlanmış mı?

Sizler için bu sorulara hakkıyla cevap veren, çocukla tatile gidilebilecek Türkiye’nin 5 yaz tatili cennetini listeledik!


Didim Altınkum

Gün içerisinde yüzüp, antik kentleri gezip, trekking yapıp, tabiat parkında dinlenmeye ne dersiniz?

Aydın‘a bağlı turistik bir ilçe olan Didim adeta bir cennet parçası. Üstelik çocukla tatil yapmak için de Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri. Nasıl olmasın ki? Adını altın rengi kumlarından alan Altınkum Plajı 2 km uzunluğundaki büyüleyici kumsalıyla inanılmaz bir yaz tatili deneyimi sunuyor. Aynı zamanda oldukça sığ olan deniziyle çocuklu aileler için oldukça güvenli bir plaj.

didim altınkum
Altınkum Plajı

Didim’e yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Akbük Koyu yeşil ve mavinin muhteşem karışımında hem yüzebileceğiniz hem de oksijene doyabileceğiniz eşsiz bir doğaya sahip. Çocuğunuzla burada kısa yürüyüşler yapmak isteyebilirsiniz. Manastır Koyu ve Dalyanki Koyu ise berraklığı ve sakinliğiyle ailenizle beraber huzur içinde yüzebileceğiniz diğer yerler.

Didim merkezine 2 km uzaklıkta bulunan Apollon Tapınağı ise çocukla tatil yaparken ona tarihi sevdirmek isteyenler için birebir. Dünyanın en büyük üçüncü Ion tarzı tapınağı olan Apollon Tapınağı antik çağın en iyi korunan eserleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda yine Didim’de bulunan Milet Tiyatrosu, M.Ö. 4. yüzyılda Helenistik tarzda yapılmış bir antik tiyatrodur. Çocuğunuza tatil yaparken geçmiş medeniyetlerin görkemini deneyimlemek için mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Masmavi denizi ile görenleri büyüleyen Saplı Ada, Türkiye’nin kuş cennetlerinden biri olan Bafa Gölü ve huzur dolu bir gün geçirebileceğiniz Tavşan Burnu Tabiat Parkı doğasıyla büyüleyen, çocuğunuzla gezmek isteyeceğiniz cennet parçaları.

Dünyanın eşsiz plajlarıyla Fethiye

Muğla‘nın en güzel ilçelerinden biri olan Fethiye, çocukla tatil yapmak isteyen ailelerin ilk duraklarından birisi. Oldukça gelişmiş bir turizm kenti olan Fethiye’de konaklamak için onlarca çocuk dostu otel bulunuyor. Aynı zamanda Türkiye’nin en güzel denizlerinden olan Ölüdeniz’in bazı plajları sığ olması sebebiyle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

muçev ölüdeniz
Ölüdeniz

Fethiye eşsiz bir yaz tatili merkezi. Pek çok yeri milli park statüsünde olan Fethiye’de yeşil ve mavinin kusursuz uyumunu her yerde görebilirsiniz.

Fethiye’nin en ünlü tatil yeri olan Ölüdeniz‘in göz bebeği Belcekız Plajı aynı zamanda Akdeniz’in en güzel plajlarından biri. Ancak Ölüdeniz sadece Belcekız Plajı’ndan ibaret değil. Sığ olması sebebiyle çocuklu aileler tarafından tercih edilen Kumburnu Plajı ve merkezde yer alan Ölüdeniz Plajı muhteşem bir yüzme deneyimi sunuyor.

Eğer Fethiye’nin deniz, kum, güneş güzelliklerine daha yakından bakmak isterseniz Gemili Plajı, Akvaryum Koyu, Boncuklu Koyu, Günlüklü Koyu, Kelebekler Vadisi ve Kıdrak Koyu mutlaka listenizde olmalı. Çalış Plajı ise şehir merkezinde, pek çok kafe ve hediyelik eşya satıcısının bulunduğu bir alanda. Burada hem denizde serinleyip hem de hediye alabilirsiniz. Kelebekler Vadisi, Dünyanın en iyi 50 plaj listesinde yer alıyor.

kelebekler vadisi
Kelebekler Vadisi

Çocukla tatil yaparken ona doğanın güzelliklerini de göstermek isterseniz Fethiye bu konuda eşsiz bir yer. Dillere destan güzelliğiyle Kelebekler Vadisi ve Cennet Koyu bu konuda muhteşem. Türkiye’nin en güzel trekking rotalarından olan Likya Yolu bu iki durağı da kapsıyor.

Çocuk dostu otelleriyle Belek

belek tatil

Belek, Antalya’nın ve Türkiye’nin en özel yerlerinden biri. Belek, oldukça küçük bir turistik belde olmasına rağmen Türkiye’nin golf merkezi. Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) tarafından 2008 yılında Avrupa’da Yılın En İyi Golf Bölgesi seçilen Belek çocuklu aileler için hem sakin ve huzurlu bir yaz tatili cenneti hem de golf meraklısı ebeveynler için eşsiz bir spor merkezi.

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir mahalle olan Belek, golf sporunun merkezi olmasıyla beraber adeta bir tatil cennetine dönüşmüş durumda. Burada modern onlarca otel bulunuyor. Bu otellerin önemli bir kısmı da çocuk dostu otel. Dolayısıyla çocuğunuzla tatil keyfi sürerken kendinize de dinlenmek ve eğlenmek için zaman ayırabileceksiniz.

Belek’te deniz, kum, güneş tatili yapmak için konaklayacağınız otelin plajını kullanabilirsiniz. Ancak farklı plajları da görmek isterseniz Belek Halk Plajı, Taşlıburun Plajı, Boğazkent Halk Plajı ve Kadriye Plajı muhteşem deniziyle eşsiz bir deneyim sunuyor. Ayrıca Belek’te su sporları dünyasının da gelişmiş olduğunu hatırlatalım. Kano, yelken, su kayağı ve parasailing Belek plajlarında sıkça görebileceğiniz su sporları.


Kurşunlu Şelalesi
Kurşunlu Şelalesi

Doğa tutkunları için Kurşunlu Şelalesi, yedi ayrı şelalenin birleşiminden oluşuyor ve eşsiz bir doğa güzelliği. Şelalenin arkasında bulunan mağara da turistler tarafından ilginç bulunan ve ziyaret edilen bir yer. Köprülü Kanyon Milli Parkı ise içerisinde hem Bilgelik Vadisi’ni hem de Büğrüm Köprü’yü bulunduruyor. Burası çocuğunuzla beraber ziyaret edebileceğiniz bir doğa harikası.

Çocuğunuzla beraber tarihi yerleri gezmek isterseniz Belek tam bir medeniyet merkezi. Dünyaca ünlü Aspendos Antik Kenti ve Aspendos Tiyatrosu burada bulunuyor. Aspendos Tiyatrosu, günümüze ulaşabilen en eski ve sağlam Roma tiyatrosu. Bu anlamda dünya tarihi açısından büyük öneme sahip. Türkiye’nin en önemli antik tiyatrolarının da başında geliyor.

Aspendos Tiyatrosu
Aspendos Tiyatrosu

Ayrıca, eğer şanslıysanız Aspendos’ta gerçekleşen eşsiz konserlerden birine denk gelebilirsiniz. Helenistik dönemin en zengin ve güzel şehirlerinden biri olan Perge Antik Kenti de mutlaka Belek gezisi listenizde olmalı. Perge ve Aspendos arasında kalan Sillyon Antik Kenti ise hem Bizans hem de Selçuklu dönemine ışık tutan kalıntılara sahip.

Huzurun başkenti: Datça

Türkiye’nin huzur başkenti Datça, çocukla tatil yapmak için en ideal yerlerden biri. Datça’nın muhteşem bir doğası ve huzur dolu bir atmosferi var. İnsanlar sıcakkanlı. Yemekler lezzetli. Hayat yavaş akıyor. Eğer çocuğunuzla beraber bir aile tatili yaparken aradığınız şey sakinlik ise Datça sizin için doğru tercih.

Datça Parla hayıtbükü ovabükü palamutbükü
Hayıtbükü, Datça

Datça’nın büyüsü ne muhteşem koylarında ne de eşsiz doğasında. Bunlar elbette var. Ancak Datça’nın alametifarikası dinginliği.

Ege’nin sularıyla Akdeniz’in suları Datça’da buluşuyor. Burada birbirinden büyüleyici, mavi bayraklı plajlar var. Datça merkezine oldukça yakın konumda bulunan Kumluk Plajı sığ deniziyle çocuklu aileler için ideal bir plaj. Burada aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Bu plajın biraz ilerisinde Taşlık Plajı’nı bulabilirsiniz. Adından da anlaşılacağı üzere kumsal çakıl ve taştan oluşuyor. Kumluk Plajı‘na göre de daha derin. Burada deniz suyuna Ilıca Gölet’in kükürtlü suyu karışıyor ve bu suyun şifalı olduğuna inanılıyor.

Karaincir Plajı
Karaincir Plajı

Karaincir Plajı da sığ suları ve dalgasız deniziyle çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği yerlerden. Bunlar haricinde Akvaryum Koyu, Gabaklar Koyu, Palamutbükü, Hayıtbükü, Ovabükü ve Murdala Koyu Datça’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler. Merkezde tatil yapmak yerine bu koylarda da birçok uygun fiyatlı aile işletmesi bulunuyor.

Datça’nın doğal ve tarihi güzelliklerini gezmek isterseniz Knidos Antik Kenti’yle başlayabilirsiniz. Ege ve Akdeniz kesişiminde bulunan bu antik kent Batı Anadolu’nun en önemli şehirlerinden biriydi. Datça’nın simgelerinden olan ünlü şair Can Yücel’e adanan Can Yücel Evi, edebiyat ve sanat meraklılarının ziyaret etmesi gereken bir yer.

Can Yücel Evi
Can Yücel Evi

Eğer hediyelik eşya almak istiyorsanız yolunuz mutlaka Sevgi Yolu’na düşmeli. Burada el emeği göz nuru hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Son olarak Gebekum Tabiat Parkı muhteşem doğasıyla sizi büyüleyecek. Burada ailenizle beraber ufak bir gezinti yapmayı unutmayın!

Dünyanın incisi: Marmaris

Marmaris muğla
Marmaris, Muğla

Türkiye’de bir yaz tatilinden beklediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bir cennet köşesi sorsanız muhtemelen pek çok kişi size Marmaris’i tavsiye edecektir. Marmaris muhteşem plajları, eşsiz lezzetleri ve etkileyici doğasıyla çocukla tatil yapmak isteyen ailelerin en fazla tercih ettiği yerlerden biri. Muğla’nın en turistik ilçelerinden biri olan Marmaris’te onlarca çocuk dostu otel bulunuyor.

Marmaris merkeze yakın konumda bulunan ve yaklaşık 5 km uzunluğuyla bir yay gibi uzanan Marmaris Halk Plajı merkezden çok uzaklaşmadan denize girebileceğiniz bir plaj. Eğer su sporlarından hoşlanıyorsanız İçmeler Plajı tam size göre.

İçmeler, Marmaris otelleri
İçmeler, Marmaris

Aynı zamanda Marmaris’in en popüler plajlarından da biri. Muhteşem manzaralara bakarak yüzmek isterseniz Turunç Halk Plajı Marmaris’e 20 km uzaklıkta. Büyüleyici bir doğa içerisinde trekking yaparak eşsiz bir plaja ulaşmak isterseniz Kumlubük Plajı mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer. Ayrıca Kumlubük Plajı’nın kenarında birbirinden güzel balık restoranları var. Deniz ürünlerinden vazgeçemeyenlere tavsiye ederiz.

Türkiye’nin en güzel plajlarından olan Kleopatra Plajı ise Marmaris’in yaklaşık 15 km kuzeyinde kalıyor. Marmaris’te çocukla tatil yaparken birbirinden güzel plajlara kolayca ulaşabilirsiniz. Selimiye, Hisarönü, Kızkumu ve Bördübet yüzmek için tercih edebileceğiniz yerler.

Kleopatra Plajı
Kleopatra Plajı, Marmaris

Ailenizle beraber Marmaris’in tarihi eserlerini görmek isterseniz ilk durağınız Marmaris Kalesi ve Marmaris Arkeoloji Müzesi olmalı. Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapılan bu kalenin dar sokakları ve taş evleri görülmeye değer. Marmaris Kalesi‘nin kuzeyinde yine Kanuni Sultan Süleyman döneminden kalma, annesi Ayşe Hafsa Sultan adına yapılmış Hafsa Sultan Kervansarayı bulunuyor. Amos Antik Kenti de Marmaris ziyaretiniz sırasında ailenizle beraber gezebileceğiniz eşsiz bir tarihi yapı.

marmaris yat turu


Marmaris’in eşsiz doğasında huzura dalmak isterseniz ilk durağınız Marmaris Milli Parkı olmalı. Burası aynı zamanda Günnücek adıyla da biliniyor ve eşsiz bir floraya sahip. Cennet Adası, Fosforlu Mağara, Sedir Adası ve Turgut Şelalesi Marmaris’te görebileceğiniz diğer cennet parçaları.

Telegraph gazetesi: Neden bu yıl Türkiye’de tatil yılı?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.