Dünyanın en iyi 50 plajı: Listede Türkiye de var!

Dünyanın en iyi 50 plajı belli oldu! Listede Türkiye de var. Dünyanın dört bir yanından turistler bu sahillere akın ediyor…

en iyi plajı

Dünyaca ünlü seyahat şirketi Big 7 Travel; plajların mavi bayrak kriterine uygunluğuna ve sosyal medyadaki popülerliğine dayanarak dünyanın en iyi 50 plajını belirledi.

Listede Türkiye’den bir plaj da yer aldı.


Dünyanın en iyi plajları – TOP 10:

1. Beyaz Plajı, Port Barton, Filipinler

Beyaz Plajı

2. Cabo San Juan Plajı – Kolombiya

Cabo San Juan Plajı

3. Jalousie Plajı – St Lucia

Jalousie plajı4. Kendwa Plajı, Zanzibar

Kendwa Plajı, Zanzibar 

5. Beyazcennet Plajı – Whitsunday Adaları, Avustralya

Beyazcennet Plajı

6. Source d’Argent – Şeyseller

Source d’Argent şeyseller

7. Navagio Plajı (Shipwreck Cove) – Zakynthos, Yunanistan

Navagio Plajı

8. Grace Koyu – Turks and Caicos

grace cove turks

9. Lang Co Plajı, Vietnam

en iyi plajı

10. Hyams Plajı – New South Wales, Avustralya

hyams beach

TOP 11-50 listesi

50. Koekohe Plajı- Yeni Zelanda

49. Mistik Plaj – Vancouver Adası, Kanada

48. Keem Koyu – Achill Adası, İrlanda

47. Isla Robeson – Panama

46. Tugboat Plajı – Curaçao

45. Yonaha Maehama Plajı – Japonya

44. Punta del’Este – Uruguay

43. Maundays Koyu – Anguilla

42. Rhossili Koyu – Galler

41. DreamPlajı – Nusa Lembongan, Endonezya

40. Şampanya Plajı – Vanuatu

39. Grumari Plajı – Brezilya

38. Domuz Plajı – Bahamalar

37. Barceloneta Plajı – İspanya

36. Le Morne – Mauritius

35. Naama Koyu – Mısır


34. San Fruttuoso – İtalya

33. Cala Pregonda – Menorca, İspanya

32. Boulders Plajı – Güney Afrika

31. Railay Plajı – Tayland

30. Gizli Lagün – El Nido, Palawan, Filipinler

29. Punta Mosquito – Holbox, Meksika

28. Negril Plajı – Jamaika

27. Köpekbalığı Koyu – Koh Tao, Tayland

26. Nal Koyu – Bermuda

25. Pedn Vounder – Cornwall, İngiltere

24. Kanga Plajı – Mafya Adası, Tanzanya

23. Bazaruto Archipelago – Mozambik

22. Gjipe Plajı – Arnavutluk

21. Tunnels Plajı – Kauai, Hawaii

20. Praia do Camilo – Lagos, Portekiz

19. Yedi Mil Plajı – Cayman Adaları

18. Baga Plajı – Goa, Hindistan


17. Kelebek Vadisi – Fethiye, Türkiye 

kelebekler vadisi

Kelebekler Vadisi, Muğla ili, Fethiye ilçesi Ölüdeniz belde sınırları içerisinde bulunan vadi. Sahip olduğu endemik türler nedeniyle dünya mirası olarak korunması önerilmiş 100 dağdan biri olan Babadağ’ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995’te 1. derecede doğal Sit ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi ismini, barındırdığı 80’den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır. Kaynağı Faralya mahallesinde bulunan ve 50 metre yükseklikten dökülen şelale, Vadi’nin ortasından geçen bir dere ile Akdeniz’e ulaşır.

Kelebekler Vadisi’nin özgün coğrafi yapısı, bitey ve direyi bilim çevrelerinin, özellikle botanikçilerin ve entomologların inceleme ve laboratuvar çalışmalarına konu olmakta; ulusal ve uluslararası çevre örgütlerinin ve ekolojik oluşumların dikkatini çekmektedir.

Kelebekler Vadisi’ne ulaşım Ölüdeniz’den kalkan teknelerle sağlanır. Faralya (Uzunyurt) mahallesinden bir patika Vadi’ye ulaşır; fakat ipli tırmanış rotaları ve değişken yüzeyi nedeniyle, bir rehber eşliğinde yapılmalıdır.

Kelebekler Vadisi’nde doğal yaşamı korumak ve bunun için gereken önlemleri alarak projeleri hayata geçirmek amacıyla bir tesis meydana getirilmiştir. Ziyaretçilere çadır ve ağaç evlerde konaklama imkânları sunan işletme günlük 750 konuk kapasitesine sahiptir ve Kelebekler Vadisi’nin 86 dönümlük arazisi üzerinde ekolojik tarım yapmanın yanı sıra; arıtma, deniz temizliği ve temiz enerji hususlarında projeler gerçekleştirmektedir.


16. Turkuaz Koy – Exmouth, Avustralya

15. Pembe Plaj – Endonezya

14. Diani Plajı – Kenya

13. Playa Conchal – Kosta Rika

12. Reynisfjara Plajı – Vík í Mýrdal, İzlanda

11. Dhigurah Plajı – Maldivler


|| Bizi takip edin: Facebook, TwitterInstagramGoogle Haberler 

Gezi SeyahatEmekli olunca yaşanabilecek en iyi 3 şehir


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.