Erdoğan: Bürokratik vesayete fırsat vermeyiz, her hadiseyi takip ediyoruz

erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesindeki tartışmalarla ilgili, “Bürokratik vesayete fırsat vermeyiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi en ince detaya kadar takip ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ErdoğanTBMM‘de AK Parti grup toplantısında konuştu.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesinde yaşanan tartışmalara işaret eden Erdoğan, “Bürokratik vesayete fırsat vermeyiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi en ince detaya kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan kim varsa hukukta hesabını soruyoruz. Ülke ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olamaz. Bizim için her bir saniye milletimizin emanetidir. Biz buradayız, dava burada ve inşallah yarın da burada olacaktır” dedi.


Erdoğan, “FETÖ’ye diyet borcunu ödemek için ‘Yenikapı’ ruhunu baltalamak isteyenler asla boş durmuyor. Kuklayı da kuklacıyı da çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları:

Bizi örselemeye çalışanlara inat, yolumuza pekleşe pekleşe devam ediyoruz. AK Parti’nin ayırışı vasfı attığı her adımı istişare ile atmasıdır. Daima ortak akılla hareket ettik, bunu güçlendirerek sürdüreceğiz. İstişare toplantımızı önümüzdeki hafta gerçekleştiriyoruz. 7-8 Haziran’da milletvekilleri ile, belediye başkanları ile de 1-2 Temmuz’da bir araya geleceğiz. Kongrelerimizle ilgili takvimi de yakında ilan edeceğiz.

“Yorulan arkadaşlarımızı dinlenmeye alacağız”

AK Parti’nin siyaset tasavvurunda görev ve sorumluluk almak kadar gerektiğinde bu partinin bir eri olarak çalışmak da büyük bir şereftir. Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan arkadaşlarımız varsa hatası, kusuru, yanlışı olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız, yeni, dinamik arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz.

“Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor”

Gerek hayat pahalılığı ve fırsatçılık, gerekse öğretmenlerimize yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz. AK Parti’nin MHP ile işbirliği içinde bu konuları çok iyi takip etmesini bekliyorum. Meclis tatile girmeden yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekiyor. Sivil anayasa iradesinin günlük siyasetinin geçici tartışmalarına kurban edilmemesi gerektiği kanaatindeyiz. Aceleye getirmeden, çok da uzatmadan somut adımlar atılmasına fayda görüyoruz. Biz yapıcı ve uzlaşmacı tutumumuzu koruyacağız. Önümüzdeki 4 yılın her gününü ilk günlü heyecanla dolu dolu geçireceğiz.

“Milletin mesajını aldık, gereğini yapmaya başladık”

31 Mart seçimleri bir güven oylaması değildir. Seçmenin ülkenin idaresine ilişkin tercihlerine bir kırılma, değişiklik olmamıştır. Önce 14 Mayıs’ta, iki hafta sonra 28 Mayıs’ta seçmen hükümeti Cumhur İttifakı’na emanet etmiş, yerel seçimde tercihini sandığa farklı şekilde yansıtmıştır. Bu ikisini birbirinden ayırmalıyız. Elbette mesajı duymazdan gelecek değiliz, mesajı aldık, gereğini yapmaya başladık. Ancak milletin AK Parti ya da Cumhur İttifakı’ndan desteğini çektiğini zannedenler fena halde yanılırlar. İçimizde, kadrolarımızda milletin mesajını yanlış okuyanlar varsa, tembelliğe tevessül edenler olursa onlarla hiç tereddüt etmeden yollarımızı ayırırız.

“Rehavete tahammülümüz olamaz”

AK Parti’nin çalışma usulü bellidir. Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Yarın milletimiz tarafından hesaba çekilecekmiş gibi çok çalışırız. Aynı zamanda hiç seçim olmayacakmış gibi kendimizi seçim tarihleri ile kısıtlamadan çalışan bir kadroyuz. Ne teşkilatımızda, ne bürokraside rehavete asla ve asla tahammülümüz olamaz.

“Kanun dışına çıkan kim varsa hesabını sorarız”

Bürokratik vesayete fırsat vermeyiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi en ince detaya kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan kim varsa hukukta hesabını soruyoruz. Ülke ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olamaz. Bizim için her bir saniye milletimizin emanetidir. Biz buradayız, dava burada ve inşallah yarın da burada olacaktır.

Bakan Yerlikaya: Hükümetimize oyun kurulmaya çalışılıyor, Cumhurbaşkanımıza karşı yapılanmayı tespit edeceğiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli “oyun kurmaya” çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli “oyun kurmaya” çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz” dedi.

Bakan Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli “oyun kurmaya” çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz.


Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına, yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılara ve suç odaklarına göz açtırmadık, açtırmıyoruz ve açtırmayacağız.

Bu mücadelemizi kimler engellemeye çalışıyorsa, kimler FETÖVARİ gizli tanık taktikleriyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını istiyorsa, onların o düzenlerini de başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz.

Hangi kurum içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize yönelik bir yapılanma varsa, sonuna kadar gidip, o yapıları tespit edip adalete teslim edeceğiz.

Mülkiye Müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyu ile de paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız.

Aziz Milletimiz müsterih olsun; Nasıl Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek; bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız.”

Beştepe’de gece saatlerinde sürpriz toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gece saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin iddialarda adı geçen ve İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kamu görevlilerin ikametlerinde dijital materyallere el konulması amacıyla arama yapıldı.

Yaşanan bu gelişme sonrası MHP lideri Bahçeli yaptığı açıklamada bu durumun birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo olduğunun altını çizerken “17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin” yorumunu yaptı.

Bahçeli’nin bu sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın da akşam saatlerinde Cumhurlığı Külliyesi’nde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya geldiği ve konuya ilişkin önemli adımların atılacağı iddia ediliyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen ve kamuoyunda Ayhan Bora Kaplan suç örgütü olarak bilinen silahlı suç örgütü ile ilgili soruşturma kapsamında, hakkında müebbet hapis istemiyle dava açılan firari sanık Serdar Sertçelik’in medyaya yansıyan ses videoları ve ses kayıtlarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

MATERYALLARE EL KONULDU

Şüpheli 3 emniyet görevlisi hakkında “suç işlemek için anlaşmak”, “adil yargılamayı ve tanığı etkilemeye teşebbüs”, “görevi kötüye kullanma” ve “suçluyu kayırma” suçlarından devam eden soruşturmada, şüphelilerin ikametlerinde dijital materyallere el konulması amacıyla arama yapıldı.

Ayrıca soruşturma hakkında kısıtlama kararı alındı.

Firari sanık Serdar Sertçelik’in yurt dışına yasa dışı yollar ile kaçmasında ihmali olan tüm kamu görevlileri hakkında da soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

“TEPELERİNE BİNİLMELİDİR”


Diğer yandan yaşanan olaylar MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de bugün yaptığı konuşmada ana gündem maddesiydi. Bahçeli yaptığı konuşmada “Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Nitekim hedef; MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun. Gizli tanık ifadeleriyle şerefli isimleri karalama kumpasını ve tecelli eden millet iradesini gölgeleme arayışını himaye eden ve buna hizmetkarlık yapan kim varsa haindir, Haşhaşidir. Emniyet, yargı ve medya uzantılarının tepesine binilmelidir. Bakalım ‘Temiz Eller Operasyonu’ nasıl oluyormuş, hepsine göstermek, hepsini yaka paça içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur.” ifadelerini kullandı.

Gündem


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.