Chery, Türkiye’de mi üretilecek?

chery türkiye

Çin menşeili Chery, yüzde 40 vergiden sonra ilk kez Türkiye pazarında üretim açıklamaları yaptı. Peki Chery, Türkiye için üretime mi geçiyor?

Rakiplerine göre uygun fiyatı ve yüksek donanımı ile hızlıca Türkiye piyasasına giriş yapan ve oldukça popüler hale gelen Chery, geçtiğimiz günlerde Çin’den gelen otomobiller için uygulanacak yüzde 40 vergiden sonra ilk kez Türkiye’de kurulacak bir fabrika hakkında konuştu. İşte Chery Türkiye üretim mi yapacak sorusuna verilen cevaplar…

Chery Türkiye başkanı, Türkiye’de üretim gerçekleştirebileceğini duyurdu

Özellikle Tiggo ve Omoda serileri ile Türkiye pazarında önemli bir pazar payına sahip olmayı başaran Chery, yoğun ilginin ardından Çin’den gelen otomobiller için uygulanmaya başlayan ek ÖTV ile karşılaştı. Türk müşterileri memnun etmek amaçlı ve fiyatları yine uygun tutmayı hedefleyen firma, Türkiye’de kurulabilecek üretim fabrikası hakkında ilk kez bu kadar net konuştu.


chery

İşte Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo tarafından yapılan açıklama:

“Türkiye, bizim en stratejik pazarlarımızdan bir tanesi ve ayrıca Chery’nin Avrupa stratejisinin de önemli bir parçası. Bu nedenle Chery markası olarak müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına Eylül 2022’de tamamen kendi özsermayemiz ile iştirak şirketimiz olan Chery Türkiye’yi kurduk.


Hükümetin vergi düzenlemesi kararına saygı duyuyoruz. Mevcut durumu göz önüne aldığımızda; bir taraftan yapılan değişikliklere uyum sağlamak için çalışırken, diğer taraftan da ilgili Bakanlıklarla beraber Türkiye’de fabrika inşasının ve Türkiye’de üretimin fizibilite analizine yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

En kısa sürede Türkiye’de üretim gerçekleştirebilmek için çaba içerisindeyiz. Türkiye geneline yayılan yetkili satıcı ağımız ile satış ve servis hizmetlerimizle müşterilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.”


Chery, Türkiye’de üretime geçmeyi planladığını ve bir fabrika kurmak için çaba içerisinde olduğunu böylece duyurmuş oldu. Ayrıca Çin menşeili otomobiller için duyurulan ek ÖTV’den sonra MG gibi diğer markalar da Türkiye’de üretim için fabrika planları yaptığını açıkladı. Türkiye’de 50 bin adetle yüzde 5 pazar payına sahip olmayı başaran Chery, gerçekleştireceği adımlarla kullanıcıları tutmaya devam edecek gibi duruyor.

Türkiye’de Tesla satışları düştü; TOGG katlandı!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.