Biden en büyük gafını yaptı: Zelenskiy’e Putin dedi

biden Zelenskiy

Seçim atmosferine giren ABD’de ileri yaşı ve yaptığı gaflarla sık sık gündem olan ABD Başkanı Joe Biden, dün NATO Liderler Zirvesi’nde yaptığı gafla salonda soğuk bir rüzgar esmesine sebep oldu…

Geçen haftalarda Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile katıldığı canlı yayınlanan münazarada çok kötü bir performans sergileyen 81 yaşındaki Biden dün de Washington’da kameralar önünde şaşkınlık yarattı.

Ukrayna’ya destek için Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile bir araya gelen ve sonrasında basın toplantısı düzenleyen Biden, kameralar karşısında Zelenskiy’i Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olarak çağırdı.


Kameralar karşısında konuşan ve gaf anı kısa bir süre içinde hızla yayılan Biden, “Ve şimdi sözü kararlılığı kadar cesareti de olan Ukrayna Devlet Başkanı’na, bayanlar ve baylar, Başkan Putin’e devretmek istiyorum” dedi. Biden’ın sözleri salonda kafaları karıştırırken bazı katılımcılar alkışlarken salonun genelinde soğuk bir hava esti.

Fakat hatasını kısa bir süre içinde anlayan Biden, “Başkan Putin’i yenecek, Başkan Zelenskiy. Putin’i yenmeye o kadar odaklandım ki bu bir sorun oluyor” diye sözlerini düzeltmeye çalıştı.

Biden’ın sözleri sonrasında önce şok olan ve daha sonra gülümseyen Zelenskiy de “Ben ondan daha iyiyim” diyerek Putin’i eleştirdi.

Biden, Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında bu sefer başkan yardımcısı Kamala Harris ile rakibi Donald Trump’ı karıştırdı.


Biden Harris’e duyduğu güvenle ilgili bir soruya, “Bakın, ben başkan yardımcısı Trump’ı, başkan olmaya yeterli olmasaydı başkan yardımcısı olarak seçmezdim. O yüzden oradan başlayın” dedi.

Bankaların mevduat faizleri güncellendi: 100 bin liranın faiz getirisi ne kadar?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.