Şeytanın gör dediği dünya

dünya

Başlığı Çetin Altan’dan esinti ile koydum. Dünyanın gidişi vahim. Gördüklerimi paylaşmak mühim. Trump’a suikast saldırısı elim. Amerika Avrupa’yı iyice sıkıştırıyor. BRICS ülkeleri artık tınmıyor. Dünya nizamı yeniden şekilleniyor. Gelin dünyaya pek (duyduk) duymadıklarınızdan bakalım.

Volkswagen ve Almanya

Volkswagen’in Alman markası olduğunu neredeyse herkes bilir. Az kişi, yakın zamanda Volkswagen’in logosunu değiştirdiğini bilir. Ama neredeyse kimse, Volkswagen’in logosunun Nazi simgesi gamalı haçtan (t)üretildiğini bilmez.


Logo değişmeden önce de gamalı haça benzerlik görünüyordu. Ancak logo değiştikten sonra Gamalı haç esintisi köşeleri ile kendini daha da göstermeye başladı. Yoksa gizli bir akıl, savaş hazırlıkları yapılırken, logo ile mi oynamak istedi?

Almanya’nın geleceği

Bizim Almanlara aşağıdan baktığımız gibi (artık azalıyor), Almanlar da Amerikalılara aşağıdan bakar. Ancak Amerikalılar’ın aşağıdan baktıkları kimse yok dünyada henüz. Belki de sorun budur. Bizim Almanlara aşağıdan bakmamızın sebebi, Batı(cılık) kompleksi. Almanların Amerikalılara aşağıdan bakmalarının sebebi, Büyük Savaş yenilgisi ile yenilen damga.

Almanya’da Amerika’yı eleştirmek neredeyse imkansızdır. Almanya’nın halihazırdaki en büyük düşmanının Amerika olduğunu anlattım bir Alman’a. Bana aynen şöyle dedi: ‘Almanya’da Amerika’yı eleştirirsen aşırı sağcı olursun.’ İşte ben bu düşünce ve ifade özgürlüğüne hayranım!!!?

Son yıllardaki hangi konuyu ele alırsanız alın. Hangi küresel krizi alırsanız alın. Müsebbibi (kuvvetle muhtemel) ABD, rantı götüren yine ABD’dir. Rusya-Ukrayna krizine bakın mesela. Savaş ABD/Avrupa’nın desteği yüzünden devam ettiği için dolar avro karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Her şeyin sebebinin ve sonucunun para olduğu dünya.


Nato’nun palavraları

Nato’nun (North Atlantic Terror Organisation) Ukrayna meselesinde Rusya’ya karşı olmasının sebebi, Rusya’nın işgalci olmasıydı. Yani işgalciye karşıydı. İsrail meselesinde ise, işgalcinin soykırımına göz yumuyor. Dolayısıyla NATO’nun neyin savunduğunun artık bir anlamı yok. Kendi meşruiyetini çoktan yitirdi zaten.

Çalan savaş çanları

Onyıllarca ordusuna doğru dürüst yatırım yapamadı Almanya. ABD buna izin vermedi. Pek çoğunuz Almanya’nın işgal edilmiş bir ülke olduğunu bilmez. Halihazırda yaklaşık 30.000 ABD askeri var Almanya’da. Görünenler ve görünmeyenler.

Onyıllarca barış çağrıları yapan Almanya, şimdi ABD’nin fiştiklemesiyle haldır haldır savaşa hazırlanıyor. Tanklar toplar üretiliyor. Hazırda bekletilen savaş makine şirketleri sipariş üzerine sipariş alıyor. Radyo/televizyonlardan insanlar psikolojik olarak hazırlanıyor. ‘Kriegstüchtig’ diye bir sözcük türettiler. ‘Savaşa hazır’ anlamına geliyor. Onu hedefliyorlar. Büyük savaş ne yazık ki geliyor. Zira ABD, dünyadaki yerini kaybediyor.

Trump

Yoksa Trump barışçıl olduğu için mi o konuşma esnasında tetik çekildi. Trump, başkan seçilirse, Ortadoğu’daki savaşı durduracağını beyan etmişti. Trump’ın Nato’ya karşı duruşu da malum.

Barış yanlısı olmak kimleri rahatsız ediyor ABD’de? 50 senedir inim inim inleyen dünyada, bu savaş yanlısı zulüm yetmedi mi? Peki ABD’nin dünyadaki tahtına başkası oturursa, düzende her şey benzer mi devam eder? Ya da dinsizin hakkından imansız mı gelecek?


Çetin Altan’dan esinti ile ‘enseyi karartmayın’ demek isterdim. Ama dünyanın hali gözümüzün önünde…Hazırlıklı olun…

Nato’ya yeni kukla