Ana Sayfa Gündem Trump’a bir adım uzakta olan fotoğrafçı suikast girişimini anlattı

Trump’a bir adım uzakta olan fotoğrafçı suikast girişimini anlattı

Trump suikast

New York Times fotoğrafçısı Doug Mills, Donald Trump’a düzenlenen saldırıda eski başkana sadece bir kaç metre uzaktan olayı görüntüledi. Mills, yaşananları The Times’a anlattı.

The New York Times‘ın 1983’ten bu yana başkanların fotoğraflarını çeken kıdemli fotoğrafçısı Doug Mills, Pennsylvania Butler’daki mitingde ateş açıldığı sırada eski Başkan Donald Trump’ın sadece birkaç metre uzağındaydı. Yaşananları Victor Mather’a anlattı.

Neler oldu?

Çok standart, tipik bir mitingdi. Eski başkan yaklaşık bir saat gecikti. İnsanlar tüm gün oldukça hararetliydi. Donald Trump geldi, tıpkı diğer mitinglerinde yaptığı gibi kalabalığa el salladı. Bir fotoğrafçı alanı vardı, belki dört kişiydik ve eski başkandan sadece birkaç metre ötede tampon bölge denilen yerdeydik. Hepimiz orada itişip kakışarak normal fotoğraflarımızı çekmeye çalışıyorduk.

Birdenbire, üç ya da dört patlama sesi olduğunu düşündüğüm bir ses duydum. İlk başta bir araba olduğunu sandım. En son silah olduğunu düşündüm.

Fotoğraf çekmeye devam ettim. Kürsünün arkasına geçti ve ben de “Aman Tanrım, bir şey oldu” diye aklımdan geçirdim.

Sonra tüm ajanlar sahneye koşmaya başladı ve onu tamamen sardılar. Bağırışlarını duyabiliyordum.

Bununla birlikte, yine Gizli Servis üyesi olan ve çatıda falan olmadıkları sürece nadiren gördüğümüz karşı keskin nişancılar bir anda geldiler ve ellerinde otomatik tüfeklerle sahneye çıktılar.

Onu daha iyi görebilmek için sahnenin bir tarafından diğer tarafına geçtim. İşte o zaman ayağa kalktı ve yumruğunu havaya kaldırdı.

“Yaşıyor, yaşıyor” diye düşündüm. Yüzündeki kanı görebiliyordum. Fotoğraf çekmeye devam ettim…

Yumruğunu havaya kaldırdığı o fotoğrafta ne kadar sert görünüyorsa, çektiğim bir sonraki karede o kadar bitkin görünüyordu. Çok, çok şok olmuştu. Merdivenlerden inerken, Gizli Servis onu battaniye ile örttü ve SUV’una kadar yürüttüler.

Suikast girişimi sonrasında neler yaşandı?

Arkamı döndüğümde insanların çığlık attığını gördüm ve kalabalığın içinde birinin vurulduğunu duydum. Bizi muhtemelen 30 dakika boyunca Trump’ın bekleme çadırında tuttular. Dışarı çıktığımızda öylece bırakılmış çöpleri, şişeleri, cep telefonlarını gördük.

Kariyeriniz boyunca hiç benzer bir durumla karşılaştınız mı?

Böyle bir durumda olmaktan hep korktum. Bu durumda ne yapacağımı hep merak etmişimdir. Umarım doğru fotoğrafı çekerim. Umarım ben vurulmam. İlk başta hemen “Vurulabilir miyim?” diye düşündüm. Korkutucuydu.

Daha önce hiç bu kadar korkunç bir sahnede bulunmamıştım. Her ne kadar 35-40 yıldır başkanların haberlerini yapmış olsam da, bu tanık olmak isteyeceğim bir şey değildi. Kuliste ağlayan çok sayıda personeli vardı, hepsi de “iyi olduğumuza çok sevindim” diyerek bana sarıldı. Böyle bir durumla karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim.

New York Times Trump’a gerçekleştirilen saldırıyı anbean fotoğrafladı

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın Butler’daki mitinginde silahlı bir saldırı gerçekleşti. Olayda Trump sağ kulağından yaralandı. New York Times’tan fotoğrafçı Doug Mills olay anını anbean görüntüledi. Mills’in çektiği fotoğraflarda Trump’ın sol omuzunun üzerindeki mermi izi görülüyor.

Trump’ın, konuşmasını yaparken ilk silah seslerinin duyulmasının ardından kulağına dokunduğu görülüyor.

ABD eski Başkanı kulağına dokunduktan sonra elindeki kana bakıyor.

Silah seslerinin duyulmasının ardından gizli servis ajanları Trump’ın etrafını sarıyor.

Birkaç saniye sonra, gizli servis ajanlarından birinin “Suikastçi indirildi” (etkisiz hale getirildi) diye bağırdığı duyuldu. Ajanlar Trump’ı kürsüden uzaklaştırmak için harekete geçtiği anda eski Başkan “Bekle, bekle, bekle” dedi. Ardından kalabalığa döndü ve yumruğunu havaya kaldırarak iki kez “Fight, fight” (mücadele/kavga) diye bağırdı. Bu sırada Trump’ı dinlemeye gelen kitlenin “USA, USA, USA” şeklinde bağırışları duyuluyor.

Saniye saniye suikast girişimi görüntüleri:

Trump’a suikast girişimi: Olay anı görüntüleri

Editor
İndigo Dergisi Editör – Haber Merkezi, 2005 yılından bu yana yayında olan bağımsız dijital medya kuruluşu İndigo Dergisi'nin (indigodergisi.com) haber ve güncel içerik ekibidir. İstanbul merkezli ekip, gündem, ekonomi, sağlık, bilim, teknoloji ve yaşam alanlarında araştırmaya dayalı haberler, açıklayıcı içerikler ve rehberler hazırlar. "Editör" imzasıyla bugüne kadar 26.500’ü aşkın içerik yayımlanmıştır. "Editör" imzası tek bir kişiyi değil, İndigo Dergisi Yazı İşleri bünyesinde çalışan editör ekibini temsil eder. Bu imzayla yayımlanan her içerik araştırma, yazım, doğrulama ve editoryal kontrol aşamalarından geçer ve ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür. Ekip, Yönetici Editör ve yayın yönetimi altında çalışır. Editör – Haber Merkezi, okurun kararlarını doğrudan etkileyebilecek sağlık, beslenme ve finans konularında ek özen gösterir. Bu alanlardaki içerikler güncel bilimsel verilere ve resmi kaynaklara dayanır. İndigo Dergisi hiçbir siyasi parti, ideoloji, dini oluşum ya da çıkar grubuyla bağlantılı değildir. Editör Masası, Basın Konseyi'nin Basın Meslek İlkeleri'ne uymayı taahhüt eder. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'ni ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni benimser. Irk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi görüş, köken ya da ekonomik durum gözetmeksizin herkesin eşitliğini esas alır. Ayrımcı ve yanıltıcı içeriğe yer vermez. Köşe yazılarındaki görüşler yazarlarına aittir; Editör Masası habere ve bilgiye dayalı içeriklerden sorumludur.