Bozcaada yangınında şüphelinin otluk alanı ateşe verdiği anlar kamerada!

bozcaada yangını

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesindeki otluk alanda yaşanan yangına neden olan şüpheli, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde bir kişinin alanı ateşe verdikten sonra kaçtığı görülüyor.

Bozcaada’da pazar akşamı otluk alanın ateşe verildiği anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülere gçre bir şüpheli Baytur Sitesi yakınındaki otluk alanı saat 21.28’de ateşe verdikten sonra kaçtı.


Bozcaada Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri olaya ilişkin şüpheli ya da şüphelilerin yakalanmasına yönelik arama çalışması başlattı.

İşte o görüntüler:

Türkiye yangın haritası: Yangınlarda son durum

12-19 Ağustos 2024 tarihleri arası Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarının detayları ve gelişmeleri Türkiye yangın haritasında derlendi. Yangın çıkan iller hangisi? Yangın hakkında son gelişmeler ne?

İzmir’de çıkan yangınlar ve son gelişmeler neler?

İzmir: Yamanlar Dağı’nda başlayan yangın 15 Ağustos’ta kontrol altına alındı. İzmir’de Karşıyaka, Urla ve Menderes bölgelerinde çeşitli yangınlar çıktı. Özellikle Karşıyaka’daki yangın 62.5 saat, Urla’daki yangın ise 16.5 saat süren mücadeleler sonucunda kontrol altına alındı. Menderes’teki yangının kontrol altına alınması için müdahaleler devam ediyor.


Manisa’da orman yangını hakkında son gelişmeler neler?

Manisa: Gördes ilçesinde başlayan yangın, Salihli ve Gölmarmara ilçelerine ulaştı. Gördes’teki Karayakup köyü tamamen yandı. Yangın, çeşitli mahalleleri etkileyerek büyük hasara yol açtı. Ekiplerin müdahaleleri devam ediyor.

Muğla’da Ula ve Yatağan yangının son durum

Muğla: Yatağan, Ula ve Datça ilçelerinde eş zamanlı yangınlar çıktı. Yatağan’daki yangının arıcıların körük ateşinden başladığı belirlendi. Datça’daki yangın ise kasten çıkartıldığı değerlendirilen bir yabancı uyruklu kişi tarafından başlatıldı.

Çankırı orman yangını son durum ne? Hangi köyler tahliye edildi?

Çankırı: Ilgaz ilçesindeki yangın, Yukarımeydan ve Dere köylerinin tahliyesine neden oldu. Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve soğutma çalışmaları sürüyor.

Bolu’da yangın hakkında son durum ne?

Bolu: Göynük ilçesindeki orman yangını 72 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Aydın Bozdoğan yangını son durum ne?

Aydın: Bozdoğan’daki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Uşak orman yangını söndürüldü mü?


Uşak: Eşme ilçesindeki yangın, Manisa’nın Sarıgöl ilçesine kadar ulaştı. Yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor.

Gündem


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.