İzmir yangını: Alevler yerleşim yerlerine sıçradı

İzmir yangını

İzmir orman yangını devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 16 evin yandığını, 87 evin ve 44 işyerinin de tahliye edildiğini açıkladı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Sabah saatlerinde yakın bir bölgede ikinci bir yangın çıkarken ekipler, yangını söndürmek için müdahalelerine devam ediyor.

Açıklamaya göre, orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar sürüyor. 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahalenin devam ettiği ancak kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınların henüz kontrol altına alınamadığı bildirildi.


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, herhangi bir can kaybının olmadığı İzmir’deki yangınlarda 16 evin yandığını, 87 evin ve 44 işyerinin de tahliye edildiğini dile getirdi.

Bakan Yumaklı’dan açıklama

Bolu’da çıkan yangının söndürme çalışmaları esnasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Yumaklı şunları söyledi:

“İzmir’de üçüncü bir yangın daha var. Saat 15.36’da meydana geldi. 3 uçak ve 1 helikopter sevk ettik. Kırsal alanda çıkan ve daha sonra ormanlık alana sıçrayan bir yangın. İzmir’deki yangınların çıkış sebeplerini kolluk kuvvetleri araştırıyor.”

İzmir Valisi: Yangın 4-5 bölgede devam ediyor

İzmir Valisi Süleyman Elban, “Saatte hızı 80 km’yi bulan bir rüzgar olduğu için zaman zaman havadan müdahaleyi durduruyoruz. Yangını söndürmek için yoğun gayret var. Yangın 4-5 bölgede devam ediyor” diye konuştu.

Bakan Yumaklı, İzmir haricinde Bolu, Aydın ve Manisa’daki yangınlara karşı müdahalelerin de sürdüğünü belirtti ve şöyle devam etti:

“Küçüklerden bahsetmiyorum ama belli bir seviyenin üzerinde bugün 47 yangın çıktı. Bunların 30’u kontrol altına alındı. 17’sine müdahaleler devam ediyor. Bu yangınların arasında büyüme potansiyeli olan Aydın Didim, Akyeniköy’de bir yangın var. Müdahalelerimiz sürüyor.”


Başkan Tugay: Havadan söndürme yeterli olmadı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da X hesabından yaptığı açıklamada, rüzgarın yangının etkisini birçok yere dağıttığını, ekiplerin yangını kontrol altına almak için yoğun şekilde çalıştıklarını belirtti.

Tugay, 600’e yakın personel, ilçe belediyelerinin desteği ile 30’un üzerinde yangın söndürme aracı ile bölgedeyiz. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay: “Bugün havadan söndürme yeterli olmadı. ‘Rüzgar, duman, başka yerde yangın var’ gerekçeleri sunuldu. Yangın göz göre göre geldi.”

Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçrayan İzmir’deki yangınlar kuvvetli rüzgârın etkisiyle büyüdü. Yangının nedeni henüz bilinmiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yangın nedeniyle bazı yolların kapatıldığını duyurdu.

Karşıyaka Belediyesi duyuru geçti

Dumanlar Üçkuyular Vapur İskelesi’ne ulaştı

İzmir Şehir Hastanesi, bölgede toplu konutların bulunduğu yerleşim yerleri ve ağaçlık alanın yakınında süren yangının dumanları Üçkuyular Vapur İskelesi’ne kadar ulaştı.


Sosyal medyada; yangın nedeniyle İzmir’in Karşıyaka ilçesinde elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi.

Gündem


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.