Schumann Rezonans’ına nasıl uyumlanabiliyoruz?

Yanıt, beynimizin Zeitgeber’e sahip olmasıdır, Zeitgeber zaman vericiler şeklinde tercüme edilen Almanca bir sözcüktür ve sinyaller sağlayan dışsal ajanlar veya olaylarla – bu durum da Schumann rezonansları – ilgilidir. Bu dışsal sinyaller insan biyolojik sisteminin, yerkürenin günlük ritmik döngüleri ile senkronize olmasına yardımcı olur.

schumann rezonansları animasyon Schumann_resonance_animation.ogv

Son on yıldaki araştırmalar, jeomanyetik fırtınalar gibi olayların neden olduğu güneş ve jeomanyetik aktivitedeki önemli değişikliklerin, Schumann rezonans sinyalinin yoğunluğu ve istikrarında önemli değişimlere neden olabileceğini gösteriyor. Bu, Schumann rezonans sinyalini normal aralığının dışına çıkarabilir ve beyin ve kalp senkronizasyonunda değişiklikler ve beynin melatonin seviyesinde değişiklikler başlatabilir.

schuman rezonansları dünya güneş bağlantısı

Güneş jeomanyetik aktivitesindeki değişimlerle ilişkili olan bazı zararlı etkiler:


  • Değişen kan basıncı
  • Üreme, bağışıklık sistemi, kalp – damar ve nörolojik problemler.
  • Zihinsel rahatsızlıklar, depresyon ve intihar.
  • Artan hastane yatışları, kazalar ve ani ölümler, ayrıca sayısız diğer stresle ilişkili durumlar.

Dışsal olaylar ve Schumann rezonansları ile ilişkili, insan reaksiyon – zamanı deneyleri yapıldı. Örneğin 1974’te, König insan reaksiyon zamanlarının 8-10 Hz Schumann sinyalinin yoğunluğu ile önemli ölçüde ilişkili olduğunu gösterdi. 10 Hz’in reaksiyon zamanlarını hızlandırdığı gösterildi, yerel yıldırımlardan gelen 3 Hz sinyallerin reaksiyon zamanlarını önemli ölçüde yavaşlattığı gösterildi. Bu fenomen EEG modellerindeki ve beyindeki kalsiyum iyon alımındaki değişimlerle gösterilebilir.

İnsan yapımı elektromanyetik alanların insan sağlığına etkileri

schuman rezonansları dünya güneş bağlantısı güneş insan

Elektrik besleme sistemleri, telekomünikasyonlar, cihazlar, bilgisayarlar ve insanlar tarafından üretilen diğer teknoloji tarafından üretilen elektromanyetik alanlar çok güçlüdür ve bazı durumlarda kanser, kalp hastalıkları, depresyon ve diğer hastalıkların artışı ile ilişkilendirilmiştir.

Oturulan bölgelerde ve bazı işyerlerinde kuvvetli elektromanyetik alanlara maruz kalmanın, listelenen hastalıkların sıklığını veya riskini önemli ölçüde artırdığı belgelenmiştir. Yaşlı, çocuk, hamile kadınlar ve güçsüz olanlar gibi bazı insan gruplarının, bu alanlardan gelen ters etkilere nüfusun geri kalanından çok daha hassas veya duyarlı oldukları bulunmuştur.

Böylece, Schumann rezonansları, jeomanyetik ve güneş aktivitesinin insan sağlığını ve davranışını etkilediğini görüyoruz. Schumann rezonanslarının incelenmesinin her şeyin birbirine bağlılığını (bizler, dünya gezegenimiz, güneş ve muhtemelen henüz farkında olmadığımız birçok başka gezegensel faktörler) işaret ettiğini görmek heyecan verici.

Özet olarak araştırmacılar insan sağlığının ve davranışının Schumann rezonanslarındaki değişikliklerden etkilendiğini gösteren kanıtlar buldular. Ayrıca, birçok bilim insanı bu rezonansların insan biyolojik döngülerinde önemli olabileceğine inanıyor.


schuman rezonansları dünya güneş bağlantısı earth sun connection

Schumann rezonansları ile ilgili olarak bilim adamlarının gelecekteki olası düşünceleri, neden bazı insanların bu rezonansların değişmesinden ters etkilendiğini, neden çoğu insanın etkilenmediğini ve etkilenenlere yardım etmek için ne yapılabileceğini öğrenmeyi kapsıyor.

Solar Döngü 24’ün Enerji Dalgasında Sörf Yapmak:Kişisel ve Küresel Dönüşümü Hızlandırmak İçin Fırsat Zamanı

güneş en yüksek solardaGüneş yaklaşık yüz yıldır en derin solar minimumda.

Güneş lekelerinin sayısı toplam güneş aktivitesinin, özelde güneşin UV radyasyonu çıkışının bir göstergesidir. Güneş lekesi sayısı ayrıca güneş patlamaları sayısıyla da ilişkilidir. Günlük güneş lekeleri 0 – 200 veya daha fazlası arasında değişebilir. Güneş lekesince – zengin oldukça aktif güneş, iyonosfer adı verilen atmosferin üst kenarındaki plazma yoğunluğunda artışa neden olur. Son zamanlarda haftalar, bazen aylar tek bir güneş lekesi olmadan geçti. NASA’ya göre bu solar sessizlik iki yıldan fazla sürmekte. Ancak bilim insanları güneş lekelerinin yeniden ortaya çıkışını gözlüyor ve bundan sonraki 11 yıllık Solar Döngü 24’ün yavaşça hız kazanmaya başladığı görülüyor. Yukarıda 1995’ten günümüze kadar güneş lekesi döngüsünün ve tahmin edilen Solar Döngü 24’ün NASA tarafından yapılan grafiğine bakınız.

İlgili yazılar

Schuman Rezonansları: Güneş ve Yerküre Bağlantısı

Yerkürenin Atmosferi: Schumann Rezonansı ve İyonosfer


Güneş Aktivitesi: Güneş ve Dünya arasındaki etkileşim


Saffet Güler
Saffet Güler, 1965 Ankara doğumlu. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği'nden 1987 yılında mezun olduktan sonra 1988–1999 yılları arasında bazı özel şirketlerde mühendis olarak çalıştı. 1995 yılında spiritüel konularla ilgileniyor. Enerji dengeleme yöntemleri, bütünleyici terapilerle ilgili çalışmalar yapıyor. Saffet Güler, Koşulsuz Sevgi Yayınları'nın kurucusudur.