Aynasızlar Çünkü!

Kaybettiklerinden habersiz aynasızlar…

Bir arkadaşım, özel bir aile danışma merkezinin güne başlama mesajını malum sosyal medya sitesinde paylaşmış. Mesaj aynen şöyle; “Olabileceğiniz kişi olmak için hiç bir zaman geç değildir. Bugün olabileceğiniz bir kişi olduğunuz ve öfkenize tutunup, ömrünüzü boşa harcamadığınız çok ama çok güzel bir gün olsun. Günaydın.” 


aynasızlar

Olabileceğiniz kişi olmak…

Bazıları için çok çekici bir reklam olabilir, ama bana göre bir o kadar da saçmalık. Tıpkı yaşam boyu yaptığımız onca saçmalıklar gibi. Zaten herkes olduğu gibi değil ki… Ne yazık ki, herkes zaten olduğundan çok farklı. Üstüne yetmezmiş gibi daha da farklı olmaya çalışıyorlar. O yüzden de herkes kendini kastıkça kasıyor. Sonuç koca bir sıfır… Şu kısa yaşamda huzur ve mutluluğun dışındaki her şeyin önemsizliğini bile bile olduğun gibi olmanın dışında olmak ya da olmaya çalışmak, yaşamı önemsizleştirerek mutsuz olmak değil mi zaten?

Yazık ediyoruz kendimize, yazık… 

Lafa geldi mi, herkesin içi dışı birdir. Ve tabii ki, kimse yalan söylemediği gibi yalanı da kimse sevmez. Ayrıca herkes kendine göre herkesten daha dürüst, herkesten daha kalifiyedir. Sadece herkes, herkesten daha şanssızdır. Offf off… Anlayana bu “of”lar, anlayana… Velhasıl, aynaya sadece süslenmek için bakıyor çoğunluk. Oysa herkesin bir de iç aynası vardır. Görmek istediğini değil, olanı gösteren. Ama ne yazık ki çoğunluk; ya bu aynadan habersizdir ya da bakmayı beceremeyendir.

Çoğunluk aynasız yani…

Oysa aynalarına baksalar, ah bir içlerine adam gibi baksalar, görecekler yaşam boyu boşa çabaladıklarını. Görecekler insan olmanın aslında çok da zor olmadığını, hepsinden önemlisi mutluluk için öyle çok şeye ihtiyaçları olmadığını görecekler. Anlayacaklar mesela, küçük şeylerin aslında ne kadar kıymetli olduğunu. Ya da küçük kırgınlıkların onları nasıl ezdiğini… Ama ne yazık ki, çoğu insan sahip olduğu aynasından habersiz yaşayıp, gidiyor. Habersiz oldukları için de, içlerindeki güzellikleri kaçırıyorlar. Kaçırdıkları için de, oldukları gibi değil, olmadıkları, belki de hiç olamayacakları birisi olmaya çalışıyorlar. Kaybettiklerinden habersiz…

Aynasızlar çünkü!


Aynasızlar…