Sevgide cimrilik olmaz; çünkü sevgi toplayıcıdır!

Sevgide cimrilik olmaz. Çünkü sevgi toplayıcıdır. Seni toplar, sevdiğini toplar, içinde ne varsa toplar ve topladıklarını birbirine ekleyip; yeni bir toplam, yeni bir güç elde eder.

Sevgide cimrilik olmaz; çünkü sevgi toplayıcıdır!

Yani sevgiye dair ne varsa yaşantında, hepsini toplar ve topladıkça büyüyerek tek olur. Tek olunca da yüreğini, canına can olurcasına sardığını hissedersin. Ve hissettikçe huzurlu ve mutlu olursun. En güzeli de “biz” olduğunu, toplananlarla bir olduğunu hissedersin.

O yüzden sevgide cimrilik olmaz. Eğer olursa yani eğer kaçarsan sevgiden ya da göstermez isen yüreğindeki sevgini, hele hele uzak durursan sevgiyi hissetmekten; sana büyük geçmiş olsun. Çünkü bil ki, kaybetmeye başlamışsındır. Kim bilir belki de zaten kaybetmişsindir. Ve yine bil ki herkesin bulmak için çırpındığını, hayal ettiğini; sen hem kendine, hem de yüreğine; acımasızca göstere göstere kaybediyorsundur.


Ve inan bazı şeylerin telafisi kolay olmaz. Ki bazen hiç olmaz. O yüzden sevgide cimrilik olmaz. O yüzden kimi seversen sev; asla sevginde cimrilik yapma. Yanında huzur bulduğun sevdiğin adama ya da kadına; sevgi cimriliği yapma sakın. Sevginin yakıştığı kim varsa; ona sevgini göstermekte cimri davranma sakın. Annene, babana, evladına, evde beslediğin sadık dostlarına, hatta hatta sana sevgi ile gönderildiğini bildiğin çiçeklerine bile sevginde cimri olma sakın.

Yani kimi seversen, yüreğinde kim varsa; ona sevginde cimrilik yapma. Çünkü sevgide cimrilik olmaz. Onu veya onları bir gün kaybedeceğini düşün mesela. Annene, babana; “Seni seviyorum,” diyerek; en son ne zaman sımsıkı sarıldığını düşün mesela. Sonra annesini ve/veya babasını kaybedenleri düşün. Ve onların bazılarının içlerinde bir yerlerde kalan gizli pişmanlıklarını… Kaybettiklerine sevgi cimriliklerinden dolayı içlerinden atamadıkları pişmanlıklarını… Onları ve sevgilerini bir gün kaybetme ihtimalini hiç unutma ki; sevgiyi hissederek yaşadıklarını yaşarken kaybetme. Bile bile kaybetme…


O yüzden yüreğindeki sevgiyi sana cömertçe göstereni seviyorsan eğer; sakın ama sakın ona karşı sevginde cimri olma. Cimrilik yapıp; kendine ve sevgiye yazık etme.  Hele hele sana sevgisini göstermekte cimri olmayana senin de gönül kapın açıksa, içindeyse o, seninse o;  sakın sevgini göstermekte cimri olma. Olmadığın gibi tam tersi; sevgi aç gözlüsü ol. Sevgi arsızı ol. Sevgiyi; hissettikçe hissettir, aldıkça, hatta almadan ver. Bil ki sevgi; sömürüldükçe iki yürekten de taşacaktır. Taştıkça da bir kelebeğe dokunur gibi yürekten ve şefkatle dokunacaktır. Çünkü bil ki sevgi dokunmayı, dokunarak büyümeyi sever. Çünkü sevgi, hissetmeyi sever. Hissettikçe çoğalır çünkü. O yüzden sevgide, sevginde sakın ola cimri olma, sana da cimri olunmasına asla müsaade etme.

sevgi

Ama eğer sana cimriyse sevgiler. Eğer göremiyorsan görmek istediğin sevgiyi. Hele bir de hissedemiyorsan hissetmek istediğin kadar. Dokunamıyorsan ve dokunmuyorsa sana yürek sesi ile sevgi. Dön git hemen oradan. Kaç kaçabildiğin kadar uzaklara. Yüreğin nereye götürecekse, daha doğrusu; sevgi neredeyse oraya git. Hem de koşarak git. Çünkü bil ki, sevgi beklemeyi sevmez. Evet, arkana bakmadan koşarak git. Çünkü sevgi cimriyse eğer; mutsuzluk ve huzursuzluk; yamalı bohça olmuş sevgilere bir ömür yoldaştır. Hele sevgi zaten yoksa tükenmiş ise yürekteki sesler; zaten yanmışsın sen arkadaş. Otur haline ağla. Ağla ki akan gözyaşların belki yüreğini cesaretlendirir de sana sevda yolunu gösterir.


Unutma; sevgide cimrilik olmadığı gibi yürekten olmazsa; sevgide bonkörlük de olmaz. Sahte sevgiler yakışmaz çünkü sevgiyi bilen yüreklere. Sen ne kadar çırpınırsan çırpın olmaz. Sevdiremezsin kendini, dünyandan vazgeçsen; sevgiyi ama gerçek sevgiyi yürek huzuru ile satın alamazsın. Ki hiçbir vazgeçme kazanma olmamıştır ki. Vazgeçmelerle kazanma hayallerine takılma o yüzden. Olmaz çünkü. Vazgeçmelerle olmaz. Vazgeçmelerle sevgi yaşayamaz. Sevgide cimrilik olmaz çünkü.

Ruh ikizi: Koşulsuz sevgiyi yaşayanlar