Ruh ikizi: Koşulsuz sevgiyi yaşayanlar

Herkes ruh ikizini aradığını söyler. Kendisini en az kendisi kadar hatta kendisinden daha iyi anlayacağını umduğu ruh ikizini. Oysa ruh ikizi ile karşılaşmak oldukça zordur.

ruh ikizi nedir?

Ruh ikizi sevdiğinizin insan şeklinden aynaya dönüşmesi  ve tek yansıttığının siz oluşudur. Dünya rahmine düşen bu ikizler nasıl olduysa doğumda ayrılmışlar ve kavuşacakları güne kadar arayış içinde geçirmişlerdir ömürlerini. Kimi mecnun misali dağlar,denizler, aşmış adı gezgin olmuş. Kimi de çeşitli rollere bürünerek yaşam tiyatrosunda oyunculuğa soyunmuştur. Kimileri geleceğe miras bırakmak adına karelerken yaşamı, bazıları sevgiyi paylaşmış, insanlara adamış ruhunu.

Lakin adı ne olursa olsun bu aşk insanları sürüklemiş oradan oraya sevdiklerini, ikizlerini bulabilmek adına. Yüreği yangın yerine dönüşmüş, hasret öylesine yakmış ki, aşkın tohumları bu sevgiden taşanlarla atılmış, filizlenmiş ve de çiçek açmış. Koklayanların başını döndürmüş, koparmaya çalışanların elini kanatmış, dokunamayanların da aklından çıkmamış nedense?


Söylentiye göre bu aşk her şekle giren gizemli bir güçmüş. Kalem olmuş romanlar, şiirler, sözler yazmış. Mikrofon olmuş şarkılar söylemiş. Oyuncu olmuş en dokunaklı sahneleri canlandırmış. Fotoğraf makinesi olmuş resmetmiş  canlılığı, ulaşılmazlığı, susuzluğu, açlığı ve de hasreti. Oyunlardan saklambaçı seçmiş kendini gizleme adına. İnsanoğluna güvenemediğinden hep bir yerlere kaçmış.

Onu bazen gözlerde görmüşüz bakmaya korktuğumuz. Bir melodi de şifrelemiş kendini. Kodları çözen düşmüş yollara,çözemeyen kalmış yalnızlıklarında. Bazen bir dokunuşmuş tenimizde. Bazen bir film olmuş izlemekten kendinizi alamadığınız yaşamınızdan karelerle puzzle yaptığımız. Bazen bir anmış zihnimize kazınan. Aslında o hep yanımızdaymış. Ve elinden geleni yapmış bizlere kendini hatırlatmak ve buldurmak için.

Çok nadir insanlar kavuşabilmiş ruh ikizine, sevdiğine . Bir çok insanda  bulduğunu sandığı şeyin  aslında eş ruhu olduğunu ve eş ruh ile ruh ikizi arasında çok büyük fark olduğunu bilemeden geçirmiş ömrünü.

Ruh ikizi nedir?

Bakıldığında ruh ikizleri, bir diğer deyişle ikiz ruhların özü kavramıyla aynıdır. İki ayrı enerjiye bölünerek fiziksel bedenlerine kavuşmuş olan ruhlardır. Zıt kutuplar birbirini çeker teorisinin tersine aynı özün parçası olan bu iki ruh arasında çok kuvvetli bir çekim vardır ve her halükarda bir gün mutlaka karşılaşırlar. Bu karşılaşma onların tekamül sürecinin hızlanması ve bütüne ulaşılması için gereklidir. Eğer bu karşılaşma ikiz ruhlardan birinin ya da ikisinin henüz hazır olmadıkları bir zamanda gerçekleşirse; karşılaşma her iki taraf için de acı verici deneyimlere sebep olur.


Aşkı daha önceden deneyimlemiş dahi olsalar ikiz ruhlar bu tanıdıkları duygudan çok daha öte ve farklı bir bağ ile birbirlerine bağlanırlar. Adını aşk diye tanımlasalar da bu durum çok daha farklıdır.

Ruh ikizleri kendilerini karşısındakinde bulmayı, ait olmayı ve ben kavramının yok olmasını yaşarlar. İkiz ruhlar çaresizliği, sabrı ve koşulsuz sevmeyi birbirlerinden öğrenirler.

Ruh ikizlerin bir araya gelmesinin mutlaka bir sebebi vardır. Temel nedenlerden biri koşulsuz ve ilahi sevgiyi öğrenmektir. İlahi sevgiyi öğrenmenin farklı yolları olsa da bu en etkili yoldur. Ruh ikizleri biri birinden farklı duygu yoğunluklarına sahip olabilirler. Bu farklılık zaman zaman farklı farkındalıklar gelişmesine neden olabilir. Ruh ikizine rastlayan kişi bazen yüreğindekini kendine bile itiraf etmekten çekinir. Kimi zaman sosyal konumu, kimi zaman da hazırlıklı olmamanın verdiği gözünü korkuyla kimseye zarar vermemek adına ruh ikizinden vazgeçer.

Bu öyle bir vazgeçiştir ki ruh ikizi olmadan yaşamak kendi benliği olmadan yaşamak gibidir. Gönülleri, benlikleri, sahip oldukları her şey ruh ikizleri ile birlikte gitmiş, salt bir beden kendilerine kalmıştır. Şanslı olanlar bunu fark ettikleri zaman duygularını dinlemeyi öğrenirler ve uygun şartlar gelişirse tekrar bir araya gelebilirler.


Ruh ikizini bulmak koşulsuz olan sevgiyi yakalamak demektir. Koşulsuz sevgi; içinde çıkar barındırmayan, herhangi bir nedenden ötürü olmayan sevgidir. Eş ruhlar birbirlerini koşullu severler. Koşulsuz olarak sevgiyi yaşayabilenler sadece ruh ikizleridir.

Koşulsuzca sevebilmek