Brüksel’de Çocuklar Bayramlarını Kutladı

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaşayan anneler bir araya gelerek çocuklarına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu yaşattılar.

Çocuklar 23 nisan'ı kutladı

Çoğunluğunun, sonradan iş sebebiyle Belçika’ya yerleştiği aileler, küçüklüklerindeki 23 Nisan heyecanını çocuklarına yaşattılar. Tamamen gönüllülük esasına dayanarak hazırlanan şölende, Atatürk ve Cumhuriyet temalı aktiviteler, oyunlar ve şarkılar vardı.


Belgin Gültekin-Çelebi
Belgin Gültekin-Çelebi ve Çocuklar 23 nisan’ı kutladı

İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan öğretmen Belgin Gültekin-Çelebi, yurt dışında doğmuş büyümüş olan Türk çocukları için bu kutlamanın daha da önemli olduğunu şu sözlerle ifade etti : «23 Nisan coşkusunu hissedemeyen çocuklar, aslında ne kaçırdıklarını büyüdüklerinde anlıyorlar. Belçika’da doğmuş bir Türk olarak hayatımda ilk defa bu duygusallığı ve sevinci yaşadım.»

Brüksel’de yaşayan Türk anneler Çocuklar 23 nisan'ı kutladı

Organizasyonun temel amacının çocuklara armağan edilmiş bu günde Türk çocuklarının eğlenmesi olduğunu belirten ve aynı zamanda kutlamanın fikir annesi olan Zeynep Durak «10 Türk kadın bir araya gelerek gönüllü organize olabildik. Seneye daha iyisini ve daha güzelini yapacağız » dedi.

Çocuklar, 23 Nisan konulu küçük, öğretici ve eğlenceli testten sonra 23 Nisan temalı hediyelerle uğurlandı.

Nehir Üst (9 yaş)


«Keşke Atatürk yaşasaydı ve bugün burada yaptıklarımızı görebilseydi»


Gizem Şıvka Pideci
2005'dan beri iş sebebiyle Brüksel’de yaşıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra MBA'ini Brüksel'de tamamladı. Kurumsal hayatına pazarlama alanında devam ediyor. Avrupa Tarihi, NATO ve Avrupa Birliği ile ilgili konularda kendini geliştirmeyi seviyor. Yaşadığı şehirde lokal tur vermek profesyonel hobisi. Yaptığı işlerde farklılık yaratmaya çalışmak bazen yorsa da jogging, sosyal sorumluluk projeleri, pilates, kitap ve arkadaş sohbeti en iyi terapisi. Aylık ulusal bir anne bebek dergisi ve İndigo Dergisi yazarı.