Donald Trump’ın yardımcısı suçlu bulundu

ABD’de Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump’ın seçim kampanyasının koordinatörü Corey Lewandowski, Trump’a soru sormak isteyen bir kadın gazeteciyi tartaklamak ve darp etmekten suçlu bulundu. Suçlamaların Trump’ın seçim kampanyasına darbe vurabileceği belirtiliyor.

Donald Trump'ın yardımcısı suçlu bulundu

Polis, Donald Trump’ın danışmanı Corey Lewandowski’nin 8 Mart’ta Florida’daki bir etkinlikte, eski Breitbart muhabiri Michelle Fields’in soru sormak istediği sırada kolundan tutup darp ettiğini ve Fields’in kolunda morluklar oluşmasına neden olduğunu öne sürdü. Trump’ın kampanyasını yürüten organizasyon, “bireye kasten dokunmak, rızası dışında bireye yaklaşmakla” suçlanan Lewandowski’nin iddiaları reddettiğini ve temyize gideceğini söyledi.

Lewandowski’yi gözaltına alan Florida polisi, saldırı anını gösteren bir video da yayınladı. Emniyet raporuna göre kampanya yöneticisi, polise ifade vermeye kendi rızasıyla gitti. Polis de mahkeme tarihinde duruşma salonunda olması yönünde tebligat verdiği Lewandowski’yi serbest bıraktı. Trump’ın yardımcısı 4 Mayıs’ta hâkim karşısına çıkacak. Mahkemede suçlu bulunması durumunda Trump’ın yardımcısı, bir yıla kadar hapis veya bin dolar para cezasıyla karşı karşıya kalacak.


Donald Trump: Lewandowski masumdur

Polisin yayınladığı güvenlik kayıtlarında Lewandowski, Trump’la konuşmak için ona doğru yürüyen kadın gazeteciyi itmeye çalışırken görülüyor. Trump kampanyasını yürüten organizasyondan yapılan açıklamada ise “Bay Lewandowski kesinlikle masumdur. Temize çıkacağından emin” dedi. Başkan adayı Donald Trump, kampanya yöneticisi danışmanını Twitter hesabından paylaştığı mesajla savundu ve polisin paylaştığı görüntülerde “hiçbir şey olmadığını” söyledi.


Donald Trump gazetecilere açıklamasında da “Lewandowski’nin iyi bir adam olduğunu” ifade etti ve “Görüntülere bakarsanız, çok ciddi anlamda iftiraya uğradığını görürsünüz, bunun çok adaletsiz olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Trump ayrıca, “Öyle durup bir adamın hayatının yok edilmesini izleyemem” dedi ve gazetecilere “O morlukların daha önce olmadığını nereden biliyorsunuz?” diye sordu.

Lewandowski de olay günü, gazeteci Fields’in “hayal dünyasında yaşadığını” söylemiş ve Fields’e hiç dokunmadığını belirtmişti.

Olay Donald Trupm’ın seçim kampanyasına darbe vurabilir


BBC’nin Washington muhabiri Anthony Zurcher’e göre bu suçlama, kadınlara yönelik tavrı nedeniyle kadın seçmenleriyle ilişkisi zayıf olan Donald Trump’a yeni bir darbe vurabilir. Suçlamalar, Wisconsin eyaletindeki ön seçimlerden bir hafta öncesine denk geldi. Wisconsin Valisi Scott Walker’ın da Cumhuriyetçi aday adayı Senatör Ted Cruz’u desteklediğini açıklamasıyla, Cruz’la başa baş giden Trump’ın kampanyası için zorlu bir dönem olacak.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.