Elektrik 1 Nisan itibariyle yine zamlanıyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 1 Nisan 2016’dan itibaren geçerli olacak elektrik birim fiyatlarını açıkladı. Geçtiğimiz Ocak ayında satışlarında yapılan yüzde 6,8 oranında artışın ardından EPDK yetkilileri yüzde 2,8 oranında zam gerçekleşeceğini duyurdu.

Elektrik 1 Nisan itibariyle yine zamlanıyor!

Geçtiğimiz Ocak ayında elektrik satışlarında yapılan yüzde 6,8 oranında artışın ardından EPDK yetkilileri yüzde 2,8 oranında zam gerçekleşeceğini duyurdu. Açıklanan zam oranına göre Mart ayında 200 TL elektrik faturası ödeyen bir ev kullanıcısı Nisan ayı itibariyle 206 TL ödeyecek. Buna göre senelik bazda aynı tüketim için 72 TL daha fazla ödeme yapılmış olacak. Ulusal elektrik fiyatları Temmuz 2016’ya kadar meskenler için 0,219475 TL/kWh; ticarethaneler için ise 0,219623 TL/kWh olacak.

Borç batağı boş cüzdan: Biz de biraz tuhafız galiba

Aylık 120 TL’den fazla fatura ödeyen serbest tüketici grubundaki aboneler, perakende satış yapan elektrik tedarikçilerinin açıklanan birim fiyat bedelleri üzerinden yapacakları indirimlerden yararlanarak zamlara rağmen yüzde 20’ye varan tasarruf sağlayabiliyor.


Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Nisan-Haziran dönemini kapsayacak yeni birim fiyatlarını 30 Mart 2016 tarihinde internet sitesinde yayınlayarak açıkladı. Buna göre birim fiyatlar mesken abone grubu için 0,219475 TL/kWh; ticarethane abone için ise 0,219623 TL/kWh olarak faturalara yansıyacak.

EPDK’nın, Ocak 2016’da Ocak-Mart dönemi için açıkladığı birim fiyatları, bir önceki döneme kıyasla mesken aboneleri için yüzde 6,8, ticarethane aboneleri ise yüzde 0,6 oranında yükselmişti. Bu hesaplamalara göre Mart 2016’te 200 TL fatura ödeyen bir ev kullanıcısı aynı miktarda kullanım için Nisan ayı itibariyle 206 TL ödeyecek!

Ev kullanıcılarının sayısı ticarethaneleri geçti


EPDK tarafından açıklanan güncel verilere göre; Ocak 2016 döneminde 5.324.982 MWh tüketerek bütün tarife grupları içinde mesken kullanıcılarının %29,69 oranında pay sahibi olarak ticarethaneleri geçtiği biliniyor. Buna göre zamlardan en çok etkilenen abone grubu da ev kullanıcıları olacak.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.