Cinsel gücü artıran küçük taneli meyveler

Birçok meyvenin içerdiği antioksidan, vitamin, mineral ve lif nedeni ile bağışıklık sistemimizi güçlendirdiğini biliyoruz. Son günlerde yapılan bazı araştırmalarda yaban mersini, böğürtlen, kızılcık, ahududu, vişne, çilek gibi flavonoid oranı yüksek meyvelerin sadece bağışıklığa değil, cinsel yaşamdan, alzheimera, kalp hastalığından, kansere, zayıflamadan hafızaya kadar vücutta bir çok sistemi onardığını ve koruduğunu görüyoruz.

Cinsel gücü artıran küçük taneli meyveler

Yaban Mersini

Yaban Mersini “süper seksüel” bir besin olarak değerlendirilir, çünkü vücutta Viagra tarzında değişiklikler yapar. Yaban Mersini kan damarlarını rahatlatıp, vücuttaki sirkülasyonu artırmaya yarayan bileşenlerle doludur. Buna ek olarak, içerdiği yüksek lif oranı sayesinde fazla kolesterolü sistemin dışına atar, böylece atardamarlardaki olası bir tıkanmayı engeller. Düşük kolesterol ve artan kan akışı, cinsel ilişki sırasında penisteki kanın artmasını sağlar. Bu da daha sert ve daha uzun ereksiyonlar anlamına gelir.

Bilimsel araştırma: 25.000 erkeğin katılımı ile gerçekleşen Human Nutrition Research Center’da yeni yapılan bir araştırmada da turunçgil ve yaban mersininden daha fazla tüketenlerde bu meyveyi daha az tüketenlere göre sertleşme bozukluğu görülme riski %20’ye yakın daha az görülmüş.



Kızılcık

Kızılcık, cinsel gücü artırarak çiftlerde afrodizyak etkisi yaratıyor. Kızılcık, güçlü doğal bir antioksidandır. Serbest radikallerin yol açtığı bazı hasarları engellemeye ve bulaşıcı ajanlara karşı vücut direncini artırma yeteneğine sahiptir. Yapılan çalışmalarda yüksek lif alımının koroner kalp hastalıkları, felç, hipertansiyon, diyabet, obezite ve bazı gastrointestinal hastalıkları önlediği saptanmıştır. Aynı zamanda lif alımının arttırılmasının kan basıncı ve kolesterol seviyelerini düşürdüğü, insülin duyarlılığını iyileştirdiği ve obez bireylerde kilo kaybını arttırdığı gözlenmiştir. Kızılcıktaki yüksek proantosiyanidinler idrar yolu duvarlarına bazı bakterilerin yapışmasını ve çoğalmasını engeller. Enfeksiyonlarla mücadelede yardımcıdır. Özellikle tekrarlayan enfeksiyonu olan bireylere kızılcık tüketimi önerilir. Yapılan çalışmalarda kızılcık tozunun komplike üriner sistem enfeksiyonlarında sıklıkla karşılaşılan Proteus Mirabilis bakterisini inhibe ettiği saptanmıştır. Kızılcık suyu Helikobakter Pilori bakterisinin mide duvarına yapışmasını da önleyerek mide ülserlerine karşı koruma sağlar. Kızılcık kötü kolesterolü düşürüp HDL iyi kolesterolü artırarak kalp sağlığını destekler. Yapılan bir çalışmaya göre günde 1 bardak şekersiz kızılcık suyu tüketiminin HDL kolesterolünü yüzde 10 arttırdığı saptanmıştır.

Çilek ve ahududu kadınlarda afrodizyak etkisi yaratıyor!


Kadınlık hormonunu artıran yiyecekler sayesinde daha hareketli bir cinsel yaşam sağlanabilir. Çileğin hem görüntüsü hem de içeriği cinsel isteği artırır. Bol miktarda antosiyan maddesi içeren ahududu ve çilek, kan akışını hızlandırıyor. Bu özelliği ile cinsel gücü artırıyor ve afrodizyak etkisi yaratıyor. Ayrıca tansiyonu düşürüyor, kanı temizliyor, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlıyor, idrar söktürüyor. Bağırsakların çalışmasını düzene sokuyor. Kadınlar için cinsel isteği artıran diğer yiyecekler arasında; yoğurt, tarçın, çilek, kırmızı biber, köri, baharatlı yiyecekler sayılabilir.

İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya, bu kendileri küçük etkileri büyük meyvelerin vücudu onarma şekillerini açıkladı:

  • Yaban mersini, böğürtlen, kızılcık, ahududu, vişne, çilek gibi küçük meyveler, içerdikleri A, C ve E vitamini hücreleri hasardan korur. Anti oksidan etki gösterir.
  • Resveratrol adında bir anti oksidan vücutta iltihaplanmayı azaltır. Son yapılan araştırmalarda taneli ufak meyveler içerdikleri bu resvaratrol nedeni ile sinir hücrelerini yapılanmasını artırıyorlar. Öğrenme yeteneğini ve hafızayı kuvvetlendiriyor. Beyinde biriken toksik proteinlerin temizlenmesine yardım ediyor, Alzheimer hastalığına bağlı beyin plaklarını stabilize ediyor. Hastalığın ilerlemesini engelliyor. Amerikan Chemical Society’da yapılan bir araştırmada 16 hafta boyunca her gün dondurulmuş ya da kuru yaban mersininden 1 porsiyon tüketen Alzheimer hastalarında hafızanın güçlendiği, kelime ve kavramların geliştiği kanıtlandı.
  • Taneli ufak meyvelerin içindeki flavonoidler vücudu kanserden ve kalp hastalıklarından koruyor. Aynı şekilde iltihaplanmayı azaltıyorlar.
  • Çilek, yaban mersini, böğürtlen, vişne, kızılcık gibi bu tür meyvelerin az da olsa kilo vermeye yardımcı olduğu düşünülüyor. Çünkü vücutta şeker dengesini düzenleyerek acıkmanın önüne geçiyorlar ve kişiyi tok tutuyorlar.
  • Oklahama State Universite’sinde yapılan bir araştırmada her gün düzenli 1 porsiyon çilek yemek kolesterolü düşürüyor ve kalp hastalığından koruyor.
  • Her gün 1 porsiyon kızılcık yemek de özellikle Tip 2 Diyabette kan şekerinin ani düşmesinin ve hızlı yükselmesinin önüne geçiyor. Daha dengeli kan şekeri düzenlenmesini sağlıyor.

Erkekleri ‘cinsel ilişkiden’ korkutan 6 ilginç sebep


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.