Aksaray TOKİ çekilişi kura sonuçları açıklandı

TOKİ’nin emeklilere özel inşaa ettiği evler sahiplerini buluyor. 12 Mayıs 2016 tarihinde çekilişi yapılacak.

Aksaray TOKİ çekilişi kura sonuçları açıklandı

300 konut için 3 bin 157 kişinin başvurduğu Aksaray Merkez Toki Evleri’nde daireler 2 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Hak sahipleri başvuru bedeli düşüldükten sonra yüzde 12 peşinatla 180 ay, yüzde 20 peşinatla 240 ay vadelendirebiliyor.

Kentsel dönüşüm ve konut edindirme amacıyla yapılan TOKİ evlerinin Aksaray ilinde yapılacak kura çekimleri bugün açıklanıyor.


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) “Emekli Grup Konut Projesi” kapsamında Aksaray Merkez’de yapılacak 300 konut için kuralar çekildi.

Bugün gerçekleşecek kura sonrasında asil olarak hak sahibi olamayanlar 17 Mayıs 2016 tarihinden itibaren başvuru bedellerini Ziraat Bankası yetkili şubelerinden geri alabilecekler.

Konutu beli olan alıcılar

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Aksaray Şubesinde Gayrimenkul SatışSözleşmesi imzalayacaklardır.

Sözleşme imzalama aşamasında

1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden onaylı vukuatlı nüfus kaydı ve adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Aksaray il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

2. İl/ilçe Tapu Sicil Müdürlüğünden başvuru sahibinin, kendisine, eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) bulunmadığına dair belgeyi,


3. Hane halkı gelirinin en fazla net 3.200 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, Başvuru sahibi emekli ise, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan maaş dökümü veya emekli maaşının yatırıldığı banka hesap ekstresi.

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

Kura çekilişinin ardından hak sahibi olamayanlar ücretleri geri alabilecek

“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde 12 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecektir.

1. Kurada, asil olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, 17 Mayıs 2016 tarihinden itibaren T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili şubelerinden geri alabilecektir.

2. Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdarece belirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecektir.

Aksaray’da Toplu konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) emekliler için satışa sunduğu konuta ilk 9 günde bin 700 başvuru yapılmıştı.


TOKİ tarafından emeklilere özel 18 ilde konutu satışa sundu. Emekli Konutları için Ziraat Bankasına yapılan başvuru da 9 günde bin 700 emekli 500 TL ön ödeme yaptı.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.