Başbakan kim olsun?

Ak Parti’nin 22 Mayıs kongresi için site kuruldu: Yeni başbakan kim olsun? “basbakankimolsun.com” adresli İnternet sitesinde 5 aday var.

basbakan-kim-olsun

Başbakan Ahmet Davutoğlu‘nun 22 Mayıs’ta Ak Parti’yi olağanüstü kararı alarak Başbakanlık ve Genel Başkanlık koltuklarını bırakacağını açıklamasının ardından, yeni Genel Başkan ve Başbakan adayının kim olacağı tartışmaları devam ederken Başbakan kim olsun anketi içeren “basbakankimolsun.com” adresli bir internet sitesi açıldı.

Sitede Başbakan adayları olarak beş isim yer alıyor. Adaylar arasında kulislerde de konuşulan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş‘un isimleri yer alırken, Mehmet Ali Şahin‘in de listede yer alması dikkat çekti.


Son olarak gündeme gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın ismi ise internet sitesinde yer almadı. Siteye giren ziyaretçiler, adaylar için oylama da yapabiliyor. Başbakan kim olsun anketinde 10 Mayıs 2016, saat 15:30 civarında yapılan oylamaların sonucuna göre birinci sırada yüzde 23,5 oy ile Bekir Bozdağ‘ın ismi öne çıkıyor.

Yeni Başbakan kim olacak? Binali Yıldırım mı Berat Albayrak mı?

Binali Yıldırım kimdir? Başbakan adayı olur mu?

Başbakan adayı olarak sözü geçen Berat Albayrak kimdir?

Bekir Bozdağ Başbakan adayı mı? Erken seçime gidilecek mi?


AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, yeni genel başkan adayının gelecek hafta açıklanacağını belirtmişti…


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.