Bir Salavat da Sen Çek: İmam hatiplilerden kampanya

Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Hz. Muhammed’i anmak amacıyla “Bir Salavat da Sen Çek” kampanyası düzenledi. Öğrenciler tarafından ‘Zikirmatik’ adı verilen makinenin düğmesine basılması suretiyle 2 milyona yakın salavat çekilmiş.

İLKHA (İlke Haber Ajansı)’nın geçtiği habere göre Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “Peygamber Efendimizi anmak için Bir salavat da sen çek” kampanyası düzenledi. 1 Aralık’tan bu yana 2 milyona yakın salavat çekildiği belirtildi.

Bir Salavat da Sen Çek

“Bir Salavat da sen çek” kampanyasını düzenleyen Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi, “Okulumuzda ‘Bir salavat da sen çek’ kampanyasını düzenledik. Kampanya çerçevesinde okulun birçok yerine yazdığımız sloganlarla zikirmatikler astık. Efendimizi anlama, tanıma ve hayatımıza geçirmek adına yaptığımız bir kampanyadır. Bu kampanyamıza okulumuza gelen misafirler olsun, okulumuzdaki öğrenci ve öğretmenler olsun, çok yoğun bir talep var.” dedi.


2 milyon civarında salavat çekildi

Okulun belli yerlerine astıkları zikirmatiklere öğrencilerin salavat çekip basmadan geçmediğini söyleyen öğrenci, “Efendimizi bir güne, bir aya veya bir ömre sığdırmak çok zor. Bu yüzden bizler de ne kadar erken o kadar çok salavat diyerek böyle bir kampanya başlattık. Astığımız zikirmatilerden her Cuma günü yaklaşık 200 bin salavat alıyoruz. Salavatları yanımıza kaydettikten sonra zikirmatiklerimizi sıfırlıyoruz ve devam ediyoruz. Şu ana kadar toplamında 2 milyon civarında salavat çekildi” ifadelerini kullandı.


Zikirmatik ile “Bir Salavat da Sen Çek” projesine Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi resmi web sitesinde de yer verilmiş.

Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Hz. Muhammed'i anmak amacıyla "Bir Salavat da Sen Çek" kampanyası düzenledi.

“Efendimizi tanıdıkça onu severiz”

Çekilen salavatları umreye gidecek bir öğrenci tarafından teslim edileceğini ifade eden öğrenci, devamında şunları söyledi: “Topladığımız salavatları 20 Ocak’ta umreye gidecek bir öğrenci arkadaşımız tarafından teslim edilecek. Kampanyamıza katkıda bulunanlara Kâbe’de dualar edilecek. 20 Ocak’tan sonra da bu kampanyamız devam edecektir. Büyük bir amacımız bu kampanyayı gider okullarda da taşımaktır. Ahir zaman fitnelerinden bir tanesi de yaptığımız ya da duyduğumuz şeylerden etkilenip de onu hayatımıza geçirmememizdir. İşte bu yönde en büyük sıkıntımız Efendimiz tanımamaktır. Bir insan tanımadığı bir insanı sevemez o yüzden Efendimizi çok iyi tanımalıyız. Kampanyada bizlere destek olan hocalarıma teşekkür ediyorum.”

bir-salavat-da-sen-cek

“Bu kampanyayı bütün okullara tavsiye ediyorum”


Yapılan kampanyadan çok memnun olduklarını belirten başka bir lise öğrencisiyse, “Bu kampanyaya başlamamamızın sebebi Peygamber Efendimizi anmak ve anlamak içindir. Asılan zikirmatikleri görünce Peygamber Efendimize salavatlar çekiyoruz. Bu salavat kampanyası çok güzel bir kampanyadır. Bu kampanyayı bütün okullara tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.