Ensar Vakfı skandalı: Karaman davasında karar açıklandı!

Muharrem Büyüktürk, Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda yıllarca 10 çocuğa cinsel istismarda bulunmuş, 508 yıl mahkum olmuştu. Karaman Davasında karar açıklandı; Çocuklar sopayla dövülerek ilişkiye zorlandı, sanık tekrar suç işleyebilir!

Ensar Vakfı skandalı: Karaman davasında karar açıklandı!

Çocuklar sopayla dövülerek ilişkiye zorlandı, sanık tekrar suç işleyebilir!

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi, Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda kalan 10 çocuğa cinsel istismarda bulunan öğretmen Muharrem Büyüktürk‘e verdiği 508 yıllık hapis cezasının gerekçesini açıkladı. Kararda, istismarın yıllarca sürdüğü tekrar vurgulandı ve mağdur çocukların yaşadıkları travma nedeniyle haber dahi izleyemedikleri anlatıldı.

Kararda; “İstismarın yıllarca sürdüğü ve mağdur çocukların yaşadıkları travma sebebiyle haberleri dahi izleyemedikleri, Büyüktürk’ün, tacizine direnen çocukları sopayla döverek yaraladığı, “suç işleme hususundaki ısrarlı tutum ve davranışları nedeniyle” de kendisine verilen cezadan herhangi bir indirim yapılmadığı” belirtildi.


Büyüktürk, Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı yurtlarda 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu için 508 yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

77 sayfalık gerekçeli kararda “Sanığa isnat edilen eylemlerin, mağdurlar 5’inci sınıfta iken başladığı, 6 ve 7’nci sınıfta eğitim öğretimlerine devam etmekte iken eylemlerin devam ettiği anlaşılmıştır” dendi.

Mahkeme kararının gerekçesini tamamladı. 77 sayfalık gerekçeli kararda, 2014-2015 yılında KAİMDER yurdunda kalan bir çocuğun, Büyüktürk’ün kendisine ve diğer öğrencilere “bilgisayarda erkek ve kadınların, hayvanların nasıl birleştiğini gösteren içerikler izlettiği, öğrencilere eşi ile yaşadığı ilişkileri anlattığı, kendisini ve bazı çocukları yatağına çağırdığına” ilişkin şikâyeti üzerine soruşturmanın başladığı, soruşturmanın genişletilmesi sonucunda cinsel istismara uğrayan 10 çocuk tespit edildiği anlatıldı. “Sanığa isnat edilen eylemlerin, mağdurlar 5’inci sınıfta iken başladığı, 6 ve 7’nci sınıfta eğitim öğretimlerine devam etmekte iken eylemlerin devam ettiği anlaşılmıştır” denildi.


Kararda Büyüktürk’ün çocuklara odasında cinsel istismarda bulunduğu, yaşananları kimseye anlatmamaları konusunda da telkin ettiği ve tokat ve sopayla vurarak çocukların karşı koymasını engellediği, “Değişen tarihlerde uyumak için odalarına geçen çocukları uyandırarak odasına çağırdığı, çocuklara cinsel istismarda bulunduğu, eylem bittikten sonra kimseye söylememeleri konusunda uyardığı, mağdurların da korkularından dolayı sustukları” anlatıldı. İki çocuğun cinsel istismara direndiği, ancak sanığın “zorla ellerini ittirerek, belinden sıkı sıkı sarılarak çocukların karşı koymasını engellediği” belirtildi. Sanığın değişen tarihlerde iki çocuğa tokat ve sopa ile vurarak yaraladığı da ifade edildi. Sanığın, “Öğrencilerin TEOG sınavına hazırlanmaları nedeniyle çocukları düşünerek suçlamayı kabul ettim” savunmasına itibar edilmediği de bildirildi.

‘Çocuklar travma sürecini yoğun olarak yaşadı!’ Çocuklar haber bültenlerini dahi takip edemiyor!

Kararda istismarcı Büyüktürk’ün bilgisayarında yapılan incelemede, porno içerikli sitelere girildiğinin tespit edildiği aktarılırken, çocukların yaşadığı travmaya da yer verildi: “Mağdur çocuklarla yapılan görüşmeler sonucunda, özellikle çocukların travma sürecini yoğun olarak yaşadıkları, sosyal baskı ve olayın sürekli olarak kamuoyu gündeminde kalması ile streslerinin sürekli arttığı, dayanılmaz boyutlarda gerçekleşen stres durumunun özellikle aktüaliteye meraklı çocukların haber bültenlerini dahi takip edememesine yol açtığı belirtildiği görülmüştür.”

Suç işleme eğilimi nedeniyle cezai indirim yapılmadı!

Mahkeme heyetinin, ‘sanığın suç işleme hususundaki ısrarlı tutum ve davranışları’ nedeniyle kendisine verilen cezadan herhangi bir indirim yapmadığı belirtilen kararda, sanığın kişiliği ve suç işleme eğilimi nedeniyle ileride suç işlemekten çekineceği yönünde bir kanaat oluşmadığı kanaatine yer verildi.

Büyüktürk, Ensar Vakfı ve Kaimder’e avukatlık ücretini ödeyecek


Öte yandan kararda, Büyüktürk’ün davada ‘katılan’ sıfatıyla yer alan Ensar Vakfı, KAİMDER, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na 3 bin 600’er lire avukatlık ücretini ödemesine hükmedildi.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.