Satış uzmanı en çok aranan pozisyon

Satış uzmanı hemen her sektörde en çok ihtiyaç duyulan pozisyon… Aranan satış uzmanı sayısı 8 binden fazla. Satış temsilcilerinin yüzde 65’i üniversite mezunu…

En çok aranan pozisyon: Satış uzmanı

Ekonomik durgunluk dönemlerinde bile yayınlanmaya devam eden satış ilanları, en çok mağazacılık sektöründe veriliyor. Mağaza satış danışmanlığının ardından ihtiyaç duyulan satış alanları ise bilet satış, medya planlama-satış, proje satış ve satış sonrası destek. Geçen yılın bu aylarında ilk 10 sırada yer almayan bilişim sektörü bu dönemde en çok satışçı aranan ikinci sektör konumunda.

En Çok Satış Uzmanı Aranan Sektörler
1-PERAKENDE (Mağazacılık) % 19
2-BİLİŞİM % 7
3-ÜRETİM-İMALAT % 6
4-HİZMET % 5
5-TEKSTİL % 4
6- GIDA % 4
7-TURİZM-OTELCİLİK % 4
8-YAPI-İNŞAAT % 3
9-HOLDİNG % 3
10-OTOMOTİV % 3

İlanların yüzde 31’inde deneyim şartı olmaması nedeniyle satış, bu beceriye sahip yeni mezun kişiler için de iyi bir fırsat niteliğinde. Özellikle saha satış deneyimi, iş hayatında yükselirken de kişiye avantaj sağlıyor.


İyi bir satış uzmanı, şirketin gözdesi niteliğinde. İşverenler bir satış temsilcisinden insan ilişkilerinde başarılı, takım çalışmasına uyumlu, sorun çözme becerisine sahip ve strese dayanıklı olmasını bekliyor. Aktif araç kullanabilme kriteri de ilanların büyük bir kısmında mevcut. Performansın çok net ölçülebildiği bir alan olması nedeniyle sonuç odaklılık çok önemli.


İhtiyaç duyulan satış temsilcilerinin yüzde 52’si İstanbul’da görev yapacak. Ankara (% 9), Antalya (% 6), İzmir (% 5) ve Bursa (% 4) en çok satışçı aranan diğer iller.

İşletme mezunlarından talep satış uzmanı iş ilanı başvuru

İşletme mezunlarından satış uzmanı pozisyonuna talep

Yenibiris.com veritabanındaki özgeçmiş sahiplerinden 1 milyona yakını satış alanında çalışmış veya çalışmak istiyor. Bu kişilerin yüzde 65’i üniversite mezunu (lisans-önlisans-meslek yüksekokulu). Satışı seçenlerin büyük kısmı, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin işletme ve iktisat bölümlerinden mezun. Bu alanda iş arayanların yüzde 22’si ise henüz öğrenci. İş arayanların yüzde 35’i halen bir işte çalışıyor.

Satış uzmanı çalışanların eğitim durumu
Üniversite Mezunu % 65
Lise Mezunu % 12
Öğrenci % 22
İlköğretim Mezunu % 1

En çok iş başvurusu ise mağazacılıkta satış danışmanı; üretim-imalat ve otomotivde satış mühendisi; bilişim, telekomünikasyon ve hizmet sektörlerinde ise satış sonrası destek pozisyonuna yapılıyor.

Perakende sektöründe çalışmak isteyenler dikkat!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.