Ana Sayfa Gündem Harun Kolçak: Her yeni aşkla yeniden doğan adam

Harun Kolçak: Her yeni aşkla yeniden doğan adam

Harun Kolçak “her yeni aşkla yeniden doğan adam”; İndigo Dergisi’ne verdiği röportajında “Yeniden Doğuyorum” isimli albümünün yaşamıyla uyumunu bu sözlerle tanımlıyor… Sanatçı şu günlerde yine ölüm ve yeniden doğum çizgisi arasında gidip geliyor.

Harun Kolçak: Her yeni aşkla yeniden doğan adam

Harun Kolçak enfeksiyon kaptı yoğun bakımda

Harun Kolçak’ın prostat kanseri ameliyatı sonrasında bağırsaklarının enfeksiyon kaptığı açıklandı.

Pop müzik sanatçısı Harun Kolçak salı gecesi yoğun bakıma kaldırıldı. Edindiğimiz bilgilere göre, sanatçının durumunun ağır olduğu belirtildi.


Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Kolçak’ın durumuyla ilgili son projelerinde beraber çalıştıkları yapım şirketi bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “25. sanat yılı projesi için birlikte çalışmaya başladığımız değerli sanatçı abimiz Harun Kolçak, bir süredir mücadele ettiği rahatsızlıktan dolayı dün (salı) gece acil olarak hastaneye kaldırıldı ve yapılan müdahalelerin bir parçası olarak ciddi bir operasyon geçirdi.

Yoğun bakımda tedavisi devam eden sanatçımızın sağlık durumu hakkındaki gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Kendisine acil şifalar diliyor, bir an önce iyileşmesini temenni ediyoruz. Gelişmelerle ilgili sosyal medya yazılarından daha sağlıklı bilgilendirme için lütfen bizimle temasa geçiniz.”

Ünlü sanatçının prostat kanseri nedeniyle ameliyat olduğu, ameliyat sonrası bağırsaklarından enfeksiyon kaptığı ve bu yüzden durumunun ağırlaştığı belirtildi.

Menajerinin son açıklaması: Vücut fonksiyonları normale dönüyor”

Harun Kolçak’ın menajeri hurriyet.com.tr’de yaptığı açıklamada, sanatçının sağlık durumu ile ilgili;

“Harun Bey’in böbrekleri çalışmaya başladı, vücut fonksiyonları da normale dönüyor.  İyileşme süreci devam ediyor. İnşallah bunu atlatacağız” dedi.

Harun Koçak kimdir?

Harun Kolçak: Her yeni aşkla yeniden doğan adam

1955 yılında İstanbul ‘da dünyaya gelen Harun Kolçak Türk pop müziğinin önemli isimlerinden. Sinema sanatçısı Eşref Kolçak‘ın oğlu. 70’li yıllarda  Saint Benoit’de eğitimini sürdüren ve o yıllarda müzik çalışmalarına bas gitar çalarak başlayan, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak’la konuşarak eğitimini yarım bırakarak profesyonel müzik çalışmalarına başladı. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray’la başladı. 1977’de Erkin Koray’ın çıkardığı “Tutkusu” albümünde bas gitar çaldı.

Silahlıpoda Ritm 68 orkestrası’na 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırdı. O dönemde Harun Kolçak, Onno Tunç ‘tan orkestrasına katılması için teklif aldı. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası’nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ” ve Antalya ” Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması ” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.


1991 ‘de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Gir Kanıma” albümü ile başarılı çıkış yakalayan Kolçak’ın, albümlerinin çoğunda söz ve müziğin kendisine ait olması sanatçının kariyerinin güçlenmesine yol açtı. Kolçak, 2012’de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkardı. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak ve Rock Off isimli grup kurdu.

Müzik Albümleri:

Beni Affet (1991)

En Büyük Aşk (1993)

Yanımda Kal (1995)

Teslim Oldum (1998)

Yaşasın (2000)

Müzisyen (2006)

Yeniden Doğuyorum (2012)

*


İndigo Dergisi’nin takipçileri arasında olan ve samimi, sevgi dolu röportajıyla sevenlerine mesajlar ileten Harun Kolçak’a sevenlerini bir nebze olsun sevindiren haberler vermeye devam etmek istiyor, albümündeki gibi “Yeniden doğ Harun Kolçak” ve şifa seninle olsun diyoruz.

Harun Kolçak ile Her Gün


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.