Hayatınızı sınırlayan düşüncelerinizi değiştirince dönüşüm başlar

Hayatınızı sınırlayan düşüncelerinizi değiştirince dönüşüm başlar. Kim hayatında biraz değişiklik, biraz farklılık istemez ki? İsteriz istemesine de nasıl hayatımızı değiştireceğimizi, nasıl başka bir yön vereceğimizi pek bilemeyiz çoğu zaman. Lafta kalır hep o istediklerimiz, özlemini çektiğimiz şeyler ve düşünceler.

Hayatınızı sınırlayan düşüncelerinizi değiştirince dönüşüm başlar
Hayatınızı sınırlayan düşüncelerinizi değiştirince dönüşüm başlar

Hayatınızı sınırlayan düşüncelerinizi değiştirince dönüşüm başlar

Hele biraz da istediklerimizi elde edebilme konusunda ufacık bir şüphemiz var ise, o minicik şüphe tez vakitte tamamen söndürüverir o yere göğe sığdıramadığımız, yüreğimizi dolduran, bize yaşama sevinci veren,  kocaman ümitlerimizi…


Hayatınızı sınırlayan düşüncelerinizi değiştirin, hayatınız değişsin!

Karşılaştığımız herhangi bir kişi içimizdeki bu şüpheyi bir şekilde bize yansıtır. Bu kişi belki çok yakından tanıdığımız birisi veya belki de hiç tanımadığımız birisi olabilir. Ve her ne kadar içimizde o minicik şüpheyi barındırsak bile, biraz heyecanla, biraz da çekinerek, bahsetmekten kendimizi alamayız bu kişiye o ümidimizden, o hayalimizden. Sonra dinleriz bu kişiyi tüm varlığımızla, tüm benliğimizle. Sanki artık o kişi bizim için en önemli kişidir bu dünyada.

Eğer fikrimizi onaylarsa, dünyalar bizim olur o gün ve müthiş bir heyecan ve ümitle içimizde büyütürüz o hayalimizi gerçekleşene kadar. Ama eğer varsa ufacık bir şüphemiz içimizde, bu kişinin bizi onaylamaması ve fikrimizi beğenmemesi kaçınılmazdır. Dünyamız adeta yıkılır o an. Tüm ümidimiz kaybolur.  Bunun yanında bir de güceniriz bu kişiye, kızarız biraz da. Halbuki o sadece bizim fikrimizin ‘olmayacağına’ dair şüphemizi bize geriye yansıtmaktadır.

Başka başka hayatlardan etkileniyor muyuz?

Aslında biz çoğu zaman bilincinde olmasak ta, bizim bütün düşüncelerimiz hayatımızı olumsuz ya da olumlu şekillendirirler. Çoğu zaman biz başkalarından etkilenip bazı şeyleri yapamadığımızı düşünürüz ama aslında bütün her şey bizde biter. Düşüncelerimizi bilinçaltında değiştirdiğimizde önümüzdeki engeller kalkar, akan sular durur ve kendi istediğimiz gerçeği yaratabiliriz.

Peki nasıl mümkün olabilir böyle bir şey? Bizler nasıl düşüncelerimizi değiştirip de hayatımıza yön verebiliriz -mümkün müdür böyle bir şey?

Hayatta her şey bir inançtır. Düşüncelerimizi değiştirip hayatımıza yön verebilir miyiz düşüncesinin mümkün olup olmadığını sorgulamak bile aslında bir inanç’tır. Hayatımız boyunca şu andaki hayatımızı şekillendiren inançlarımızı farklı şekillerde edinmişizdir. Edinmişizdir diyorum çünkü aslında inandığımız çoğu şey zaten gerçekten bize ait veya bilinçli olarak inanmayı seçmiş olduğumuz şeyler değillerdir.


Örneğin, çocukluğumuzda ‘sen küçüksün, bunu yapamazsın’ diye duymuş olduğumuz bir düşünce kalıbını bir çocuk kabul etmeyerek her şeyi yapabileceğine inanır, bir başka çocuk neden yapamam diye sorgulayabilir, bir başka çocuk ise bu düşünceyi olduğu gibi kabul eder ve bunu bilinçaltına yerleştirir. Böylece bu son çocuk hayatında bu bilinçaltı kalıbıyla çoğu zaman bir şeyleri yapamayacağını düşünerek kendi kendini engellemiş olur.

Dolayısıyla, hayatımız boyunca, özellikle çocukken duymuş olduğumuz pek çok şey bilinçaltımızda kalıplar olarak bizi engeller veya destekler. Hayatımızın her dakikasında bir şeyler duyduğumuzu, gördüğümüzü, hissettiğimizi düşünürseniz, hiç düşündünüz mü bilinçaltımıza yerlermiş, kalıplaşmış, inanç olarak kabul ettiğimiz ve bizi hayatımızda engelleyen ne kadar çok şey vardır…

Bizi engelleyen inançları farklı şekillerde edinmiş olabiliriz, bunun bir başka örneği ise Atalarımızdan genetik olarak bize geçen kalıplardır.  Eğer atalarımdan birisi çok zor bir hayat geçirdiyse ve bu da bana genetik olarak aktarıldıysa, ben bu hayatımda her ne kadar bolluk ve bereket içinde olsam bile hayatı hep ‘zor’ olarak görebilirim. Halbuki bunun benim şu andaki hayatımla hiçbir alakası yoktur.

Bu kalıpları artık zihnimizde bir yük olarak taşımamıza gerek yoktur. Bunları Teta halinde kolaylıkla çıkarıp yerine kendi istediklerimizi koyabiliriz. Bilinçaltımıza olumlu ve arzu ettiğimiz şeyleri yükleyerek hayatımızda istediğimiz her şeyi gerçekleştirebiliriz.


Artık hayatınızın kontrolünü ele almanızın zamanı gelmedi mi? Yoksa siz bilinçaltınızın sizi yönlendirmesinden memnun musunuz? Seçim sizin…

Düşünüyorum öyleyse sorun var: Yüzyılın hastalığı düşünmek