Vizyonda bu hafta: Robinson Crusoe çocuklarınızla buluşuyor

Vizyonda bu hafta biri yerli yapım, biri animasyon olmak üzere dram, gerilim, komedi, korku türlerinde 8 film sinemaseverlerle buluşuyor. Çocuklarınızla keyifle izleyebileceğiniz Robinson Crusoe filmini  ilk kez üç boyutlu animasyon olarak izleyebilirsiniz.

Robinson Crusoe

Vizyonda bu hafta keyifle izleyeceğiniz bir animasyon Robinson Crusoe: “Sammy’nin Maceraları” filminin yapım firması olan NWave Pictures, bugüne kadar yaptığı en büyük bütçeli animasyonuyla geri dönüyor. Daniel Defoe’nun hiç eskimeyen klasiği “Robinson Crusoe” ilk kez üç boyutlu bir animasyon türünde sinemaya uyarlanıyor. 3D kalitesi ve derinliğiyle fark yaratan yapımda, kahkaha ve macera bir arada olacak.

Tüm zamanların en çok okunan ve sevilen kitaplarından Robinson Crusoe, yepyeni hikayesi ve karakterleriyle izleyiciyi tropik bir adada maceraya davet ediyor.


Türkiye’de okulların tatile girdiği 17 Haziran’da vizyona girecek olan filmin fragmanının Türkçe seslendirmesini Yekta Kopan ve Buğra Gülsoy gibi ünlü sanatçılar yaptı. Film “Aile Boyu Macera” vaat ediyor!

Tropik bir adada diğer hayvanlarla birlikte yaşayan Salı adlı papağan, dünyanın sadece adalarından ibaret olmadığını düşünmekte, bu yüzden başka yerlere gitme isteğiyle yanıp tutuşmaktadır. Günün birinde çok şiddetli bir fırtına çıkar ve bir gemi, adanın kayalık kıyılarına çarpan. Gemiden sadece Robinson Crusoe ve köpeği sağ kurtulmuştur. Daha önce hiç görmedikleri bu yaratığın, adadan çıkabilmesi için son şans olduğunu düşünen Salı ve diğer hayvanlar, Robinson’a yardımcı olurlar. Robinson’da yeniden uygarlığa dönebilmesi için hayvanların yardımına muhtaç olduğunu anlar. Ancak adadaki vahşi kediler bu işbirliğinden hoşlanmayacaktır.
Belçika-Fransa ortak yapımı animasyon, Daniel Defoe’nun klasik romanının 2016 uyarlaması olarak 17 Haziran 2016’da gösterime giriyor.

17 Haziran 2016

2016 – Belçika, Fransa / Animasyon, Komedi, Macera / 90 Dak.

Ben Stassen, Vincent Kesteloot / Ben Stassen, Domonic Paris

Buğra Gülsoy, Yekta Kopan, Sait Seçkin, Ezel Kalkan, Mehpare Özlük

Robinson, The Wild Life

Lanetli Çocuk / The Boy

Vizyonda bu hafta: Robinson Crusoe çocuklarınızla buluşuyor

Vizyonda bu hafta bir gerilim filmi Lanetli Çocuk: Amerikalı genç bir kadın olan Greta (Lauren Cohan), İngiltere’nin kalabalık yerleşimlerinden uzak bir köyünde 8 yaşındaki bir erkek çocuğuna dadılık yapmayı kabul eder. Ancak bir sorun vardır, bakıcılık yapacağı çocuk gerçek boyutlarda bir porselen bebektir. Aile, 20 yıl önce kaybettikleri çocuklarının acısını hala üzerinden atamamıştır. Ancak Greta’nın uyması gereken çok keskin kurallar bulunmaktadır. Ne var ki Greta bu kuralları çiğner ve oyuncak bebek, hayatında karşılaştığı en büyük kabus olur.

17 Haziran 2016

2016 – ABD / Gerilim

97 Dak.

William Brent Bell / Stacey Menear / Tom Rosenberg ,  Matt Berenson

Lauren Cohan, Rupert Evans, Jim Norton, Diana Hardcastle, James Russell (i)

The Inhabitant

Senden Önce Ben / Me Before Yo

Vizyonda bu hafta: Robinson Crusoe çocuklarınızla buluşuyor

Vizyonda bu hafta ABD yapımı bir dram filmi: Will Traynor (Sam Claflin) zengin, başarılı, yakışıklı, yaşamayı seven ve istediği her şeye sahip olan genç bir adamdır. Ancak talihsiz bir motosiklet kazası sonrası felç kalınca yaşama hevesini kaybetmiş, ölmeyi düşünmeye başlamıştır. Louisa Clark (Emilia Clarke) ise bir kafede garsonluk yapan, hayatta fazla bir başarısı ve beklentisi olmayan, her daim ablasının gölgesinde kalmış bir kadındır. Lou kafedeki işini kaybedince yeni bir iş aramaya başlar ve Will’in bakıcısı olarak çalışmaya işe alınır. Son derece kültürlü ve donanımlı biri olan Will, Louisa’yı önce küçümsese de genç kadının varlığı ona yaşama sevinci vermeye başlar. Aralarında kurulan bu arkadaşlık ve yakınlık, ikisini de çok değiştirecektir.

17 Haziran 2016

2016 – ABD /  Dram

Thea Sharrock / Scott Neustadter, Michael H. Weber / Karen Rosenfelt, Sue Baden-Powell

Scott Neustadter, Michael H. Weber / Karen Rosenfelt ,  Sue Baden-Powell

Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Charles Dance, Jenna Coleman

Siyahın Elli Tonu / Fifty Shades of Black

Vizyonda bu hafta: Robinson Crusoe çocuklarınızla buluşuyor

Vizyonda bu hafta Grinin Elli Tonu filminin parodisi olarak çekilen Siyahın Elli Tonu: Güzel olmadığı için hiçkimsenin dikkatini çekmeyen, ilişkilerde tecrübesiz bir ünivesite öğrencisi olan Hannah Steale (Kali Hawk), bir okul gazetesi röportajı için zengin bir işadamı olan Christian Black (Marlon Wayans) ile şirketinde buluşur ve ondan çok etkilenir. Ancak Black’in tuhaf ve radikal cinsel alışkanlıkları vardır.
Film, 2015 yapımı Grinin Elli Tonu filminin bir parodisi olarak çekildi.

17 Haziran 2016

2016 – ABD / Komedi / 92 Dak.

Mic hael Tiddes / Marlon Wayans, Rick Alvarez / Marlon Wayans, Rick Alvarez

Marlon Wayans, Kali Hawk, Jane Seymour, Fred Willard, Affion Crockett

Siyahın 50 Tonu

Merkezi İstihbarat / Central Intelligence

Vizyonda bu hafta: Robinson Crusoe çocuklarınızla buluşuyor

Vizyonda bu hafta ABD yapımı bir komedi filmi Merkezi İstihbarat: Lise yıllarında fazla kiloları nedeniyle sürekli dalga geçilen bir öğrenci olan Bob, bütün okulun önünde utanç dolu bir an yaşadığında sadece okulun en popüler öğrencisi Calvin ona yardımcı olur. Aradan 20 yıl geçtiğinde ikili bir kez daha buluşur. Bob (Dwayne Johnson) fazla kilolarını vermiş ve bir CIA ajanı olmuştur. Calvin ise muhasebecilik yapmaktadır. ABD Casus Uydu Programı’nın şifresi bir suçlu tarafından çalınmıştır ve Bob, dünyada güvendiği tek arkadaşı olan Calvin’in muhasebecilik bilgisinden yararlanmak ister. Calvin ilk başta bu işe karışmak istemese de Bob’ın zorlamasıyla kendini uluslararası çapta bir casusluk şebekesiyle tehlikeli bir mücadelenin orta yerinde bulacaktır.

17 Haziran 2016


2016 – ABD / Komedi / 114 Dak.

Rawson Marshall Thurber / Ike Barinholtz, Peter Steinfeld / Ed Helms, Scott Stuber

Dwayne Johnson, Kevin Hart, Aaron Paul, Amy Ryan, Megan Park

Bi O Kalmıştı B.O.K.

Vizyonda bu hafta: Robinson Crusoe çocuklarınızla buluşuyor

Vizyonda bu hafta bir yerli fantastik komedi filmi Bi O Kalmıştı: Hayati hayatta maddi hiçbir birikimi olmayan, meteliğe kurşun atan bir adamdır. Ailesine doğru düzgün bakamamakta, iş bulma girişimleri hep sonuçsuz kalmaktadır. Abisi Bekir ise eşinin babasından kalan kuyumcu dükkanı sayesinde gününü gün etmektedir. Hayati kurtuluşunu talih oyunlarına bağlamıştır ve bu yüzden hem abisi, hem de karısı Saniye’nin yoğun baskısı altındadır. Bunların üzerine bir de tefeciden aldığı borç parayı kaybetmiştir.
Yapımcılığını Han Prodüksiyon’un, yönetmenliğini Burak Babayiğit’in ve senaristliğini Taha Ulukaya’nın üstlendiği komedi filmi B.O.K. Yeşilçam filmlerinin sıcaklığını taşımayı amaçlayan filmin adını aldığı ‘kısaltma’ ise “bi o kalmıştı” 17 Haziran 2016’da gösterime giriyor.

Umutsuzluklar, hayaller ve duygusal zenginliklerle örülü Altuntaş ailesinin trajikomik hikâyesini anlatan filmin yapımcılığı Han Prodüksiyon’a ait.

17 Haziran 2016 

2016 – Türkiye / Fantastik, Komedi / 94 Dak.

Burak Babayiğit

Murat Nazım Vardarlı, Andaç Semerci, Taha Ulukaya, Gülşah Yeşilot, Sebahat Adalar, Mutia Gürsel, Taha Ulukaya, Kemal Ekşioğlu

Ammar 2: Cin İstilası

Vizyonda bu hafta: Robinson Crusoe çocuklarınızla buluşuyor

Vizyonda bu hafta gerilim-korku türü Ammar 2: Cin Tarikatı’nda 2009 yılında Emniyet tarafından bulunan bir kasetin izlenmesiyle kurgulanmıştı.

Ammar 2: Cin İstilası’nda ise bu kaset, gazetecilik bölümü okuyan bir grup genç Feride ve Mustafa’nın şüpheli ölümünü araştırmak üzere bir belgesel hazırlamaya karar verirler. Olaya karışmış gerçek kişilerle görüşüp Fransa, Hollanda, Belçika’ya kadar gidip araştırmalarını tamamladıktan sonra son olarak Sivas’ta gerçek izlere ulaşırlar. Polisin kapattığı dosyanın cinlerle bağlantılı olduğuna kesin olarak inanırlar ve dehşet verici olayları tüm gerçekliği ile kaydetmiş olurlar.

17 Haziran 2016

2016 – Türkiye / Gerilim, Korku

Özgür Bakar / Özgür Bakar, Alper Kıvılcım

Cem Aksakal, Balamir Emren, Ali İnan, Buse Narcı, Özlem Polat

Film İle Aynı Seride Bulunan Filmler

  • Ammar: Cin Tarikatı (2014)
  • Ammar 2: Cin İstilası (2016)

Bin Başlı Canavar

Vizyonda bu hafta: Robinson Crusoe çocuklarınızla buluşuyor

Vizyonda bu hafta Meksika yapımı dram-gerilim türü Bin Başlı Canavar: Beyninde tümör bulunan kocasının durumunun ağırlaşması üzerine bir an önce tedavisinin değiştirilmesi gerektiğini öğrenen Sonia Bonet (Jana Raluy), tüm çabalarına rağmen doktorla görüşmeyi başaramaz. İşin peşini bırakmamaya kararlı olan kadın, bağlı olduğu sigorta şirketinin üst düzey yöneticilerinden kocasıyla ilgili değerlendirmelerini değiştirmeleri için oğluyla birlikte her şeyi göze alarak zamana karşı bir maceraya atılır. Sonunu hiç öngöremediği bu yolculukta şirketin iç yüzünü görecek ve insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu bir kez daha anlayacaktır.

17 Haziran 2016

2015 – Meksika / Dram, Gerilim / 74 Dak.

Rodrigo Plá / Laura Santullo

Jana Raluy, Sebastián Aguirre, Emilio Echevarria, Hugo Albores, Daniel Giménez Cacho

A Monster with a Thousand Heads

İnatçılar / Hrútar

Vizyonda bu hafta: Robinson Crusoe çocuklarınızla buluşuyor

Vizyonda bu hafta İzlanda yapımı dram türünde İnatçılar: İzlanda’nın merkezden uzak bir köyünde yaşayan Gummi (Sigurður Sigurjónsson) ve Kiddi (Theodór Júlíusson) adlı kardeşler, ailelerinden kalan koyun sürülerini besleme işiyle hayatlarını kazanmaktadır. Hatta ülkenin en kaliteli koyunlarına sahiptirler. Ancak iki kardeş 40 yıldır birbirine tek kelime etmemiş, yanyana çiftliklerde birbirlerinden ayrı yaşamış, sürekli bir rekabet ve kıskançlık halinde olmuşlardır.

Bir gün sürülerindeki hayvanları etkileyen bir hastalığın yayılmasıyla çok zor durumda kalırlar. Bölgedeki tüm küçükbaş hayvanlar gibi onlarınki de itlaf edilecektir. Gummi, sürüsündeki tüm koyunları kendi eliyle öldürmeyi tercih etmiştir. Ancak hastalıksız olduğunu düşündüğü birkaç koyun ve bir koçu gizli bir yere saklamıştır. Bu koyunlar itlaf ekipleri tarafından ortaya çıkarılınca, kardeşler sürülerinin son üyelerini kurtarmak için işbirliği yapmak zorunda kalacaktır.

17 Haziran 2016 

2015 – İzlanda / Dram / 93 Dak.

Grímur Hákonarson / Grímur Hákonarson

Sigurður Sigurjónsson, Theódór Júlíusson, Charlotte Bøving, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Ingrid Jónsdóttir

Rams


Keyifli seyirler…


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.