TBMM’de sığınak anahtarı bulunamadı; ses sistemi açılamadı

TBMM’de darbe girişimi sırasında sığınak anahtarı bulunamadı. Meclis Başkanı konuşma yapmak istedi ancak ses sistemi açılamadı. İhmali olduğu gerekçesiyle Meclis’te bazı üst düzey yöneticiler görevden alındı.

TBMM'de sığınak anahtarı bulunamadı ses sistemi çalışmadı

1- Meclis Başkanı konuşmak istedi; ses sistemi açılamadı

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara’da olan üç genel sekreter yardımcısı Muhammed Bozdağ, Mustafa Tamirci, Kemal Kaya görevden alındı.

Görevden alınma nedeni olarak ilk etapta görevlerinde yeterli olmadıkları gerekçe gösterildi. Bombaların hedefi olan Meclis’te, o gece Meclis Başkanı konuşma yapmak istedi. Ama uzun süre ses sistemi açılamadı.


15 temmuz darbe girişimi meclis tbmm vuruldu bombalandı

2- Sığınak anahtarı bulunamadı

En sıkıntılı anlar ise sığınak anahtarının bulanamamasıyla yaşandı. Anahtar bulunduktan sonra da sığınağa giden vekiller, sığınağın da uygun olmadığını gördüler.

Bu durum son olarak Meclis Başkanı başkanlığındaki idare amirleri toplantısında ele alındı. Sonrasında da görevden almalar yaşandı.


Sadece üç genel sekreter yardımcısı değil, daire başkanlıklarında da görevden almalar oldu. Bu sayının 10 kadar olduğu konuşuluyor. Soruşturma devam ediyor…

15 temmuz darbe girişimi meclis tbmm vuruldu bombalandı
TBMM’de vurulan bölüm

MAK ve SAT komando timi kaçak; 250 kişilik suikast listesi var

Orgeneral Akar’ın yaveri Levent Türkkan itiraf etti: Evet cemaat üyesiyim!

Tuğgeneral Aydoğdu’nun ifadesi: ‘İnandığım emri uyguladım’

Tutuklanan Tümgeneral Mehmet Dişli’nin ifadesi

Erdoğan’ın duyurduğu ‘önemli karar’ ne olacak?

Fuat Avni yakalandı: Başbakanlık’ta istihbarat şefi Mustafa Koçyiğit

YÖK: Akademisyenlere yurtdışı yasağı

Kamuda deprem: Şimdilik 49 bin 321 kişi görevden alındı

Adana’da savcının evinde ‘infaz edilecekler’ listesi bulundu

Marmaris baskınının tanıkları darbe girişimi gecesini anlattı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.