Hollanda’da yatırımcı olmanın 8 avantajı

Hollanda… Dünyada iş yapılacak en iyi yerlerden birisi. Ülkeye 8 binden fazla uluslararası şirket yatırım yapıyor. Ülke, Bloomberg’in “İş için En İyi Ülkeler” sıralamasında Avrupa 8’incisi konumunda. Üstelik kapıları sadece büyük ve lider markalara değil KOBİ’lere de açık. Hollanda’ya yatırım yapmanın avantajları çok.

Hollanda… Dünyada iş yapılacak en iyi yerlerden birisi. Ülkeye 8 binden fazla uluslararası şirket yatırım yapıyor. Dış Yatırım Ajansı (NFIA)

Hollanda’ya yatırım yapmanın 8 avantajı

1- Stratejik konum:

Avrupa’nın en karlı tüketici pazarlarının yüzde 95’ine Amsterdam veya Rotterdam’dan en fazla 24 saat mesafede olması sayesinde Hollanda, Avrupa pazarları için mükemmel bir sıçrama tahtası.

2- GSYİH’in yarısı yabancı yatırımlardan:

DHL’in Küresel Bağlantılılık Endeksi’nde 1 numara olan Hollanda, rekabetçi bir uluslararası ortama sahip olduğu gibi, 8 bini aşkın yabancı şirkete de ev sahipliği yapıyor. Hatta Hollanda’nın GSYİH’nın yüzde 50’si yabancı kaynaklardan geliyor.


3- Birinci sınıf deniz ve havalimanları:

Dünyada genel lojistik performansı anlamında 2’inci sırada yer alan Hollanda’da, birinci sınıf limanlar ve havalimanları, geniş bir demir ve karayolu ağı ile Avrupa’nın kalite bakımından ikincisi olan geniş bant ağı bulunuyor.

4- İnovasyon ve Ar-Ge teşvikleri:

Hollanda; yatırım dostu kurumsal gelir vergisi sitemi, işbirliğine açık vergi makamları, son derece cazip inovasyon ve Ar-Ge teşvikleri ile yüzde 20-25’lik rekabetçi kurumsal gelir vergisi oranıyla uluslararası şirketler için Avrupa’nın en cazip ülkeleri arasındadır.

5- Yetkin ve gelişmiş iş gücü:

Hollanda’nın yüksek eğitimli iş gücü birçok yetkinlik alanında Avrupa’da üretkenliğin hızını belirliyor. Ayrıca Hollandalıların yüzde 90’ı, uluslararası iş dünyası, bilim ve teknolojinin ortak dili olan İngilizceye hâkim.


6- Hayalleri gerçeğe dönüştürüyor:

Küresel İnovasyon Endeksi’nde 4’üncü sırada yer alan Hollanda’da ürünlerinizi test edebileceğiniz cazip bir pazar, rahat uyum sağlayan tüketiciler ve açık bir kültür bulunmakta. Yaratıcı yetenek bağlamında dünyanın en fazla kültürü bir arada bulunduran merkezlerinden biri olan Hollanda, en basit ifadeyle fikirleri hayata geçirmek için muhteşem bir yer.

7- Hızla büyüyen sektörler:

Gücünü üstün araştırma enstitüleri ile akademi, endüstri ve devlet arasındaki kamu-özel sektör ortaklıklarından alan Hollanda; tarım-gıda, bilgi teknolojileri, kimyasal, yüksek teknoloji sistemleri, yaşam bilimleri, sağlık ve yaratıcılık gibi hızla büyüyen sektörlerinin gelişimini artırmak için sınır ötesine bakma konusunda zengin bir geleneğe sahip.

8- En mutlu 7’inci ülke:

Dünya Mutluluk Raporu’na göre dünyadaki en mutlu 7’inci yer olan Hollanda’da hayat standardı yüksekken, yaşama maliyeti, başlıca Avrupa ülkelerinin çoğuna göre daha düşük.

Not: Hollanda Dış Yatırım Ajansı (NFIA) ise ülkede iş yapmak isteyenlere ilk adımdan son adıma kadar destek veriyor ve markalara sağlıklı yatırım yapabilme imkanı tanıyor.


**

Yurtdışında eğitim için hangi ülkeler tercih ediliyor?

Ev alana oturma izni veren ülkeler hangileri?

Körfez ülkelerinde para bitiyor mu?

Büyükşehirlerde en çok iş ilanı hangi sektörlerde?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.