Kan Bağı (Blood Father) Mel Gibson’dan yeni aksiyon vizyonda

Şartlı tahliye ile hapisten çıkıp beladan uzak durmaya çalışan bir adam ve kayıp kızını bulması ile peş peşe gelen belalar… Mel Gibson’ı baş rolünde izlediğimiz Kan Bağı sinemalarda.

kan bağı

John Link, şartlı tahliye olarak hapisten çıkmış, 2 yıldır ayık kalmayı başarmış, inzivaya çekilip karavanında hayatını sürdüren ve dövmecilik yaparak geçimini sağlayan biridir. Kızı Lydia Jane Carson, çocukken kaybolmuştur ve kendisinden uzun süredir haber alınamamaktadır.

Lydia, El Padrino lakaplı bir örgüt liderinin pis işlere bulaşmış yeğeni Jonah’la birliktedir. Jonah, Lydia’yı cinayet işlemeye zorladığında; Lydia, Jonah’ı vurup kaçar. Peşinde örgüt elemanları olan ve cinayet işlediğini düşünen Lydia, para istemek için babasını arar. John, Lydia’yı buluşmaya ikna edip karavanına götürür.


Lydia’nın peşindeki adamlar karavana saldırır. Kızına karşı neredeyse hiçbir babalık görevini yerine getirememiş olan John, örgüt tarafından başına 30.000 dolar ödül konan ve polis tarafından da aranan kızını koruyabilmek için eski bağlantılarını kullanır. Peşlerindeki adamların ne denli tehlikeli olduğunu öğrenen John, kızı için elinden geleni yapmaya hazırdır…

Fragman: Kan Bağı (Blood Father) 2016

Fransız yönetmen Jean – François Richet’in yönettiği Blood Father / Kan Bağı, Peter Craig’in aynı adlı romanından yazarın kendisi ve Andrea Berloff tarafından sinemaya uyarlanan bir aksiyon. 2016 yapımı filmin çekimleri New Mexico’da gerçekleştirildi. Filmin süresi 88 dakika.


Çalkantılı bir süreçten sonra tekrar oyunculuğa dönen Mel Gibson, birkaç yapımda yardımcı rolde yer aldıktan sonra tekrar baş rol oynamaya başlamıştı. Kan Bağı, Gibson’ın aksiyon ağırlıklı kariyeri ile örtüşen bir film. Filmde aksiyon dozajının tadında bırakıldığı ve ana karakterin bir süper kahraman dönüştürülmediğini söylemek gerek. Mel Gibson ile baş rolü genç oyuncu Erin Moriarty paylaşmış. Filmde ayrıca William H. Macy, Diego Luna ve Thomas Mann gibi Hollywood’un tanınan simaları da yer almakta.

Romanı ilk kez sinemaya uyarlayıp ana karakter John Link’i canlandırmak isteyen kişi Sylvester Stallone’ymiş. Ancak projeyi hayata geçirebilmesi mümkün olmamış. Kan Bağı, komedi ve aile öğeleri de içeren bir aksiyon filmi. Film, 2 Eylül itibariyle ülkemizde gösterime girdi.


**

Vizyonda bu hafta: Kurtuluş Günü – Yeni Tehdit

Vizyonda bu hafta: Robinson Crusoe çocuklarınızla buluşuyor

Vizyonda bu hafta: Alis Harikalar Diyarında 2 – Aynanın İçinden

Vizyonda bu hafta 10 yeni film


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.