KYK burs başvuruları ne zaman? Kimler burslardan faydalanabilir?

KYK burs başvuruları ve KYK kredi başvuruları konusunda Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, öğrencilerin en çok beklediği “KYK burs başvuruları ne zaman” sorusunu açıkladı. Üniversite birinci sınıfta okuyan öğrencilere dair de önemli bir müjde paylaştı. “Öğrencilere kredi ve burs olarak ne kadar para verilecek? Burs almak için ne olması gerek, ne olmaması gerek?” gibi konulara açıklama getirdi.

KYK burs başvuruları ne zaman? Kimler burslardan faydalanabilir?

Üniversite öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği KYK burs başvuruları ve KYK kredi başvuruları ne zaman sorusunun cevabı belli oldu. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, öğrencilere hem tarih verdi hem de burs ve kredi konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşte Sinan Aksu’nun Anadolu Ajans’a verdiği burs ve kredi üzerine cevapları


Burs ve kredi başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK Genel Müdürü Sinan Aksu Ekim’in ilk haftası başvuruların alınacağını söyledi.

2016-2017 yılında kaç öğrenciye burs ve kredi verilecek?

900 bin öğrenci.

Başvuru süreci nasıl gerçekleşecek?

E-Devlet üzerinden gerçekleşecek. Başvurular sonrası 11 devlet kurumundan başvurular geçecek. Başvurularda herhangi bir sıkıntı olmazsa, Kasım ayında öğrenciler burslarını ve kredilerini alabilecekler.

Üniversite birinci sınıfta okuyan öğrenciler burslarını ve kredilerini ne zaman alabilirler?

Önceki zamanlarda birinci sınıf öğrencileri, başvuru yaptıktan sonra Ocak ayında kredi ve burstan yararlanabilirdi. Artık bu yıldan itibaren Kasım ayında alabilecekler. Talimatı veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ.

Geçen sene kaç kişiye burs ve kredi verildi?

2015-2016 senesinde toplam 1,5 milyon öğrenciye kredi ve burs verildi. İhtiyacı olan ilk 150 bin öğrenciye burs, geri kalanına ise kredi verilmiştir.

Öğrencilerin aylık kredi ve burs ücretleri ne kadar olacak?

400 Türk Lirası

Önemli açıklamalar

Kredi ödemelerinde süreç nasıl gerçekleşiyor?

Öğrenci, okulu bitirir bitirmez verilen paranın hemen geri alınmıyor. Üniversite bittikten sonra iki yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmamaktadır. İki yıl sonra, kredi alan öğrenci hala iş bulamadıysa, SGK’da iş kaydı yoksa ödeme erteleniyor.

Burs konusunda öncelik hak kimindir?

Anne ve babasını kaybedenler
Şehitlerin evlilerse çocuklarına
Değillerse kardeşlerinin tamamına,
Gazi çocuklarına öncelik burs verilmektedir.

Kimler burslardan yararlanabilir?

Kurumun en çok hassas olduğu alanlardan biri olarak kimlere burs veriliyor:


– Herhangi bir üniversitede “ön lisans” öğrencisi olana

– Bir üniversitede “lisans” öğrencisine

– Açık Öğretimde okuyan “önceliğe sahip olan öğrenciler”e. Önceliğe sahip olanlar: Şehit çocuğu veya kardeşi, gazi çocuğuna, anne ve babası ölü olanlara.

– İki yıllık bir üniversiteyi bitirdikten sonra, dört yıllık üniversiteye geçenlere.

– Öğrenci, yüksek lisans yapıyorsa veya doktora öğrencisiyse. (Dikkat edilmesi gereken husus: hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere burs verilmemekte.)

– ÖSYM’nin yaptığı sınavda ilk 100’e giren öğrencilere otomatik olarak verilmesi

– Öğrenci şayet “amatör milli sporcu” belgesine sahipse

Bu maddeleri karşılayanlara kurum tarafından burs verilmektedir.

Kimler burslardan yararlanamaz?

– Kurumdan önceden burs alanlar öğrenim kredisi alan öğrencilere

– Öğrenciyken, öğretim yılına bir yıl ara verenlere


– Yabancı uyruklu öğrencilere (farklı bir kurum tarafından)

Kapatılan vakıf üniversiteleri listesi yayınlandı

ÖSYM 2016 KPSS sınav tarihlerini değiştirme kararı aldı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.