Osteopati nedir? Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarında tedavi yöntemi

Kas-iskelet sisteminin etkinliği üzerinde duran tamamlayıcı bir tıp metodu olan Osteopati, vücut dokularının fonksiyonlarını anatomi, fizyoloji, patoloji, nöroloji, beslenme fizyolojisi temelinde semptomdan çok sebebe yönelik tedavi eden çağdaş modern bir tedaviler sistemidir.

osteopati-kas-iskelet-tedavi

Osteopatide hastalıktan çok hastanın ön planda olduğunu vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi’nden Osteopat Suat Dülger ve Osteopat Çağlar Türetken “Osteopati’nin amacı temel modern tıp bilimine saygılı, sorumlu, ilkeli terapistler yetiştirerek hastalara kaliteli bilimsel tedaviler sunmaktır. Bu güncel terapi yaklaşımları devletin ve kişilerin sağlık harcamalarında büyük tasarruf sağlar” dedi.

Osteopati’nin uygulama alanlarında tedaviyi destekleyici yöntem olarak kullanıldığını belirten Osteopat Suat Dülger ve Osteopat Çağlar Türetken, Osteopati’nin uygulama alanları ve yöntemine dair açıklamalarda bulundu. Dülger ve Türetken “Osteopati elle uygulanan bir tamamlayıcı tedavi yöntemidir. Özellikle ağrılarda uygulanır; ağrının kaynağı tespit edilerek sorun giderilmeye çalışılır. Osteopat vücuttaki yumuşak dokularda gerginlik artışlarını ve ona bağlı eklem fonksiyon bozukluklarını tespit eder, rahatsız olan eklemi yeniden dengeleyerek iyileşmesini sağlar. Yani sadece semptomatik değil, sebebe yönelik tedavi eder. Ağrıya veya fonksiyon bozukluklarına yol açan sinir işlevini engelleyen zinciri ortadan kaldırmak ve yeniden kas – iskelet hareket koordinasyonu sağlamak suretiyle Osteopat rahatsızlıkları oluşturan nedenleri ortadan kaldırır” açıklamasında bulundu.


Duruş bozuklukları, omurga ve pelvis rahatsızlıkları tedavilerinde Osteopati yöntemi kullanılıyor


Osteopati’nin omurga rahatsızlıklarında kullanılmakla beraber, sıklıkla rastlanan omuz veya kalça gibi, diğer eklemlerde de uygun endikasyonlarda kullanıldığını söyleyen Osteopat Suat Dülger ve Osteopat Çağlar Türetken “Denge ve duruş bozukluklarını düzeltmek, omurga ve pelvis (leğen kemiği) eklemlerine mümkün olabildiği ölçüde fonksiyonunu yeniden kazandırmak amacıyla özellikle bel ve boyun ağrı sendromları, mekanik bel ağrıları ve Dr.Maigne’s faset sendromlarında uygulanır” dedi. osteopati-kas-iskelet-sistemi

Osteopati’nin kullanıldığı alanlar:

  • Omurga ve kas-iskelet sistemi hareket ve fonksiyon bozuklukları.
  • Omurga ve kemik eklem sisteminin akut ve kronik ağrı sendromları.
  • Omurga disk kaymaları.
  • Kuyruk sokumu problemleri,boyun bölgesi sinir hassasiyetleri,siyatik sinir ağrıları,bel fıtığına bağlı ağrılar.
  • Eklem sertliği ve dejenerasyonu.
  • Migren, gerilim tipi baş ağrıları.
  • Duruş bozuklukları
  • Ayaktan ameliyat sonrası rehabilitasyon.
  • Kaza sonrası ağrı sendromları.
  • Spastisite, serebral palsi (Beyin felci) gibi nöromüsküler problemler
  • Psikolojiye bağlı kas iskelet sistemi ağrıları, anksiyete, depresyon.
  • Kronik nörolojik hastalıklarda (Alzheimer hastalığı ve Multipl Skleroz) destekleyici amaçlı.
  • Uyku bozuklukları.
  • Sindirim sistemi, üriner sistem, ürogenital, solunum ve dolaşım sistemleri fonksiyonel bozuklukları.
  • İç organlar-kas iskelet sistemi fonksiyon bozukluklarına bağlı rahatsızlıklar.
  • Hamile kadınlarda ağrı sendromları.
  • Hormonal denge bozukluklarında destekleyici amaçlı.

Gençlerin en büyük düşmanı hareketsiz yaşam


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.