Uçakta nasıl rahat ve güvenli yolculuk yaparız?

Uçak koltukları eskiye göre oldukça gelişti. İlk koltuklar hasırdandı. Ama hostesler bugün de çok şikayet dinlerler. Yerinin değiştirilmesini isteyen yolcular vardır. Peki uçakta bazı koltuklar diğerlerinden daha mı rahattır?

Uçakta nasıl rahat ve güvenli yolculuk yaparız?

Ticari uçaklardaki her ayrıntı düşünülerek belirlenmiştir. Örneğin koltukların rengi için mavi tonların seçilmesi bu rengin genel olarak sakinleştirici etkisinden dolayıdır.

Ekonomi sınıfındaki ucuz biletler için ayrılmış koltukların çoğunda da yolcuların rahat oturması için bazı düzenlemeler yapılmıştır; koltuğun hafif yatması, bacakları uzatmak için alan ve kafayı yaslayacak yastık vb.
Birinci sınıf koltuklarda ise iş daha geniş ve rahat koltukları çoktan aşmış, koltuklar tam yatar hale gelmiştir artık.


Uçakta oturacağınız koltuğu seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç şeyi Cheapflights seyahat sitesi müdürü Andrew Shelton şöyle özetliyor:

Çıkış olarak belirlenen kapıların önündeki koltuklar ile en arkadaki koltuklar geriye doğru yatmaz. Çıkışın arkasındaki koltuklarda ise pencereler olmasını istediğiniz yerde değildir.

Mutfak bölümüne yakın koltuklar sessiz bir yolculuk için ideal değildir. Hostesler yiyecek ve içecekleri burada hazırladığı gibi, herhangi bir görevlerinin olmadığı zamanlarda da genelde burada bir araya gelirler.

Başüstü dolaplarında yer bulmak

Arka koltukların, uçaktan inerken biraz bekleme ve hava türbülanslarında sarsılma gibi dezavantajları olsa da, uçağın arkası daha az kalabalık olduğundan el bagajını koyacak yer bulması daha kolaydır.
Birçok havayolu, uçağın arkasında oturan yolcuları daha önce içeri alır. Yani siz bindiğinizde başüstü dolapları hala boştur.

Hangi koltuklar daha güvenli?

Amerikan Federal Havacılık İdaresi’nin verilerini inceleyen Time Dergisi, son 35 yılın kaza raporlarına bakarak uçağın arkasındaki orta koltukların kaza sırasında daha iyi sonuç verdiğini belirtiyor. Ama bunun garantisi yok elbette.
Aslında kaza sırasında hayatta kalmak veya yaralanmaktan korunmak için iyi ya da kötü koltuk diye bir şey yoktur. Uçak kazaları ender olduğu gibi her kaza farklıdır.
Acil durum anında acil çıkışa ne kadar yakınsanız uçaktan o kadar erken inersiniz. Ama tam da çıkışta oturmak farklı bir durumdur.

Acil durumda çıkış kapısındaki koltuklar

Çıkışa yakın olmak bazı yolcuların hızla uçaktan çıkmasını sağlayacaktır. Ama acil çıkışta pencere kenarında oturanların herhangi bir acil durumda yolcuların çıkmasına yardım etmesi gerekebilir.
Uçağın tipi, acil durumun ne olduğu ve hosteslerin ihtiyaçlarına bağlı olarak bazı yolculardan acil çıkış penceresini açmaları ve diğer yolcuların çıkmasına ya da acil iniş kaydırağından inip aşağıda onların inmesine yardımcı olmaları istenebilir.

Uçakta yandaki koltuğun boş kalması için

Uçakta yolcular genellikle birbirinden mümkün olduğunda uzak oturmak ister. Uçağın arkasındaki koltuklar en son seçilenler olur.
Eğer biraz sarsıntıyı göze alıyorsanız ve yoğun bir sezon değilse arka koltuklarda yanınızdaki koltuk boş kalacak şekilde oturabilirsiniz.

Uçaktan en çabuk inmek için

Kısa sürede bağlantılı bir uçuşa yetişmeniz gerekiyorsa nereye oturmalısınız? Belli ki uçağın ön kısmında oturuyorsanız inmeniz daha hızlı olur. Bunun için önde oturan yolcularla yer değiştirebilirsiniz. Ama bazen bunu yapmak istemeyenler, ya da karşılığında bir şey almak isteyenler çıkabilir.

Eğer arkadaki başüstü dolaplarına eşya koymamışsanız, önde oturan yolcuya sadece inişe geçtiğinizde yer değiştirme önerisini getirebilirsiniz.


Uçakta kulak ağrısı önlenebilir mi?

Uçuş sırasında kabindeki basınç nedeniyle bazı yolcular kulak ağrısı yaşayabilir. Ama uçağın her yerinde aynı basınç olduğundan oturduğunuz yer bu ağrıyı etkilemeyecektir.

Yemeği erken almak için

Yemek servisi genellikle önde başlar. Fakat bazı havayolları uçuşun yönüne göre farklı bir yöntem izleyebilir. Bazı havayolları vejetaryen, etli, glütensiz ya da çocuklar için özel yemekleri önceden seçme olanağı sunabilir.
Servis önde başlamışsa arkada oturmanın dezavantajlarına bir yenisi daha eklenmiş olur. Size gelinceye kadar bazı gözde yemekler tükenmiş olabilir.
Uçağın orta kısımlarında oturanlara çabuk servis yapılması gibi bir avantaj olsa da, servisin devam ediyor olması nedeniyle tuvalete gitmek için beklemek gerekebilir.
Bu nedenle uçağa binmeden ya da uçuşta servis başlamadan önce tuvalete gitmeniz tavsiye olunur.

Uçağın en sessiz bölmesi neresi?

Ağlayan çocuk ya da yüksek sesli sohbetleri hesaba katmadan bile uçak kabini gürültü bir yerdir. Kalkış sırasında bu gürültü 105 desibele kadar çıkar, ama yükseldiğinde de 85 desibeldedir. Bu benzinle çalışan çim biçme makinesinin çıkardığı gürültüye eşdeğerdir.

Bazı yolcular mutfakta sohbet eden hosteslerden şikâyet etse de, motorların sesinden kurtulmak için mümkün olduğunca önlerde oturmak en iyisidir.

Ayrıca koridor koltuklarındaki ses, pencere kenarına göre birkaç desibel daha düşüktür.

Bazı koltuklar daha mı ucuz?

Uçaklardaki koltukların fiyatları son yıllarda epey değişim gösterdi. Çoğu havayolu en iyi koltuklara ekstra fiyat koyarken kimi de birinci sınıf ve ekonomi kategorilerinin dışında alt sınıflandırmalar yaparak, örneğin ekstra bacak alanı sunan koltuklar için daha fazla para almaya başladı. Bazıları ise yolcunun bilet aldığı sırada koltuk seçimini ekstra ücrete tabi tutuyor.
En arkada ya da tuvalet yakınındaki koltuklara mahkûm olmak istemiyorsanız uçuşunuzu önceden planlayın.
Eğer herhangi bir kategori için ekstra ücret ödemediyseniz, oturacağınız yer ortadaki ya da arkadaki ekonomi sınıfı koltuklar olacaktır.

Uçuş öncesi koltuk değiştirme

Uçakta orta koltuklarda oturmak istemiyorsanız internet üzerinden erken ‘check in’ yapıp son anda açılan koltuklar olup olmadığına bakabilir ya da seyahat şirketinin, havayolu rezervasyon görevlilerinden yardım alabilirsiniz.
Uçağa biniş anına kadar koltuk değiştirmek için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu işin püf noktası bunu güler yüzle yapmaktan geçiyor.


BBC Türkçe / 

Uçak yolculuğu sırasında kulak tıkanması nasıl giderilir?

Bisiklet şehir hayatında değişimin bir parçası olabilir mi?

Açıköğretim mezunları da THY pilotu olabilecek

THY pilotları yeşil ışık saçan bir cisim gördü


 

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.