Kenan Sofuoğlu Türk sporunun gururu

Kenan Sofuoğlu, motosiklet pistlerinin padişahı… Kanatları olmadığı halde uçmayı başarabilen ender sporculardan birisi… 16 Ekim’de, Cadiz’in Jerez Pisti’nde beşinci defa dünya şampiyonu oldu.

Kenan Sofuoğlu Türk sporunun gururu

Dünyaca ünlü şampiyon motosikletçi Kenan Sofuoğlu motosiklet sporunun tarihine yeni bir yaprak daha ekledi. Dünya Supersport Şampiyonası’nın İspanya’da düzenlenen 11. ayağını kazanarak sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti, ay-yıldızlı bayrağımızı beşinci kere dalgalandırmayı başardı. 16 Ekim’de kazandığı zaferden önce de Supersport’un gelmiş geçmiş en başarılı motosikletçisi olarak adını motosiklet tarihine yazdırmış olan Sofuoğlu kendi elleriyle belirlediği zirve noktasını daha da yükseğe koyarak motosiklet dünyasına adeta ulaşılmaz olduğunu haykırdı.

‘Abilerimle ben tamirhane ortamında büyüdük. Eğer yarışmacı olmasaydık, motor tamircisi olacaktık’


Kenan Sofuoğlu; 1984 yılında, Sakarya’da doğdu. Babası, motosiklet tamircisiydi. 2003 yılında profesyonel spor dünyasına adımını attı. Supersport kariyerinde bugüne kadar 115 yarışa katıldı, 77 kere podyuma çıktı. 38 birincilik, 25 ikincilik, 14 üçüncülük kazandı. İlk şampiyonluğunu 2007 yılında elde etti. 2010, 2012 ve 2015 yıllarında kariyerine üç şampiyonluk daha ekledi. 16 Ekim’de bir zafer daha kazanarak Türk bayrağını motosiklet dünyasının zirvesine beşinci defa dikti.

Kenan Sofuoğlu Türk sporunun gururu

Sofuoğlu şimşek hızıyla rekordan rekora atlıyor.


Ünlü motosikletçi, 32 yıllık yaşamı boyunca baba, kardeş ve evlat kaybı gibi üç derin acı yaşamasına karşın pes etmedi, şimşek hızıyla zaferden zafere atlamayı sürdürdü. Yaşamı boyunca daima daha hızlı olmak için çabaladı, sürekli kendisine yeni hedefler koyarak başarı öyküsünü çeşitlendirdi. 30 Haziran 2016’da kırdığı rekor en renkli örneklerden birisi olarak belleklerdeki yerini koruyor. Osmangazi Köprüsü’nün açılış töreninde Kawasaki H2R motosikletiyle 400 kilometre hıza ulaşarak körfezin çılgın rüzgarına meydan okumuş, motosiklet tarihine yeni bir dünya rekoru hediye etmişti.

Şampiyonlukları kadar iyiliksever kişiliğiyle de ünlü

Ünlü motosikletçi, kırdığı rekorlar ve kazandığı şampiyonlukları kadar iyiliksever kişiliğiyle de tanınır. Çok yüksek tutarda yaptığı bağışlar ve hayır etkinliklerinin yanında genç yeteneklere yol açma konusunda ciddi çabalar harcar. Kawasaki Puccetti Racing için STK1000 kategorisinde yarışan Toprak Razgatlıoğlu bu genç yeteneklerin en çok dikkat çekenlerinden birisidir.

Motosikletinin üzerinde Sakarya’nın plaka numarası 54 yazılıdır

Kenan Sofuoğlu; Türk sporunun gurur tablosudur. Ulusal motosikletçi, engel tanımayan bir hızla şampiyonluktan şampiyonluğa uçarak sporseverlerin gönlünde taht kuruyor, motosiklet sporunun çevresindeki sevgi çemberinin git gide genişlemesini sağlıyor. Zor günler geçirmekte olan ülkemize güzel bir armağan sunan ulusal sporcumuz başarılarıyla adını spor tarihimize altın harflerle yazdırdı.


Kaynak:

  • www.haber7.com/röportaj, 30.09.2012
  • www.worldsbk.com/en/champion/SSP

Sağlıklı çocuk gelişiminde sporun önemi

Şişli Spor Kulübü: İstanbullu Ermeniler’in tarihi kulübü

Türkiye satranç sporu Avrupa’ya örnek oldu


Koray Erdivanlı
1975 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Özel Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1998 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi (Fransızca) bölümünden lisans derecesi aldı. Western Michigan University ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans yaptı. 2021 yılında Hacıbektaş Belediyesi tarafından düzenlenen kısa öykü yarışmasında 'Üç Öğüt' adlı öyküsüyle birincilik ödülü; 2022 yılında 25. OŞYAD Geleneksel Şiir Yarışması'nda 'Gurbet' adlı şiiriyle özendirme ödülü kazandı. 2022 yılında 'Yeşil Güller' adlı öykü kitabı ve 'Öfkeli Dargınlık' adlı tiyatro oyunu, 2023 yılında 'Dantelli Tuzak' adlı romanı yayınlandı. Başlıca uğraşlarından biri olan filateli alanında 'Çanakkale Savaşı' ve 'İbn-i Sina' temalı koleksiyonlarıyla beş madalya kazandı. Özel sektörde insan kaynakları alanında yönetici olarak çalışmaktadır. Tarih, spor, sinema ve müzik başlıca ilgi alanları arasındadır.