Stres kaynaklı kilo alımından 6 yöntemle kurtulabilirsiniz!

Stres, yemek rutinimizi bozuyor. Kilo alımı çoğunlukla stres kaynaklı olabiliyor. 6 yöntemle stres kaynaklı kilo alımıyla başa çıkabilirsiniz…

Stres, yemek rutinimizi bozuyor. Kilo alımı çoğunlukla stres kaynaklı olabiliyor. 6 yöntemle stres kaynaklı kilo alımıyla başa çıkabilirsiniz.

Stres, dengeli beslenmeyi bozarak kilo alımını tetikliyor!

Samantha Clayton Fitness Eğitim Direktörü 

Duygularımız, vücudumuzu ve egzersiz alışkanlıklarımızı etkiler. Duygusal stresimizin arttığı dönemlerde yemek alışkanlıklarımızla beraber kilo kontrolümüzü kaybedebilir ve stresle artan güvensiz bir dönem yaşayabiliriz. Bu tarz dönemlerle başa çıkma yöntemlerimizin sağlığımızı, kilomuzu ve fitness hedeflerimizi önemli ölçüde etkilediğini belirten Samantha Clayton “Stresli anlarda dengeyi koruyamamak, sağlık ve moral açısından önemli sonuçlar doğurabilir.


Stres kaynaklı kilo alımıyla başa çıkma yöntemleri

Öncelikle, sağlığınızı ve fitness hedeflerinizi korumanıza yardımcı olması açısından kendinize bazı sorular sorarak başlayabiliriz:

• Stresli veya duygusal bir durumla karşılaştığınızda dengenizi korumak için nasıl bir yol izliyorsunuz?

• Stres anlarında yemek yiyenlerden misiniz yoksa yemeden içmeden mi kesilirsiniz?

• Stres anlarında oturur musunuz yoksa meseleyi kafanızdan atmak için egzersiz mi yaparsınız?

strese-bagli-yemekten-kurtulmak-icin-yuruyus-yapmak

Duygularınız sizi ele geçirdiğinde odak noktanızı kaybetmemek için başvuracağınız bazı yöntemler ise aşağıdaki gibidir: 


1- Bir Liste Yapın

Yapılacaklar listesi hazırlamak, tüm görevleri tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Yaptıklarınızı listede işaretlediğinizde kendinizi iyi hissedersiniz ve sorumluluklarınızı aksatmanın yol açacağı ilave stresten kaçınmış olursunuz. Kafanız başka şeylerle meşgul olsa bile, yapılacaklar listesi sorumluluklarınızı atlamamanızı sağlayacaktır.

2- Öğünlerinizi Planlayın

Öğünleri önceden planlamak, yemek yemeyi atlamanızı veya abur cubur yemenizi önleyecektir. Market alışverişiniz için meyve ve sebzelerin ağırlıkta olduğu bir liste hazırlayın. Stresli anlarda vücudunuzun gerekli yakıtı alması önemlidir.

3- Eğlenceli Aktiviteler Planlayın

Beklediğiniz bir şeyin olması, ruh halinizi düzeltmeye yardımcı olur. Yoga kursu ya da arkadaşlarla veya aileyle düzenlenen bir bowling gecesi gibi basit bir şey olabilir. Evden dışarıda biraz zaman geçirmeyi planladığınızda, içinde bulunduğunuz duygusal durumu değiştirebilirsiniz.

4- Yürüyüşe Zaman Ayırın

Evde veya ofiste, düzenli yürüyüş molaları planlayın. Yürüyüş zihninizi temizlemenin yanı sıra, temiz hava almanızı ve aklınız başka şeylerle meşgulken bile aktif kalmanızı sağlayan mükemmel bir yöntemdir.

5- Arkadaşlarınızla ve Ailenizle Zaman Geçirin

Stresli anlarda sevdiklerinizle zaman geçirmeniz, zihninizi sorundan uzak tutmaya yardımcı olabilir. Bir yerlerde oturmak yerine aktif zaman geçirmek çok daha iyi bir yöntemdir çünkü bu size hiçbir yardımı dokunmayacak düşüncelerden uzak kalmanızı sağlayacak bir fırsattır. Sevdiklerinizle zaman geçirmek, güç anlarda ihtiyaç duyduğunuz desteğe kavuşmanızı da sağlayacaktır.

6- Sağlıksız Atıştırmalıklardan Uzak Durun

Şekerli gıdalar tüketmek, yalnızca geçici bir süre iyi hissetmenizi sağlar. Sisteminize ekstra şeker yüklemek enerji seviyenizi geçici olarak yükseltebilir ancak sonrasında bir dibe vuruş yaşamanız kaçınılmazdır. Protein açısından zengin sağlıklı atıştırmalıkları tercih etmenizi öneririm.


Duygusal olarak kendinizi iyi hissetmeniz, fiziksel sağlığınız açısından son derece önemlidir. Bu ikisi birbiriyle yakından bağlantılıdır, bu nedenle ne yaptığınızın farkında olun ve sağlığınızı korumaya çalışın.

Yanlış beslenme kanser, diyabet ve kalp hastalığı riskini artırıyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.