Suriyeli mültecilere her ay kişi başı 100 TL para yardımı yapılacak

Avrupa Birliği’nin ile Türkiye imzaladığı mülteci anlaşması gereği taahhüt ettiği 3 milyar euro yardım kapsamında bir milyon Suriyeli mülteciye para yüklü banka kartları verilecek.

Suriyeli mültecilere her ay kişi başı 100 TL para yardımı

Kampların dışında yaşayan Suriyeli mülteci ailelilere dağıtılacak olan “Kızılay kartlarına” aylık olarak kişi başına 100 TL yüklenecek.

AB yetkililerinin Hürriyet’e verdiği bilgilere göre, Suriyeli mülteciler, banka kartını istedikleri ihtiyaçları için sınırlama olmadan kullanabilecekler. Gıda alışverişi için markette ya da ilaç ihtiyacı için eczane banka kartı gibi kullanabilecekler.


Mültecilerin, başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarına göre, ilave para transferi yapılabilecek. 2017’nin ilk çeyreğinde bir milyon Suriyeli mülteciye ulaşması beklenen projeye başlangıç olarak AB tarafından sağlanan 348 milyon euroluk hibe ile nakittransferi sağlanacak.

Suriyeli mültecilere her ay kişi başı 100 TL para yardımı kızılay kart

Tek kartla yardım

Avrupa Komisyonu İnsani Yardım ve Sivil Koruma Birimi’nin Türk hükümetiyle birlikte uygulamaya koyduğu Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardımlaşma Programı (ESSN) tek kartla sosyal yardım sağlamayı amaçlıyor. Projede savunmasız ve hassasiyeti olan engelli, yaşlı, hasta mültecilere öncelik verilecek. Başvuruda bulunan mültecilerin seçiminde Aile ve Sosyal Bakanlığı’nın veri tabanı kullanılacak. Dünya Gıda Programı ve Türk Kızılay’ının uygulama ortağı olduğu program için 15 Ekim’de düğmeye basılması planlanıyor.

AB projesini yüklenen Türk STK yok

AB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Avrupa Komisyonu ve üye devletlerin mülteci anlaşması kapsamında 2016-2017 dönemi için Türkiye’ye taahhüt ettiği 3 milyar euronun 2 milyon 239 bin eurosu projelendirildi, 652 milyon euro tutarındaki taahhütlü projenin 467 milyon eurosu proje yüklenicilerine dağıtıldı.


AB’nin Türkiye’ye vadettiği 3 milyar euronun kullanılacağı en büyük program olan nakit para transferi projesi ESSN’ye ayrılan hibenin 2016-2017 döneminde bir milyar euroya çıkması planlanıyor. Ancak AB’nin hibe programı kapsamında proje kontratı yapılan sivil toplum örgütleri arasında Türk STK’lar bulunmuyor. Türk STK’lar, sadece AB’ye kayıtlı yabancı sivil toplum örgütlerinin üstlendiği kontraların taşeronluğunu yapabiliyor. Brüksel’de en az üç yıldır ofisi bulunan, AB’ye kayıtlı Türk NGO’nun bulunmadığını belirten AB yetkilileri, şimdiye kadar sadece Uluslararası OrtadoğuBarış Araştırmaları Merkezi’nin (IMPR) kayıt için kendilerine başvurduğunu bildirdiler.

Kenevir yasallaşıyor: 19 ilde ürerim serbest!

Dolarda tarihi rekor: Başkanlık açıklaması ile Dolar/TL fırladı


‘Suriyeli çocuklar’ günde 15 saat kayıt dışı çalıştırılıyorlar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.