Yeni işinize adaptasyon için 10 adım

Yeni işe başlayanların aşırı hevesli göründüklerine değinen ID Coaching Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Hatice Yıldıran, “Yeni işyerindeki ilk bir ay boyunca mümkün olduğunca çok dinlemek, gözlem yapmak, sadece istenileni yerine getirmek çok önemli” dedi.

Yeni işinize adaptasyon için 10 adım!

İş aramak endişe verici, korku ve kaygıların üst safhada yaşandığı bir süreç. Ancak iş bulmakla kaygılar bitmiyor. Yeni bir işe başlamak, özellikle  işteki ilk gün de kaygı ve endişenin yüksek olduğu anlar yaşatıyor. İşteki ilk gün, yeni bir kurum kültürü, yeni iş arkadaşları, yeni bir yönetici; zorluklar ve fırsatlar anlamına geliyor. İşe başlayanların adaptasyonu için hem çalışanlara hem yöneticilere büyük rol düşüyor. İnsanı ilk girdiği ortamda en çok iş koşulları ve ilişkilerdeki bilgisizliğin endişeye sevk ettiğini anlatan, Koç Eğitmeni ve Profesyonel Koç Hatice Yıldıran, “Çalışacağımız şirketin İK departmanı muhakkak işe başlayanlar için ilk hafta içerisinde bir oryantasyon programı hazırlamıştır. Bu süreci mümkün olduğunca dikkatli ve verimli geçirir isek endişelerimizin çoğundan kısa sürede kurtulmak mümkün” dedi.

İlk adım gözlemlemek olmalı

Yeni işe başlayan kişilerin bilgilendirme sürecini avantaja dönüştürerek, kendilerini bekleyen belirsizlikten kaynaklanan kaygı ve stresle baş edebileceğini anlatan Hatice Yıldıran, “Ancak bu süreçte dikkat edilmesi gereken başlıca konu  çalışanın merakını ve sabırsızlığını kontrol etmesi, mümkün olduğunca sessiz kalarak gözlem yapmasıdır. Yeni işe başlayanlar çoğunlukla aşırı hevesli görünürler. Bu başlangıç evresinde en ufak bir dikkatsizlik kişinin takım ile uyumu sağlamasını engelleyebilir. Yeni işyerindeki ilk bir ay boyunca mümkün olduğunca çok dinlemek, gözlem yapmak, sadece bizden istenileni yerine getirmek çok önemlidir” açıklamasını yaptı.


Kaygıyı kabullenin

Yıldıran, endişelerin giderilmesi için  işe başlayan çalışanların kaygıyı kabullenmesi gerektiğinin altını çizerek, kişinin kendisine şu soruları sorması gerektiğini söyledi: Korkum nedir, bu benim iyi hissetmemi ne şekilde etkiliyor, bunun ile ilgili ne yapabilirim? İkinci etapta destek alınması gerektiğini belirten Yıldıran, şöyle devam etti: “Yeni işte enerjinizi yüksek tutarak verimli olmak istiyorsanız beslenme, fiziksel egzersiz ve kişisel aktivitelere önem vermelisiniz. Kendinizi bu konularda da motive etmek, disipline sokmak, iş ve özel yaşantınızı dengelemek için de koçluk hizmetinden faydalanmak oldukça faydalı olacaktır. Yeniçağa ayak uydurabilen birçok kurum bu hizmetleri personeli için sağlamaktadır.”

Koçluk sağlıklı adaptasyon sağlar

işe yeni başlayanlar için öneriler

Adaptasyon sürecinde yöneticilere düşen rollere de değinen Yıldıran, yöneticilerin bu süreçte koçluk yaklaşımını benimsemeleri gerektiğini not düştü. “Değişim hiç kimse için kolay yönetilecek bir durum değil” diyen Yıldıran, koçluk becerilerine sahip yöneticilerin  işe başlayan kişi ile ilgili sağlıklı keşif analizi yapabileceğini, kişinin öz değerlerini anlayabileceğini, güçlü ve geliştirilmesi gereken yönleri tahlil edebileceğini, kısa sürede potansiyele erişmek adına strateji planlayabileceğini anlattı.

Hızlı adaptasyon için 10 adım

1- Eski işinden çok bahsetme

2- Tıkandığın anda soru sormaktan kaçınma

3- Hataları kabul et


4- Bol bol soru sor ve not al

5- Yeni iş ortamının gereğine uygun giyin

6- İşveren veya departman yöneticisi ile iletişim halinde ol

7- Şirket el kitabını çok iyi oku

8- Kurum kültürünü iyi gözlemle

9- Geri bildirim iste


10- Sosyalleş

Evden işe ulaşım anketi: Evden uzakta çalışıyoruz!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.