Dolar ve Euro’nun yükselişinden dar gelirli nasıl korunabilir?

Dolar ve Euro kurundaki hızlı yükseliş, ev geçindirmeyi daha da zorlaştıracak. Enflasyon artışı, maaşla geçinen dar gelirlileri ciddi anlamda etkileyecek. 2017 yılında büyük bir ekonomik kriz olacağı spekülasyonları yapılıyor. Peki dar gelirli bu durumdan korunmak için ne yapmalı?

Dolar ve Euro enflasyon yükselişinden dar gelirli nasıl korunabilir?

Peki dar gelirli Dolar ve Euro’daki yükselişten kendini nasıl korumalı?

Ayağınızı yorgana göre uzatmazsanız, ocağınıza incir ağacı dikileceği günler yakındır… 400’ü aşkın sanal mağazayı tek çatı altında toplayarak indirim mühendisliği projesi Avantajix’i hayata geçiren kurucu ortak Güçlü Kayral, bu kritik günlerde dikkat edilmesi gereken konuları şöyle sıralıyor:

1- Eski fiyattan alınmış stokları yakalayın

Dövizdeki yükseliş, özellikle ithal ürünlerde ciddi fiyat artışına yol açar. Aynı oranda olmasa da yerli ürün fiyatlarına da mutlaka yansır. Ancak, dolar ve euro artışının fiyatlara yansıması hemen olmuyor. Çoğu üründe, stoklar tükenene kadar eski fiyatlarda satış sürer. Ardından, bir anda fiyatlar artabilir. Gerçekten ihtiyaç duyduğunuz bir ürün varsa, bekleyeyim belki ucuzlar derseniz bu dönemde zarar edersiniz. Eski fiyattan yapılmış stoklar tükenip, fiyat artışı olmadan mutlaka o ürünü satın alın.


2- Lüks tüketimden kaçının

Döviz fiyatlarının başını alıp gittiği dönemlerde, ileriye dönük planlar yapmak zordur. Dolar ve Euro’da artışın nerede duracağını kestiremezsiniz. Dolardaki, eurodaki artış mutlaka fiyatlara da yanıyacaktır. Maaşınız ise maalesef aynı kalacak. Bu yüzden alışverişlerinizi acil ihtiyaçlarla sınırlandırın, lüks tüketimden uzak durun.

3- Teknoloji alışverişinde “son çıkanı” değil “ondan bir öncekini” alın

En son çıkan teknoloji ürünleri bir önceki senenin “son çıkan ürününden” çok daha farklı olmamasına rağmen fiyatları çok yüksek olabiliyor. Bu nedenle cep telefonu veya televizyon gibi teknoloji ağırlıklı ürün alırken fiyat/fayda oranı en yüksek olanlar “en son çıkandan bir önce çıkan” ürünlerdir.

4- Alışverişte interneti tercih edin

İnternetten alışveriş yapmak her zaman avantajlıdır. Aradığınız bir ürünü İstanbul’daki Mahmutpaşa’dan, Ankara’daki Çıkrıkçılar yokuşundan bile ucuza internette bulmanız mümkün. Bir de oturduğunuz yerden alışveriş yaptığınızdan çarşı pazara gitmek gerekmeyecek, ulaşım masrafı cebinizde kalacaktır. Bu yüzden ücretsiz kargo seçeneği mutlaka tercih nedeni olmalı. Avantajix.com gibi her alışverişte nakit para ödeyen siteler üzerinden alışveriş yaparsanız, kazancınız katlanarak artar.


5- Yurtiçi tatil planlaması yapın

Tatil planlarınızı mümkün olduğu kadar yurt içine yönelik yapın. Yurt dışı tatili dövizle olacağından, aşırı dalgalanmalar tatil bütçenizi planladığınızın çok üzerinde artırabilir. Sadece ucuz uçak bileti buldunuz diye, yurt dışı tatil planlaması yaparsanız, o tatil tüm bütçe planlarınızı altüst edebilir. Ya da tatilinizi son dakikada iptal etmek zorunda kalabilirsiniz. Bu da parasını peşin ödediğiniz uçak biletinizin yanmasına neden olabilir.

Black Friday (Kara Cuma) Yılın en iyi indirim fırsatlarını sunuyor

Black Friday yani Kara Cuma, Şükran Günü’nden sonra Cuma günü gerçekleşiyor. Bu yıl 25 Kasım’da gerçekleşecek. Peki Black Friday nedir?

black friday nedir kara cuma indirimleri alışveriş

Black Friday, Amerika’nın Noel alışverişinin ilk günü olarak bilinen yılın indirimli alışveriş olayıdır. Teknolojik ürünlerdeki inanılmaz ucuzluklar nedeniyle Siber Pazartesi (Cyber Monday) olarak da biliniyor. Özellikle teknolojik ürün ve aletler ve tabi ki bilgisayar oyunları için yılın en iyi pazarlık avı fırsatıdır.

Black Friday – Kara Cuma indirimleri için Türkiye’den alışveriş yapılır mı?


Alışveriş yapmak için çılgınca bir zaman olan Black Friday’de ABD’deki mağazalarda geceden uzun kuyruklar, devasa kalabalıklar oluşuyor. Ancak artık online alışveriş fazlasıyla yaygın olduğu için televizyon, masaüstü bilgisayar, tablet, telefon, bilgisayar oyunları ile aklınıza gelebilecek binlerce ürün internetten sipariş verilebiliyor. Online alışveriş imkanı olduğu için Türkiye‘den de rahatlıkla alışveriş yapmanız mümkün. İşte detaylar

Böke’den ekonomik kriz uyarısı: Ne 1994’e ne de 2001’e benzemiyor!

Kara Cuma (Black Friday) yılın en iyi teknoloji indirimleri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.