Son Dakika: Irak ordusu Musul’a girdi

Irak Savunma Bakanlığı, Irak ordusunun Musul’a girdiğini duyurdu. 2014 yılından bu yana IŞİD’in kontrolünde olan Musul’a, Irak ordu birlikleri ilk kez giriş yaptı.

Son Dakika: Irak ordusu Musul'a girdi

IŞİD’le askeri mücadelenin Irak’ta en kritik eşiği olan Musul Operasyonu başlayalı iki hafta oldu. Musul tamamen çevrelendi. Dün Irak özel harekat kuvvetlerinin Musul’un dış mahallelerine girdiği yönündeki haberlerin ardından bugün dünyanın beklediği haber geldi. Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Irak Ordu’sunu 9. Zırhlı Tugayı’nın Musul’a girdiği belirtildi.

Son dakika: Irak Ordusu Musul’a girdi

CNN’e konuşan Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tahsin İbrahim, Irak ordusunun 2014’te terör örgütü IŞİD tarafından ele geçirilen Musul’a girdiğini ve birliklerin Al Intisar mahallesine baskın düzenlediğini bildirdi.


Irak Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, Irak Ordu’sunu 9. Zırhlı Tugayı’nın Musul’a girdiği belirtildi.

İki yıl sonra ilk kez

2014 yılından bu yana IŞİD’in kontrolünde olan Musul’a, Irak ordu birlikleri ilk kez giriş yaptı. Irak Savunma Bakanlığı, Irak Ordusu’nun Musul’a girdiğini duyurdu. Irak’ta 17 Ekim’de başlatılan Musul’u kurtarma operasyonu kapsamında ilerleyişini devam ettiren ordu, Musul kent merkezine doğu yönden girdiğini açıkladı.

Kent iki seneden uzun bir süredir IŞİD’in elindeydi. Musul’daki Irak ordusu unsurları IŞİD’in kente girmesinin ardından direniş göstermeden Musul’u terk etmişti. IŞİD’liler Musul’daki Türkiye Konsolosluğu’na girerek çalışanlar ve yakınlarından oluşan 49 kişiyi de rehin almıştı.

Musul’daki operasyona Irak merkezi ordusunun yanı sıra Kuzey Irak yönetimine bağlı peşmerge güçleri ile Türkiye’nin Ankara ile Bağdat arasında gerilime neden olan Başika Kampı’nda eğittiği Ninova Muhafızları da katılıyor.

IŞİD, bir süredir kent dışında sert direniş gösteriyordu.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Iraklı yetkili, Irak güvenlik güçlerinin Musul kent merkezine doğusundaki Karama bölgesine girdiğini söyledi. Irak güçleri Musul kent merkezine ulaşmadan önce son köy olan Bazvaya’yı ele geçirmişti.


Pazartesi günü Irak ordusu tarafından yapılan bir açıklamaya göre, terörle mücadele timleri ile ordu Musul’un doğusuna 3 koldan bir saldırı başlattı.

Irak Savunma Bakanlığı da Musul’un kuzey kırsalına yönelik operasyonun ikinci aşmasına girdiğini ve Telkeyf bölgesini IŞİD’in elinde almak için saldırı başlatıldığını duyurdu.

Musul’un güneyindeki Kayyara hattında da operasyonlar devam ediyor. Irak güvenlik güçleri, Pazar günü Musul’un güneydoğusunda bulunan Ali Raş köyünü ele geçirmişti.

Irak Başbakanı İbadi: Türkiye’yle savaşmak istemiyoruz, ama!

Türkiye’nin Musul’a kara operasyonunun sinyallerini verdi


Türkiye Musul’a bir koyup üç alır mı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.