Genelkurmay Başkanlığı’ndan Beşiktaş saldırısı açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Beşiktaş’ta düzenlenen terör saldırısı ile ilgili sert bir açıklama yayımlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Beşiktaş saldırısı açıklaması

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul Beşiktaş’ta, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 22:30 sularında, alçakça ve hunharca gerçekleştirilen menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor; bu saldırıda hayatını kaybeden kahraman ve fedakar polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve asil Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.


Ülkemizin ve Milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği için yurt içi ve yurt dışında tüm teröristlerle kahramanca ve özveriyle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri; Jandarma, Polis ve Güvenlik Korucularımızla omuz omuza, milletimizin engin sevgi ve güveninden aldığı büyük güçle, masum insanlara hiçbir zarar vermeden, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelesini bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla sürdürecektir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehitlerin cenaze törenine katıldı

Beşiktaş’taki hain terör saldırısında şehit olan 5 polis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, birçok siyasetçi, komutan ve yüzlerce emniyet görevlisi katıldı.

Cenazeler Adli Tıp Kurumu’ndan alındı

Beşiktaş’taki hain terör saldırısında şehit olan polis ve sivillerin cenazeleri aileleri tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Belediye araçları ile alınan cenazeler yapılacak tören için Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Adli Tıp Kurumu’ndaki Türk Bayraklarının da yarıya indirildiği görüldü.

İstanbul Valiliği’nden açıklama

İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında yaralanan 166 kişiden 10’u taburcu edilirken, 19’u yoğun bakımda olmak üzere 155 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor. Polisimizin hedef alındığı saldırıda 7’si sivil, 30’u polis olmak üzere 37 şehit var.


1 gün süreyle milli yas ilan edildi

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla bakanlıklara iletilmek üzere gönderilen yazıda, terör saldırıları nedeniyle ülkede 1 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ve bütün bayrakların yarıya çekilmesi talimatı verildi.

Video: Beşiktaş’ta 2. patlama Marmara otelinden amatör kamera

Video: Vodafone Arena’da patlama amatör kamerada

İstanbul Vodafone Arena'da patlama amatör kamerada

Numan Kurtulmuş: İlk bulgular PKK’yı gösteriyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısında en az 300-400 kilo patlayıcı kullanıldığını söyledi. Kurtulmuş, saldırıyı hangi terör örgütünün gerçekleştirdiği konusunda ise, “Oklar PKK’yı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? İlk açıklama Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi. Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatilini kast ederek uzun bir tatil olacak yorumunu yaptı.

İstanbul’da teröre lanet yürüyüşü iptal edildi


Türkiye Demokrasi Platformu, İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısı sonrasında bugün saat 12’de protesto yürüyüşü yapılacaktı. Ancak yürüyüş yerine vatandaşların şehitlere veda törenine katılması bekleniyor.

Video: Beşiktaş’ta 2. patlama Marmara otelinden amatör kamera

Video: Vodafone Arena’da patlama amatör kamerada


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.