IŞİD tarafından 4 askerimiz alçakça şehit edildi

IŞİD tarafından kaçırılan dört askerimizin şehit edildiği iddia edildi. IŞİD tarafından kaçırılan 2 askerimizin yakılarak şehit edildiği iddia edilen video görüntüleri yayınlandı.

IŞİD tarafından 4 askerimiz alçakça şehit edildi

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Özel Kuvvetler mensubu 2 askerimiz de DAEŞ teröristleri tarafından başlarına kurşun sıkılarak şehit edilmişti.

Sosyal medyaya geçici erişim engeli

Sosyal medya Türkiye genelinde yavaşlatılırken, büyük tepkiye neden olan görüntülerle ilgili olarak gerekli çalışmaların yapıldığı ve ilgili terörist hesaplara erişim engeli getirildiği belirtildi.


Görüntülerin paylaşımı yapılmamalı

IŞİD tarafından yayınlanan video görüntüleri başta Twitter olmak üzere sosyal medyada tepki çekti. IŞİD’in terör propagandasına alet olunmaması için görüntülerin paylaşılmaması gerekmektedir.

IŞİD’in kaçırıp şehit ettiği askerlerimiz

IŞİD, geçen yıl kaçırdığı Serter Taş ile asker olduğunu iddia ettiği Fethi Şahin ve geçtiğimiz ay El Bab bölgesinde rehin aldığı Özel Kuvvetler mensubu Astsubay Kıvanç Kaşıkçı ile Muhammed Duran Keskin’i şehit etti.

Sputnik’in haberine göre IŞİD’in yayınladığı videoda iki askerimizin alçakça yakılarak öldürüldüğü görülürken, El Bab’da rehin alınan iki askerimizin ise başlarına kurşun sıkılarak öldürüldüğü belirtiliyor. IŞİD’in propaganda içeren video görüntülerinde Kaşıkçı ve Duran’ın El Bab bölgesinde yakalanmalarına dair görüntülere de yer verildi.

IŞİD’in kaçırıp infaz ettiği askerlerimizden biri 15 aydır kurtarılmayı bekliyordu

IŞİD’in 1 Eylül 2015’te kaçırdığı kahraman askerimiz Serter Taş 15 aydır alçak terör örgütünün elinde rehin tutuluyordu. IŞİD, Türkiye’de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılmasını istemiş ve Türkiye’nin kendilerine yönelik operasyonları durdurması için 1 Eylül 2015’te 1 askerimizi şehit etmiş, 1 askerimizi de kaçırmıştı.

Kaçırılan askerlerden biri de Kilis sınırındaki Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görev yapan 21 yaşındaki Serter Taş idi. Serter Taş’ın silah arkadaşı Yusuf Beylem ise IŞİD’in saldırısı sonucu şehit olmuştu. Taş’ın serbest bırakılması için yapılan girişimler sonuçsuz kalmıştı.


Editör notu: IŞİD’in yayınladığı video görüntüleri terör örgütü propagandası olup, İndigo Dergisi’nin Yayın İlkeleri‘ne aykırı olduğu için hiçbir şekilde yayınlanmamış ve yayınlanmayacaktır.

DEAŞ kaçırdığı 2 Türk askerini yakarak öldürdü


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.