Kılıçdaroğlu IŞİD’in 2 Türk askerini yaktığı iddiasını sordu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD tarafından 2 askerimizin yakılarak şehit edildiği iddia edilen ve sosyal medyada infial yaratan o video görüntülerini sordu. “Hükümetten askerlerimizin diri diri yakıldığı görüntülere cevap bekliyoruz”

Kılıçdaroğlu IŞİD'in 2 Türk askerini yaktığı iddiasını sordu

“Cevap bekliyorum”

IŞİD’in 2 Türk askerinin yakılma anlarına ait olduğunu öne sürdüğü video ve fotoğraflar konusunda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Hükumetten askerlerimizin diri diri yakıldığı görüntülere cevap bekliyoruz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak’ta tarımsal alanda faaliyet gösteren üretici birlikleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu. Konuşmasının başında hükümetin dış politikasını sert sözlerle eleştiren CHP lideri “İktidarımızda hem terörü bitireceğiz hem de Suriyelileri memleketlerine göndereceğiz. Önceliği ülkemize vereceğiz. Suriyeliler geldi, ne olacak bu insanların hali? Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına kim soktu?” diye konuştu. Fırat Kalkanı harekatına da değinen Kılıçdaroğlu “Şimdi Ortadoğu bataklığından çıkamayacaklar, çıkamazlar çünkü devleti yönetemiyorlar” dedi.


Kılıçdaroğlu, IŞİD’in 2 Türk askerini yaktığı iddiasıyla paylaşılan video görüntülerini sordu

Aşırı dinci terör örgütü IŞİD’in dün gece yayınladığı ve toplumda infial yaratan, kan donduran görüntülere ilişkin de konuşan CHP lideri “Hükümetten askerlerimizin diri diri yakıldığı görüntülere cevap bekliyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

DEAŞ (IŞİD) El Bab yakınlarında kaçırdığı 2 askerimizin şehit edildiği iddia edilen görüntüleri yayımladı.

El Bab çevresinde IŞİD ile TSK – ÖSO arasındaki çatışmalar sürerken, örgütten vahşet videosu geldi. IŞİD’in propaganda hesapları tarafından yayımlanan video 2 askerimiz yakıldığını iddia ediyor.

IŞİD tarafından kaçırılmışlardı

DEAŞ, 29 Kasım 2016 tarihinde Suriye’nin El Bab kentinin batısındaki Ed Dana köyü yakınlarında Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında bulunan 2 Türk askerini kaçırdığı iddia etmişti. IŞİD ile bağlantılı Amaq sitesi de son dakika olarak verdiği haberde 2 Türk askerini sağ ele geçirdiğini duyurmuştu.

29 Kasım’da Sputnik‘in yayımladığı habere göre IŞİD tarafından El Bab kentinin batısında yer alan Ed Dana köyü yakınlarında Türk askerlerinin olduğu alana ağır silahlarla saldırı düzenlenmişti. Saldırı esnasında 2 Türk askerini silahlarıyla birlikte sağ ele geçiren IŞİD, onları alıp hakimiyeti altındaki El Bab kentine götürdüğünü iddia etmişti.


Türk medyası haberi görmezden geldi

Türkiye’deki ana akım medya, haberi görmezden gelerek “iddia” olarak bile haber yayınlamadı. Ana akım haber kanalları, gazetelerin internet siteleri ya da ajanslar tek satır haber geçmedi. Bugünün gazetelerinde de vahşet videosuna dair hiçbir haber yer almadı.

Hükumetten açıklama yok

Video‘ya ilişkin açıklama beklenen Türk Silahlı Kuvvetleri ve iktidar da sessizliğini koruyor. TSK, son açıklamasında ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda 24 DAEŞ’linin öldürüldüğünü duyurdu. Ancak iki Türk askerin yakılarak öldürüldüğü öne sürülen videonun doğru olup olmadığına dair ne yalanlama ne de doğrulama geldi. İktidar kanadından da şu zamana kadar bir açıklama yapılmış değil. Sessizliğin devam etmesi, iki askerin gerçekten de DEAŞ tarafından yakılarak katledildiği iddiasını güçlendiriyor.

Yakılarak infaz edilen 2 kişi Türkçe konuşuyor

Video görüntüsünde asker kamuflajı içindeki bir kişi Türkçe konuşarak isminin Sefer Taş olduğunu söylüyor. Sefer Taş, 1 Eylül 2015’te Suriye sınırındaki Kilis sınır karakolunda DEAŞ ile çıkan çatışmada kaybolan ve örgütün kaçırdığı sanılan askerin ismiydi. Taş’ın ailesi, basına konuşarak, oğullarının kurtarılması için yardım istemişti.

Diğer asker kamuflajlı ve yine Türkçe konuşan kişiyse isminin Fethi Şahin olduğunu, jandarma istihbaratta görev yaptığını söylüyor. Ancak bu kişiyi örgütün kaçırdığına dair bir bilgi bulunmuyor. Facebook’ta Fethi Şahin isimli bir hesapta da, IŞİD yanlısı paylaşımlar görülüyor.

Genelkurmay o video görüntülerini inceliyor

BBC Türkçe‘nin haberine göre Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, dün akşam sosyal medyada IŞİD tarafından paylaşılan video ve fotoğraf görüntülerinin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından bakanlıktan konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi.


Editör notu: IŞİD’in yayınladığı video görüntüleri terör örgütü propagandası olup, İndigo Dergisi’nin Yayın İlkeleri‘ne aykırı olduğu için hiçbir şekilde yayınlanmamış ve yayınlanmayacaktır.

DEAŞ 2 Türk askerini yakarak öldürdü iddiası


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.