Şehit polis Fethi Sekin daha büyük can kaybını önledi

İzmir’de Bayraklı Adliyesi’ne yönelik alçak saldırıda polis memuru Fethi Sekin ve bir adliye çalışanı şehit oldu. Kahraman polisin teröristleri fark edip çatışmaya girmesi daha büyük can kaybını önledi.

Şehit polis Fethi Sekin daha büyük can kaybını önledi

Şehit polis Fethi Sekin ilk kurşunu sıktı

Bomba yüklü araç, el bombaları, silahlarla katliam yapmaya gelen teröristleri şehit polis fark etti. Alçak saldırıda polis memuru Fethi Sekin ve 1 adliye çalışanı şehit oldu. Teröristlerin erken fark edilmesi ise çok büyük bir katliamın önüne geçti. Çatışmada 2 terörist öldürüldü.

Teröristler daha büyük can kaybını planlamışlar

Şehit polis Fethi Sekin’in saldırı sırasında halkı ilk uyaran ve teröristlerle de çatışmaya giren ilk polis olduğu belirtildi. PKK’lı oldukları değerlendirilen 3 terörist bugün bomba yüklü araç, kalaşnikoflar, el bombaları, RPG 7 ile adliyeye geldi. Teröristlerin bomba yüklü aracı patlatıp yaşanan kargaşada büyük bir katliama imza atmayı planladıkları düşünülüyor. Gelen bilgilere göre teröristlerin elinde 5 roket, 4 el bombası ve 2 anti tank roket çıktı.


Kahraman Şehit Polis Fethi Sekin
Kahraman Şehit Polis Fethi Sekin

Adliye girişinde kahraman polis memuru Fethi Sekin teröristlerden şüphelendi. Aracı aramak istemesi sırasında teröristler kaçmaya başladı. Teröristlerin kaçarken bomba yüklü aracı patlattığı bildiriliyor.


izmir terör saldırısı adliye bomba yüklü araç

Çıkan patlama ve çatışmada kahraman polis memuru Sekin ile bir adliye çalışanı şehit oldu. 2 terörist öldürüldü.

Vali Erol Ayyıldız da İzmir polisinin kahramanlığına vurgu yaptı. Ayyıldız şunları söyledi:


“Başımız sağ olsun hepimize geçmiş olsun. Adliye önünden bir araç geçerken polis memurlarımızın durdurmak istemesi sonucu bir çatışma çıktı. Bu çatışmada içinde olan teröristler kaçarken bombalı aracı patlattılar ve bunu sonucunda da maalesef bir polis memurumuzla bir mübaşirimiz şehit oldu. Yaralı vatandaşlarımız var 5 tane. Tedavi görüyorlar. Şehitlerimize gani gani rahmet diliyoruz. Bu saldırıyı yapanlar emniyet güçlerimizin dikkati sonucu çok az bir zayiatla ama içimizi yakan bir şekilde atlattık. Bu teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında 2 adet kalaşnikof tüfek ayrıca RPG 7 ve ona ait 7 tane fişek olmak üzere ve 8 tane el bombası ele geçirilmiş.” diye konuştu.

Video: İzmir Adliyesi terör saldırısı patlama anı

Baro Başkanı İzmir’in hedef gösterilmesine isyan etti


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.