Vizyonda bu hafta: Pepee Birlik Zamanı

Bu hafta vizyona giren filmler geçtiğimiz günlerde galası yapılan gala partneri ve film destekçisi olduğu Pepee Birlik Zamanı oldukça merakla bekleniyor.  Vizyonda bu hafta; ‘Olanlar Oldu’, ‘Kötü Çocuk’, ‘Jackie’, ‘Bu da Nereden Çıktı?’, ‘Moana’, ‘Minik Kahramanlar Macera Peşinde’ filmlerini de izleyebilirsiniz.

Vizyonda bu hafta: Pepee Birlik Zamanı

“Pepee: Birlik Zamanı”

Hüseyin Emre Konyalı’nın yönettiği animasyon türündeki filmin seslendirmeleri Yağız Alp Şimşek, Iraz Elif Kıraç, Çağrı Manas Kıraç ile Meryem Atmaca’ya ait.

Televizyon ekranlarında tanınan ünlü çizgi film karakteri, yeni macerasında sinemaseverlerin ilgisini çekmeyi amaçlıyor.


Filmin hikayesi Urfa-Göbeklitepe, Adıyaman-Nemrut ve Kapadokya’da geçiyor. Pepee’nin sinema filmi ‘Birlik Zamanı’nın, ‘milli değerleri’ ön plana çıkardığı belirtiliyor.

Pepee, dedesinin laboratuvarında ürettiği teknolojik sıcak hava balonu ile Türkiye semalarında kaybolur. Bu uçan teknolojik balon Pepee’yi önce Adıyaman-Nemrut, Urfa-Göbeklitepe ve en son ise Kapadokya’ya götürür. Pepee başına gelen onca işten sıyrılıp evine geri dönebilecek midir?  Acaba gerçeği bulabilecek midir? En önemlisi sevginin ve bir olmanın ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlayabilecek midir?

Aynı isimli sevilen milli çizgi film dizisinin üç boyutlu bir animasyon filmi Pepee:Birlik Zamanı’nda Pepee’yi Yağız Alp Şimşek seslendirirken, seslendirme kadrosunda Iraz Elif Kıraç, Çağrı Manas Kıraç, Meryem Atmaca ve Emre Törün de bulunuyor. Hüseyin Emre Konyalı’nıon yönettiği film Mars Dağıtım dağıtımıyla Düşyeri Yapım tarafından hazırlandı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), çizgi film kahramanı Pepee’nin 20 Ocak’ta vizyona girecek sinema filmi ‘Pepee Birlik Zamanı’nın gala partneri ve film destekçisi oldu.

“Olanlar Oldu”

Vizyonda bu hafta

Hakan Algül’ün yönettiği ve Ata Demirer, Tuvana Türkay, Salih Kalyon ile Ülkü Duru’nun başrollerinde oynadığı “Olanlar Oldu” seyirciyle buluşacak. Ata Demirer’in senaryosunu kaleme aldığı, BKM yapımı komedi filminin oyuncu kadrosunda başrolde Ata Demirer yer alırken, kendisine Tuvana Türkay, Salih Kalyon, Ülkü Duru, Seda Güven, Renan Bilek ve Toprak Sergen gibi tanınmış isimler eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda Hakan Algül’ün oturduğu komedi filminin görüntü yönetmenliğini ise Ahmet Sesigürgil üstleniyor.

“Zafer ve annesi Döndü Hanım, Ege’nin bir kıyı kasabasında birlikte yaşamaktadır. Yaşı geçmekte olan oğlunun kasabanın güzeli Mehtap’tan ayrılmış olmasına ve hala evlenmemiş olmasına üzülen Döndü, bu gidişata son vermek için harekete geçer. Bu esnada mütevazı teknesinin sorunlarıyla boğuşan Zafer, yaptığı mavi turda başka biriyle tanışır ve olayların gidişatı değişir.”

“Kötü Çocuk”

Vizyonda bu hafta

Tolga Sarıtaş, Afra Saraçoğlu, Sarp Akkaya, Tülin Özen, Can Sipahi, Aytaç Şaşmaz, Buçe Buse Kahraman, Işık Naz Özedgü, İpek Soral, Yiğitcan Ergin ile Demir Parscan’ın oynadığı filmin yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın yaptı.

Kötü Çocuk filminde Türk sinemasının romantik drama türlerinden birini izleme fırsatı bulabilirsiniz. Çok fazla hayran kitlesinin olması izlenmeye değer faktörlerden birisi olarak görülüyor.


Büşra Küçük’ün “Kötü Çocuk” adlı hikayesinden aynı isimle uyarlanan gençlik filmi, kendisini doğduğu gün sebepsiz terk eden babasının ortaya çıkmasıyla hayatı tamamen değişen Kayla adındaki genç kızın “kötü çocuk” Meriç ile tanıştığı gün başlayan macera ve aşk dolu hikayesini anlatıyor.

“Jackie”

Vizyonda bu hafta

Ramin Bahrani’nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerinde Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwin ile Billy Crudup oynuyor.

Natalie Portman’ın ABD’nin First Lady’si Jacqueline Kennedy’i canlandırdığı film, John F. Kennedy suikastının sonrasına odaklanıyor. Senaryoya göre, Başkan Kennedy, Dallas’ta konvoyunun geçişi sırasında öldürülür. Kennedy’nin yanı başında olan eşi Jackie bir yandan tüm ulusun gözleri üzerindeyken bu travmayı atlatmaya çalışacak, bir yandan da kocasının mirasını yaşatıp çocukları için vakur bir duruş sergilemek zorunda kalacaktır.

Ayrıca dipnot olarak; Eleştirmenler tarafından en iyilerin seçildiği Critics’ Choice Ödülleri’nde bu yıl En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü’nün sahibi “Jackie” filmindeki çalışması ile kostüm tasarımcısı Madeline Fontaine oldu. Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı John Fitzgerald Kennedy’nin eşi Jackie Kennedy’nin hayatının ele alındığı filmde Kennedy’i canlandıran Natalie Portman’ın kostümleri ise moda dünyasının ilgi odağı oldu.

“Bu da Nereden Çıktı?”

Vizyonda bu hafta

 

 

John Hamburg’un yönettiği filmin başrollerinde Zoey Deutch, Bryan Cranston, James Franco ile Tangie Ambrose yer alıyor.

Kızının uçarı sevgilisinin evlenme teklifinde bulunacağını duyunca bunu durdurmaya çalışan bir babanın hikayesini odağına alan film özetle şöyle:

“Sevecen bir baba olan Ned, tatil günlerinde ailesi ile Stanford’da yaşayan kızını ziyaret eder. Ancak burada en büyük kabuslarından biri olacak, sosyal ilişkilerinde gariplikleri olan Silikon Vadisi milyarderlerinden Laird ile tanışır. Ned, kendisini teknoloji dünyasında kaybolmuş hissederken Laird’in kızına evlenme teklif edeceğini öğrenmesi paniğe yol açar.”

“Moana”

Vizyonda bu hafta

Walt Disney Stüdyolarının hazırladığı animasyon macera filmi “Moana”, kendini usta bir kaşif olarak ispatlamak ve atalarının yarım kalan arayışını tamamlamak için cüretkar bir göreve yelken açan cesur bir gencin hikayesini anlatıyor.

Ron Clements ile John Musker’in yönettiği filmin seslendirmelerini Dwayne Johnson, Alan Tudyk, Auli’i Cravalho ve Phillipa Soo yaptı.

“Minik Kahramanlar Macera Peşinde”

Vizyonda bu hafta


Eduardo Schuldt’ın yönetmenliğini yaptığı animasyon türündeki filmde, özel güçlere sahip bir grup çocuk ve onların güvenilir köpeğinin, devlet tarafından tarihin en büyük sanatçılarından Leonardo Da Vinci ile ilgili bir görev için zamanın gerisine yollanması sonrasında yaşanan maceralar anlatılıyor.

Manifesto: Cate Blanchett 13 farklı karakteri canlandırıyor

74. Altın Küre Ödülleri sahiplerini buldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.