THY’de kriz: Ya işçi çıkaracak ya da zam yok

THY Yönetimi, Hava-İş Sendikasına başvurarak resmen “Ya işçi çıkaracağız, ya da 2017 yılı için ücretlere zam yapmayacağız” teklifinde bulundu. Hava-İş THY’nin teklifini anketle çalışanlarına soracak.

THY Yönetimi, Hava-İş Sendikasına başvurarak resmen "Ya işçi çıkaracağız, ya da 2017 yılı için ücretlere zam yapmayacağız kriz

Hava-İş Sendikası bugün yaptığı yazılı açıklamayla, Türk Hava Yoları’nda çalışan üyelerine işten çıkarılmaya karşı 2017 yılı için maaş zammından feragat edilmesini düşündüklerini bildirdi. Sendika, ücret zammından feragat ederek işten çıkarılmaları önlemeyi düşündüklerini belirterek bu konuda bir anket düzenleneceğini ve çalışanların görüşleri alınarak kararın verileceğini bildirdi.

“Türk Hava Yolları’nın içinde bulunduğu kriz ortamı”

Hava İş Sendikası, Türk Hava Yolları’nda çalışan üyelerine yaptığı duyuruda şöyle denildi:


“Bir süredir Türk Hava Yolları yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde malum olunduğu üzere THY’nin içinde bulunduğu kriz ortamı nedeniyle 2016 yılında ciddi bir zarar oluştuğu görülmüş olup 2017 yılının da şirket için zorlu geçmesi beklenmektedir. Tarafımıza 25 dar gövde ve 7 geniş gövde uçağın hangarlara çekildiği bildirilmiştir. Ekip planlamanın hesaplarına göre ortalama bir dar gövde uçakta 24 Kabin memuru ve 12 pilot, geniş gövde uçakta ise (330/340 uçaklarında) 60 kabin memuru ve 20 pilot çalışmaktadır.

Buna göre 1000’den fazla kabin memurunun ve 500’e yakın pilotun işgücü fazlalığı oluştuğu bilgisi sendikamıza iletilmiştir. Bu kapsamda THY yönetimi ya toplu işçi çıkararak ya da ücretlere 2017 yılı için zam yapmayarak (sosyal yardım ve ücrete ilişkin tüm haklar dâhil) tasarruf sağlamak teklifiyle sendikamıza başvurmuştur.

Bugün itibariyle suçlu veya sorumlu aramak gerçeklerle yüzleşmemize engel olmayacağı için gerçekçi olmak ve bu soruna bir tavır belirlemek zorundayız. Gerek ülkemizin ve THY’nin içinde bulunduğu sıkıntılı durum gerekse üyelerimizin iş güvenliği açısından bu teklifi düşüneceğimizi ancak nihai kararı vermeden önce üyelerimize yani sizlere danışacağımızı THY yöneticilerine ilettik. Zor bir tercih olduğunu ve her halükarda bir fedakârlıkta bulunacağımızı biliyoruz. Ya bir grup arkadaşımızın işsiz kalmasını göze alacağız ve teklifi doğrudan reddedeceğiz ya da 2017 yılı için ücret artışlarından feragat edeceğiz.


Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binası, Yeşilköy, İstanbul
Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binası, Yeşilköy, İstanbul

“Ümidimiz eski güzel günlere dönülmesi”

Sendika olarak içinde bulunduğumuz durum göz önünde bulunduğunda toplu işçi çıkarmama garantisi alınması halinde ücret zammından feragat etmenin doğru olacağını düşünüyoruz. Ancak bu karar hepimizi doğrudan ilgilendirdiği için anket yöntemiyle tüm üyelerimizin görüşlerini alarak bu görüş çerçevesinde karar vermenin uygun olacağını düşündük. Sizin de görüşünüzü ifade ederken hem üyelerimiz hem de THY ve ülkemiz için en doğrusunu gözeterek karar vereceğinize eminiz. Ümidimiz en yakın zamanda ülkemizin ve THY’nin bu sıkıntılı günleri geride bırakarak tekrar eski güzel günlerine dönmesidir.”

THY’de en son damacana skandalı yaşanmıştı

2016 yılına ilişkin yapılan güvenlik değerlendirmelerine göre en güvenli havayolu şirketleri belli oldu. Listeye THY giremedi. THY’nin neden listeye giremediğinin tirajikomik kanıtı ise THY yolcularından gelen bir video ile ortaya çıktı.

İstanbul’da yaklaşık 5 gün süren yoğun kar yağışından sonra Atatürk Havalimanı’nda Türk Hava Yolları’na ait bir uçağın kanadını damacana dolu sıvı ile yıkanmıştı. İşte o video:

Uçaklar özellikle soğuk havalarda uçuş öncesi donmaya karşı hazırlanan kimyasal maddelerle yıkanıyor. Büyük havayolu firmaları bu işlem için özel araçlar ile püskürtme sistemi kullanırken, THY personelinin bu işlemi damacana ile yaptığı ortaya çıktı. Teknik personel olduğu tahmin edilen kişi özel sıvıyı damacanadan döküyor. Damacana personelin elinden kayınca teknik ekip sadece bakakalıyor. Aslında Atatürk Havalimanı’nda da bu işlemi yapacak ekipman mevcut fakat ekipmanların bozuk olması veya yetersiz kalması yüzünden bu çok önemli işlem maalesef en ilkel yolla yapılıyor.

Türk Hava Yolları'nın eski Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, THY'yi 10 yıl içinde şahlandıran isim olarak biliniyor.
Türk Hava Yolları’nın eski Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, THY’yi 10 yıl içinde şahlandıran isim olarak biliniyor. Dr. Kotil, 2016 yılında istifa etmişti.

THY, ülkemizin adını dünyaya duyuran en önemli markamız


Türk Hava Yolları Skytrax’ın 2015 ödüllerini alarak 5. kez Avrupa’nın en iyi hava yolu seçilmişti. Dünyanın en iyi 4. hava yolu olarak kabul edilmektedir. Ayrıca birçok alanda yüksek dereceler elde etmiştir. Star Alliance üyesi Türk Hava Yolları; 116 ülkede, 51’ü iç hat, 241’i dış hat olmak üzere 292 noktaya uçmaktadır. THY bu yaygın uçuş ağı ile en çok uçuş ağı bulunan hava yolları listesinde dünyada 4. sırada yer alıyor. Ayrıca dünyada en çok ülkeye uçan hava yolu unvanını taşıyor. THY’nin bu başarılarına imza atan eski Genel Müdür Doç. Dr. Temel Kotil, 21 Ekim 2016 tarihinde görevinden istifa ettikten sonra Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Açıköğretim mezunları da Türk Hava Yolları pilotu olabilecek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.