Vizyonda bu hafta: Karanlığın Elli Tonu

Vizyonda bu hafta altı film var… Yarı erotik bir aşk filmi olan serinin İlk filmi Grinin Elli Tonu, 18 yaş üstü sınırlaması olmasına rağmen adeta gişe rekorları kırmıştı ve kimileri hayal kırıklığına uğradıklarını söylerken dünya genelinde izleyicinin beğenisini kazanmıştı. Merakla beklenen serinin ikinci filmi Karanlığın Elli Tonu bu hafta izleyiciyle buluşuyor. Haftanın diğer filmleri ise John Wick 2, Lego Batman Filmi, Çakı Gibi (Swiss Army Man), Enkaz ve İsra ve Sihirli Kitap.

Karanlığın Elli Tonu

Orijinal adı: 2: Fifty Shades Darker
Vizyon tarihi: 10 Şubat 2017 (1s 58dk)
Yönetmen: James Foley
Oyuncular: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Bella Heathcote devamı
Tür: Romantik, Dram, Erotik
Ülke: Abd
Yazar E. L. James’in kaleme aldığı roman üçlemesinden sinemaya uyarlanan seri toplamda üç film olarak gösterime girecek.
Grinin Elli Tonu adlı ilk filminden sonra seri 2. filmi ile devam ediyor… Elli Ton Üçlemesi’nin İkinci Kitabı Karanlığın Elli Tonu filmiyle izleyiciyle buluşacak. İlk filmde oldukça fazla gişe elde eden film ilk filmin sonunda ikincisinin geleceğinin mesajını vermişti. Pek çok izleyiciye göre serinin kitabı kadar beğeni elde edemedi. Beklentiyi her zaman yüksek tutan ve kendinden oldukça emin olan ve kitaptaki etkiyi yaratabileceğini düşünen yönetmen hayal kırıklığına uğradı. Kitabı okuyanlar filmi merakla beklerken okumayanlarda ise çok iyi yapılan reklam sonucunda büyük bir merak oluştu. Olay yaratan kitap filmiyle de yapılan reklamı sayesinde de olay yaratarak gündeme oturmayı başardı.
Son filmin ismi Özgürlüğün Elli Tonu olacaktır ve 2018’de gösterime girmesi bekleniyor.
Filmde çekingen bir üniversite öğrencisi olan Anastasia röportaj için gittiği bir iş adamı olan Christian Grey’e aşık olur ve onun sevgilisi olmak için uğraşır. Bu çekingen genç kız aşık olduğu adamla normal bir ilişki kurmaya çalışırken Christian romantizmi dahil etmediği cinsellik hakkında farklı zevklere sahiptir. Film, Christian Grey ile Anastasia arasında geçen tutkulu aşkı ve aralarında yaşanan olayları konu alıyor…
Anastasia tutkulu milyoner Christian Grey ile yaşadığı ilişkisini geride bırakmaya çalışmaktadır. Ancak bu sandığı kadar kolay olmaz. Yeniden bir araya gelen çiftin yaşadıkları zorluklar barışmalarıyla birlikte bitmeyecek.
Christian geçmişinden gelen şeytanları ile yüzleşmek zorunda kalırken Anastasia da Grey’in geçmişinde kalan ancak onu unutmamış kadınların öfkeleriyle ve kıskançlıklarıyla yüzleşecek.
Başrollerini Dakota Johnson ve Jamie Dornan’ın üstlendiği filmin kadrosunda Tyler Hoechlin, Kim Basinger, Marcia Gay Harden, Bella Heathcote ve Marcia Gay Harden gibi isimler yer alıyor.

John Wick 2

Vizyonda bu hafta: Karanlığın Elli Tonu


Orijinal adı: John Wick: Chapter Two


Vizyon tarihi: 10 Şubat 2017 (1s 58dk)
Yönetmen: James Foley
Oyuncular: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Bella Heathcotedevamı
Tür: Romantik, Dram, Erotik
Ülke: Abd
Emekliye ayrılmış olan John Wick can yoldaşı köpeğiyle sakin bir hayat sürmektedir. Ancak başına gelen kimi olaylar onu bir kez daha suç dünyasına iter. Bu kez bu uğurda Roma sokaklarını arşınlaması gerekecektir…
Başarılı aksiyon filmi John Wick’in devam filmi olacak John Wick’in yönetmen koltuğunda Chad Stahelski oturuyor. Filmin başrolünde yine Keanu Reeves’i izleyeceğiz.
Filmin kadrosunda Ruby Rose, Bridget Moynahan, Ian McShane, Peter Stormare, Laurence Fishburne, John Leguizamo ve Common gibi isimler de yer alıyor.

Lego Batman Filmi

Orijinal adı: The Lego Batman Movie
Vizyon tarihi: 10 Şubat 2017 (1s 45dk)
Yönetmen: Chris McKay
Oyuncular: Will Arnett, Zach Galifianakis, Michael Ceradevamı
Tür: Animasyon
ÜlkeAbd, Danimarka
Sakin ve durağan bir hayat süren Batman kocaman evinde tembellik ederken yeni yardımcıları Robin ve Batgirl’ün ortaya çıkmasıyla işler değişir. Ekip henüz birbirine alışamadan Joker’in hain bir planla Gotham’ı tehdit ettiği haberi duyulunca, taze ekip birleşmek zorunda kalacaktır. Batman’in artık sadece kendinden değil, evlat edindiği oğlundan da sorumlu olması işleri daha da zorlaştırır…
Başarılı animasyon Lego Filmi’nin Batman’li spin off’u olan projede yönetmen koltuğuna Chris McKay otururken, senaryo Seth Grahame-Smith’e ait.

Swiss Army Man

Vizyonda bu hafta: Karanlığın Elli Tonu

Orjinal adı: Çakı Gibi
Vizyon tarihi: 10 Şubat 2017 (1s 37dk)
Yönetmen: Daniel Kwan, Daniel Scheinert
Oyuncular: Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead devamı
Tür: Dramatik komedi, Fantastik, Macera
Ülke: Abd
Küçük ıssız bir adada tek başına olan Hank’ın evinde olmak için hala umudu vardır. Fakat bir gün kıyaya vuran bir ceset her şeyi değiştirir. Hank çok geçmeden ölümden kaçmak için son şansı olduğunun farkına varır.
Silahlı yeni “arkadaş” ve tuhaf bir çanta, bu ikili ile Hank’ın hayallerindeki kadını yeniden getirmek için destansı bir maceraya atılar. Dan Kwan ve Daniel Scheinert’ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği filmin başrollerinde Mary Elizabeth Winstead, Paul Dano, Daniel Radcliffe var.

Enkaz

Vizyon tarihi: 10 Şubat 2017 (1s 21dk)
Yönetmen: Alpgiray M. Uğurlu
Oyuncular: Berke Üzrek, Akasya Asıltürkmen
Tür: Dram
Ülke: Türkiye
Nisa baygın kaldığı beton blokların altında güçlükle nefes alırken birden kendisine gelir. Feci bir deprem olmuş ve enkazda mahsur kalmıştır. Telefonu çekmez ve acı içerisindeyken sesini kurtarma ekiplerine duyurmak için elinden geleni yapar…
Barış ise kendisini doğa atmış, yalnız başına kamp yapan ve doğanın düzenine uyum sağlamaya çalışan bir adamdır. Bu süreçteki deneyimini de gün gün videoya kaydederek anlatır. Biri enkaz içinde diğeri enkazın dışındadır…
Yönetmenliğini ve senaristliğini Alpgiray M. Uğurlu’nun üstlendiği filmin oyuncuları ise Akasya Asıltürkmen ve Berke Üzrek. Filmin yapımcı ise Suzan Güverte.

İsra ve Sihirli Kitap

Karanlığın Elli Tonu

Orijinal adı: Isra en het magische boek
Vizyon tarihi: 10 Şubat 2017 (1s 25dk)
Yönetmen: R. Kan Albay
Oyuncular: Sven Van Der Linden, R. Kan Albay, Isra Deladevamı
Tür: Aile, Fantastik, Macera
Ülke: Belçika
Isra 9 yaşında küçük bir kızdır. Bir gün okul gezisine çıkarlar. Ancak Isra bu gezide sihirli bir kütüphaneye ulaşır. Kütüphaneyi dolaşan kız kütüphanenin sihirli olduğunu kısa sürede farkeder. Kitaplardan birinin içinde hapis haldeki küçük bir çocuğu bulan Isra, onu kurtarabilmek için masal kitabının içine girer. Masallar diyarında bir yolculuğa başlayan küçük kız bu macerada farklı masal karakterleriyle de tanışacaktır…
Başrollerini Isra Dela, R. Kan Albay ve Turan Celik’in üstlendiği filmin kadrosunda Tamer Karadağlı, Sven De Ridder, Valerie Deridder, Joke Devynck ve Inge Geuens de yer alıyor. Belçika yapımı filmin yönetmen koltuğunda ise filmin oyuncularından R. Kan Albay oturuyor.

Sansasyonel Romanın Uyarlaması: Grinin Elli Tonu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.