NEYSE: 6 yıl sonra yeni albüm: Haykırmadan Anlatamam

Son yıllarda ülkemizde artan başarılı rock müzik gruplarına en güzel örneklerden biri: NEYSE!

neyse haykırmadan anlatamam rock müzik grubu yeni albüm

Elbette çoğu insanın pek fazla duymadığı bir grup NEYSE.

Öncelikle kısaca size grubun geçmişinden bahsetmek istiyorum. NEYSE grubu, 2000 yılında kurulan ve 2011 yılına kadar, ilk adımlarını çeşitli mekanlarda ve festivallerde çıkarak atan, sağlam cover’lar yapan bir gruptu. 2009 yılında Yapma Meydan isimli ilk single’larını yayınladılar ve kendi imkanları yettiğince, bu şarkıya bir klip çektiler.

Grubun asıl isminin duyulması, 2011 yılında katıldıkları 1. Be The Band yarışması ile gerçekleşti. Bu yarışmanın birincilik ödülü içinde birçok şey vardı fakat en değerlisi tabii ki 10 şarkıdan oluşan bir albüm sözüydü.


Şebnem Ferah‘ın da jüri koltuğunda oturduğu bu yarışmada dikkatleri üzerine çeken NEYSE, birincilik ödülünü kaparak ilk albümleri için harika bir fırsat yakaladı. Beste çalışmalarını, yarışmaya kadar sürekli geliştiren ve yaratıcılık konusunda hiç sıkıntı yaşamayan grup, yarışma bittikten sadece 4 ay sonra Babajim Records altında, kendi adını taşıyan ilk albümünü piyasaya sürdü.

İlk albüm ve ilk sesler…

Albümün ilk video klibini ‘Hokkabaz’ adlı parçaya çeken NEYSE, beklendiği gibi iyi bir çıkış yaptı. Ardından ‘Siyah(Esved)’ ile herkes tarafından tanınan bir grup haline geldi. Başarılı albümleri sayesinde, hatrı sayılır bir dinleyici kitlesini kendine bağlayan grup, uzun zamandır ortalıkta yoktu. 6 yıllık bir aradan sonra 24 Mart’ta, Sony Music etiketiyle yeni albümleri ‘Haykırmadan Anlatamam‘ı piyasaya sürdüler. Tabii ki ilk albümlerinin hastası olarak, heyecanla açtım ve albümlerini dinledim.


NEYSE: 6 yıl sonra yeni albüm: Haykırmadan Anlatamam

Öncelikle itiraf etmeliyim ki, ‘Haykırmadan Anlatamam‘ı ilk albümleri kadar başarılı bulmadım. İlk albümde insana farklı hazlar veren Neyin Var, Devran, Kırık gibi parçalar bu albümde maalesef benim için yok. Gitarist değişikliğini fazlasıyla hissettiren tonlar mevcut albümde. Dinleyenler ve takip edenler de bilir ki, solist Selim Kırılmaz‘ın sesini ne tartışmaya ne sorgulamaya gerek var. Ses rengine bayıldığımız bir insan kendisi.

Bu albümde vokali biraz geride kalmış. Yine ilk albümden kıyaslama yapacak olursak, Siyah (Esved) ve Uzak şarkılarındaki gibi sesiyle bizi uzak diyarlara götüren bir parçayı, şahsen bu albüm içinde bulamadım. Albümün sözleri genel olarak şarkıyı dinlerken net olarak anlaşılmıyor. Bu da maalesef, özellikle şarkı sözleriyle nokta atışı yapan bir grup için, beklenmeyen bir eksi yön.


Haykırmadan Anlatamam‘ albümünün, uzun bir bekleyişin ardından, benim gibi birçok kişiyi tatmin etmediğini düşünüyorum. Umarım çok geçmeden ilk albüm tadında bir albümle geri dönerler. Ne kadar yeni albümle ilgili düşüncelerim olumsuz olsa da, gerçek şu ki, bu yetenekli iki adamı her zaman desteklemeyi ve dinlemeyi sürdüreceğim. Yeni albümü, Spotify listesinden dinleyebilirsiniz.

Mirkelam Şarkıları albümü ile ünlüler geçidi