Çağdaş Vokal Günleri Akbank Sanat’ta başlıyor

Akbank Sanat, bu yıl 10-30 Mayıs tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenecek olan Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri ile yine birbirinden renkli konserlerle müzikseverlerin karşısında olacak.

Akbank Sanat: Çağdaş Vokal Günleri başlıyor!

Son yılların en başarılı caz vokalistlerinden olan Sarah Lancman’ın ünlü piyanist Giovanni Mirabassi eşliğinde 10 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştireceği konser ile başlayacak olan Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında, mezzo soprano Ekin Bezirganoğlu ve piyanist Senem Zeynep Ercan’ın oluşturduğu İstanbulied 16 Mayıs Salı günü, ünlü pop ve rock şarkılarını sıradışı düzenlemelerle yorumlayan vokal-kontrbas ikilisi Le Bang Bang ise 24 Mayıs Çarşamba günü sahne alacak.

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri, Türkiye’nin barbershop tarzı ilk vokal kuarteti olarak bu alanda öncülüğü üstlenen Barbershop İstanbul’un 30 Mayıs Salı günü gerçekleştireceği konser ile sona erecek.


Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında ayrıca Prof. Georg Grün, 13 Mayıs 2017, Cumartesi günü romantik dönem müziğiyle ilgili bir ustalık sınıfı düzenlecek ve açık prova gerçekleştirecek.

Etkinlik kapsamında ayrıca Rezonans grubu 15 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’de, Alman Romantik repertuarından koral eserlerle Emek Pera’da müzikseverlerle buluşacak.

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri Sarah Lancman ile başlıyor

Sarah Lancman

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri, 10 Mayıs 2017, Çarşamba son yılların en iyi caz vokalistlerinden Sarah Lancman’ın Akbank Sanat’ta gerçekleştireceği konser ile başlayacak.

Ocak 2015’te yayınlanan ilk albümü “Dark”, Ekim 2016’da yayınlanan “Inspiring Love” albümünden eserler seslendirecek olan Lancman’a, konserde 17 Altın Plak ve Grand Prix of the Académie du Jazz Django Reinhardt Caz Akademisi Büyük Ödül’ü sahibi ünlü piyanist Giovanni Mirabassi eşlik edecek.

Etkinlik: Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri – Sarah Lancman

Sarah Lancman: Vokal

Giovanni Mirabassi: Piyano

Tarih: 10 Mayıs 2017, Çarşamba

Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

Prof. Georg Grun Açık Prova Çalışması ile Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri’nde

Almanya’nın önde gelen koro şeflerinden Prof. Georg Grün, Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında 13 Mayıs 2017, Cumartesi günü romantik dönem müziğiyle ilgili bir ustalık sınıfı düzenliyor.

Brahms, Schumann, Mendelssohn başta olmak üzere romantik dönem bestecilerinin inceleneceği ustalık sınıfı, koro şefleri ve şarkıcıları için ilginç bilgiler içeriyor. Etkinlik kapsamında Prof. Georg Grün Türkiye’nin ödüllü korolarından Rezonans ile bir açık prova da gerçekleştirecek.

Etkinlik:Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri – Prof Georg Grün Açık Prova & Masterclass

Tarih: 13 Mayıs 2017, Cumartesi

Saat: 11:00 Açık Prova

14:00 Masterclass

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatı: Etkinlik ücretsizdir

Istanbulied Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri’nde

Istanbulied

Mezzo soprano Ekin Bezirganoğlu ve piyanist Senem Zeynep Ercan’dan oluşan Istanbulied, Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında 16 Mayıs Salı günü şiir ve müziği, vokal ve piyanoyu bir araya getiren lied repertuarı ile ile dinleyiciyle buluşuyor.


Etkinlik: Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri – Istanbulied

Ekin Bezirganoğlu: Mezzo soprano

Senem Zeynep Ercan: Piyano

Tarih: 16 Mayıs 2017, Salı

Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

Le Bang sıradışı müziği ile Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri’nde

Le Bang

Vokalde Stefanie Boltz, kontrbas’ta Sven Fuller’den oluşan ve ünlü pop ve rock şarkılarını yorumlayan vokal-kontrbas ikilisi Le Bang Bang, Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri kapsamında 24 Mayıs Çarşamba günü sıradışı bir konser ile müzikseverlerle buluşacak.

Etkinlik: Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri – Le Bang Bang

Stefanie Boltz: Vokal

Sven Fuller: Kontrbas

Tarih: 24 Mayıs 2017, Çarşamba

Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri Barbershop İstanbul ile sona eriyor

Barbershop İstanbul

Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri, Türkiye’nin barbershop tarzı ilk vokal kuarteti olarak bu alanda öncülüğü üstlenen Kaan Bayır, Erdinç Hasılcıoğulları, Onur Zorluuysal ve Enis Turhan’dan oluşan Barbershop İstanbul’un 30 Mayıs Salı günü gerçekleştireceği konser ile sona erecek.,

Etkinlik: Akbank Sanat Çağdaş Vokal Günleri – BARBERSHOP ISTANBUL

Tarih: 30 Mayıs 2017, Salı

Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat


Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL/ Öğrenci: 10 TL

Cappadox 2017: Kapadokya’nın sıradışı mekanlarında müzik festivali


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.