Darbeciler mahkemeye böyle getirildi: Akın Öztürk’e urgan fırlatıldı

15 Temmuz darbe girişiminde Fethullah Gülen’in 1 numaralı sanık olduğu ve darbeyi planladığı iddia edilen aralarında Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Mehmet Dişli ile Ali Kalyoncu’nun da bulunduğu 38 kişilik sözde ‘Yurttu Sulh Konseyi’ üyeleri ile birlikte 221 sanık ‘FETÖ Genelkurmay çatı davası’ ile bugün ilk kez hakim karşısına çıkıyor. Sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine getirildi.

Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampusu’ndeki Ankara 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülmeye başlanıyor. ‘Çatı davası’ 16 Haziran’a kadar devam edecek. FETÖ’nün askeri üyelerinden oluşan ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyesi 38 sanık da hakim karşısına çıkacak. Olay gecesi öldürülen Semih Terzi dışındaki ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyeleri için 2 bin 988’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.

Darbeciler hakim karşısına böyle getirildi akın öztürk yurtta sulh konseyi

Dosyada 200’ü tutuklu, 9’u tutuksuz, 12’si firari olmak üzere 221 sanık yer alıyor. Asker sanıklardan 1’i  orgeneral, 3’ü korgeneral, 4’ü tümgeneral, 16’sı tuğgeneral, 3’ü tuğamiral, 26’sı albay, 27’si yarbay, 37’si binbaşı, 21’i yüzbaşı diğerleri ise daha alt rütbeye sahip. Sanıklar arasında öğretmen, memur ve esnafın bulunduğu 12 sivilin de bulunduğu ifade edildi.


Darbeciler hakim karşısına böyle getirildi akın öztürk
Akın Öztürk

İddianamedeki suçlamalar

‘FETÖ Genelkurmay çatı davası’ sanıkları hakkında ‘Anayasayı ihlal’, ‘Cebir ve şiddet kullanarak TBMM’yi ortadan kaldırma girişiminde bulunma’, ‘Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Silahlı terör örgütü yönetmek ve üyesi olmak’ suçlamalarının yanı sıra darbe girişimi kapsamında ülke genelinde işlenen ‘Cumhurbaşkanına suikast’, ‘250 kişiyi şehit etme’, ‘2 bin 735 kişiyi öldürmeye teşebbüs etme’ ve ‘Üst düzey komutan ve devlet yöneticilerinin hürriyetini sınırlama’ suçlamalarından da şehit ve mağdur sayısınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak.

Akın Öztürk
16 Nisan 2016 tarihinde Solo Türk tarihinde görevi başındayken ‘son kez’ fotoğraflanan (solda) Akın Öztürk, 15 Temmuz’un hemen ardından İHA’nın servis ettiği fotoğrafta ise (ortadaki) ‘bandajlı’ olarak görüntülenmişti. Akın Öztürk bugün de böyle fotomuhabirleri tarafından (sağda) böyle görüntülendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da müşteki konumunda

Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili hazırlanan Genelkurmay çatı iddianamesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Mağdur-müşteki’, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ise ‘Mağdur’ olarak yer alıyor.

Darbeciler hakim karşısına böyle getirildi akın öztürk

Geniş güvenlik önlemleri alındı

Sincan Cezaevi Kampusu’nde bulunan duruşma salonunda görülecek duruşma öncesinde cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevine çıkan yollarda güvenlik noktaları oluşturuldu. Duruşma salonu çevresine jandarma ekipleri konuşlandırılarak, binanın çatısına keskin nişancılar yerleştirildi. Girişe polis ve jandarmaya ait TOMA’lar konuşlanarak önlem alındı.


Darbeciler hakim karşısına böyle getirildi akın öztürk urgan idam ipi

İdam sloganları ile idam ipleri fırlatıldı

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili 221 sanık hakkında açılan davada sanıklar, duruşma salonuna alındı. Sanıklar salona alınırken, cezaevi önünde toplanan kalabalık, ‘İdam isteriz’ diye slogan attı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülecek dava için FETÖ’nün askeri üyelerinden oluşan ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyesi 38 kişinin de aralarında bulunduğu sanıklar, yoğun güvenlik önlemleri altında salona alındı. Sanıklar, salona alınırken, cezaevi önünde toplanan şehit yakınları ve vatandaşlar ‘İdam isteriz’ diye sloganlar attı.

Darbeciler hakim karşısına böyle getirildi akın öztürk

Sanıklar, tek sıra halinde salona sokulurken, kalabalık içinden bazı keşiler, sanıklara ellerindeki dövizleri attı.


Bazı kişiler de sanıklara ip fırlattı. “Osmanlının torunu böyle bozar oyunu”, “Devletini sevmeyen haine hilalin gölgesi haram olsun” ve “15 Temmuz için adalet” yazılı pankartlar açan kalabalık, sanıklar salona alındıktan sonra cezaevi bahçesinden çıkartıldı.

FETÖ iddianamesinde şok detaylar: Başkent olarak İzmir seçilmiş


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.