Latin Amerika sineması Akbank Sanat’ta

Akbank Sanat, 4-27 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Yakın Dönem Latin Amerika Sineması’na ait dokuz filmi sinemaseverler ile buluşturuyor.

Latin Amerika sineması Akbank Sanat'ta

Akbank Sanat Sinema Kuşağı kapsamında İstanbul Cervantes Enstitüsü’nün ve katılımcı ülkelerin elçilikleri ve diğer resmi kurumlarının katkılarıyla katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlikte; Arjantin, Ekvador, Kolombiya, Kosta Rika, Küba, Meksika, Peru, Şili ve Venezuela’dan birer film İspanyolca orijinal ve Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak.

Akbank Sanat sinema kuşağı yakın dönem Latin Amerika sineması

Etkinlik: Akbank Sanat Sinema Kuşağı – Yakın Dönem Latin Amerika Sineması


Yer: Akbank Sanat

Program:

  • 4 Mayıs 2017, Perşembe saat: 19.00 Yaşa Küba
  • 6 Mayıs 2017, Cumartesi saat: 15.00 Kolombiya-Vahşi Büyü
  • 9 Mayıs 2017, Salı saat: 19.00 Sınır Dışı Edilen Prometeo
  • 13 Mayıs 2017, Cumartesi saat: 15.00 Dönüş
  • 17 Mayıs 2017, Çarşamba saat: 15.00 Zamanın Başlangıcı
  • 20 Mayıs 2017, Cumartesi saat: 15.00 Dünyanın Sonundaki Su
  • 23 Mayıs 2017, Salı saat: 19.00 Hediye
  • 25 Mayıs 2017, Perşembe saat: 19.00 Bolivar Zorlukların Adamı
  • 27 Mayıs 2017, Cumartesi saat: 15.00 Büyük İkramiye

Tüm filmler İspanyolca orijinal ve Türkçe altyazılı gösterilecektir.

Etkinlik ücretsizdir. Salon kapasitesiyle sınırlı davetiyeler gösterimlerden bir saat önce Akbank Sanat Danışma’dan dağıtılmaya başlanacaktır.

Yaşa Küba (Viva Cuba)

Yaşa Küba

Malú ve Jorgito, ailelerinin sınıfsal farkına ve görüşmeleri istenmemesine rağmen, tüm hayatları boyunca birbirlerine sevgiyle bağlı kalacaklarına söz vermiş iki çocuktur. Malú’nun dedesi ölünce, annesi Küba dışında yaşamaya karar verir. Malú ve Jorgito, Küba’nın diğer ucuna, Malú’nun babasını bulmak için kaçmak zorunda kalacaklardır.

Tarih: 4 Mayıs 2017, Perşembe saat: 19.00

Yönetmen: Juan Carlos Cremata, Iraida Malberti

Oyuncular: Luisa Maria Jimenez, Alberto Camilo Pujol Acost

Yapım ve Format: Küba, 2005, 80′, DVD

***

Kolombiya – Vahşi Büyü (Colombia – Magia Salvaje)

Kolombiya - Vahşi Büyü

Belgesel, çoğu insan tarafindan hala tanınmayan Kolombiya’nın çeşitliliklerini ve keşfedilmemiş doğasını anlatıyor. Başarı Grubu tarafından davet edilen sinemacılar, son teknoloji ekipmanlarla donatılarak coğrafi konumu ve biyoçeşitliliği ile kendine özgü olan bu ülkenin tarihini anlatmak için 20 ekosistemi ve 85 yeri keşfe çıkıyorlar.

Tarih: 6 Mayıs 2017, Cumartesi saat: 15.00

Yönetmen: Mike Slee

Yapım ve Format: Kolombiya, Éxito, Ecoplanet, 2015, 90′, DVD

***

Sınır Dışı Edilen Prometeo (Prometeo Deportado)

Sınır Dışı Edilen Prometeo

Film isminden hiç bahsedilmeyen bir Avrupa ülkesinin havalimanının bekleme salonunda tutulan ve ülkesine gönderilmeyi bekleyen bir grup Ekvadorlu’nun dramını anlatır. Yalvarışların ve itirazların arasında bir grup Ekvadorlu yolcu alıkonur. Göçmenlik korumaları onları uzun koridorlardan geçerek bilinmeyen bir yere götürürler. Sınır dışı edileceklerdir…

Tarih: 9 Mayıs 2017, Salı saat: 19.00

Yönetmen: Fernendo Mieles

Oyuncular: Peki Andino, Andres Crespo, Carlos Gallegos

Yapım ve Format: Ekvador, 2010, Other Eyes Films, 111′, DVD

***

Dönüş (El Regreso)

Dönüş

Antonio, yurtdışında on yıl yaşadıktan sonra kısa bir ziyaret için Kosta Rika’ya gelir ama geri dönmeyi başaramayınca, geçmişte bırakmak için çaresizce mücadele ettiği her şeyle yüzleşir: Umudunu yitirmiş bir aile, can sıkıcı bir baba, şiddetle dolu bir ülke ve uzun süredir haber alamadığı arkadaşlar…

Tarih: 13 Mayıs 2017, Cumartesi saat: 15.00

Yönetmen: Hernán Jiménez

Oyuncular: Hernán Jiménez, Bárbara Jiménez, Andre Boxwill

Yapım ve Format: Kosta Rika, 2012, Miel y Palo Films, 102′, DVD

***

Zamanın Başlangıcı (El Comienzo Del Tiempo)

Zamanın Başlangıcı

Antonio ve Bertha, 90 yaşlarında, ülkelerindeki mali ve sosyal kriz nedeniyle sosyal sigorta maaşlarının askıya alınmasından dolayı sıkıntı çeken yaşlı bir çifttir. Çocukları tarafından yıllardır ziyaret edilmeyen çift, tek başlarına hayatta kalmaya çalışır.

Eşyalarını satmak zorunda kalan ve geçimini sokakta yiyecek satarak ve hırsızlık yaparak sağlayan bu iki insanın hayatı, neredeyse on yıldır görmedikleri oğulları Jonas ve torunları Paco’nun beklenmedik bir şekilde hayatlarına yeniden dahil olmasıyla değişir.


Tarih: 17 Mayıs 2017, Çarşamba saat: 15.00

Yönetmen: Bernardo Arellano

Oyuncular: Antonio Perez Carvajal, Bertha Olivia Ramirez, Francisco Barreiro

Yapım ve Format: Meksika, 2014, Agrupacion Caramelo Cinematografica,110′, DVD

***

Dünyanın Sonundaki Su (El Agua Del Fin Del Mondo)

Dünyanın Sonundaki Su

Laura ve Adriana Buenos Aires’in fakir bir mahallesinde yaşayan iki kız kardeştir. Yirmili yaşlardaki Laura bir pizzacıda çalışmakta ve kendisinden yaşça biraz daha büyük ve çok hasta olan kız kardeşine bakmaktadır.

Adriana’nın tedavisi mümkün olmayan hastalığı hakkında kötü haberler alınca bir yolculuğa çıkmaya karar verirler. Öncelikle Laura’nın yolculuk için yeterli parayı biriktirmesi gerekmektedir ve bu mücadale sırasında Laura’nın yolu çok hoşlanacağı Martin adında alkolik bir akordyoncuyla kesişir. Martin’in Adriana ile ilgilenmesi iki kardeş arasında çatışmaya neden olur.

Tarih: 20 Mayıs 2017, Cumartesi saat: 15.00

Yönetmen: Paula Siero

Oyuncular: Guadalupe Docampo, Facundo Arana, Diana Lamas

Yapım ve Format: Arjantin, 2010, Magma Cine / Primer Plano Film Group, 84′, DVD

***

Hediye (El Regalo)

Hediye

Francisco emekliye ayrılmasıyla bir anda kendini işe yaramaz hissetmeye başlayan bir öğretmendir ve dul olması nedeniyle de durum daha da ciddi bir hal alır. Öğretmeye devam etmesine izin verilmez ve depresyona doğru giden bir yola adım atar. Neyse ki iki arkadaşı durumunu sezerler ve ona emekliliği için bir seyahat hediye eder. Üç arkadaş onları, Chillán kaplıcalarının eşsiz manzarasına götürecek trene binerler.

Tarih: 23 Mayıs 2017, Salı saat: 19.00

Yönetmen: Cristián Galaz, Andrea Ugalde

Oyuncular: Nelson Villagra, Delfina Guzmán, Julio Jong

Yapım ve Format: Şili, 2008, Delirio Films , 108′, DVD

***

Bolivar Zorlukların Adamı (Bolivar El Hombre De Las Dificultades)

Bolivar Zorlukların Adamı

Sene 1815. Venezuela’da yaşanan savaş süresinde ülke ikiye bölünmüştür. Simon Bolivar, Amerika’yı özgürleştirmek için diğer devletlerden yardım ister. Avrupa kapılarını Bolivar’a kapatır.

Cinayet komploları ve onu yargılayan Venezuelalıların muhalif duruşu karşısında, Amerika Kıtası’nı İspanyol boyunduruğundan kurtarma rüyasını gerçekleştirmek için dönemin isyankar Haiti’sinden yardım almak zorunda kalacaktır.

Tarih: 25 Mayıs 2017, Perşembe saat: 19.00

Yönetmen: Luis Alberto Lamata

Oyuncular: Roque Valero, Jorge Reyes, Juvel Vielma

Yapım ve Format: Venezuela, 2013,116′, DVD

***

Büyük İkramiye (El Premio)

Antonio, Peru’da, And Dağları’ndaki bir kasabada öğretmen olarak çalışmaktadır. Lotodan büyük ikramiyeyi kazandığını öğrendiğinde şansının döndüğünü düşünür. Çalıştığı kasabanın halkına su kanalının yeniden inşa edilmesi için bu parayı kullanmayı teklif eder ve parayı tahsil etmek için Lima’ya gider.

Orada 10 yıldan beri görmediği oğlu Alex ile karşılaşır. Olaylar gelişirken, Antonio’nun kazandığı büyük ikramiye kaybolur.

Tarih: 27 Mayıs 2017, Cumartesi saat: 15.00

Yönetmen: Alberto Duran

Oyuncular: José Luis Ruiz, Emanuel Soriano, Melania Urbina


Yapım ve Format: Peru, 2009, Laguna Productions, 92′, DVD

Büyüme Sancıları film programı Pera Film’de


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.